Netgear Nighthawk X4 Wi-Fi Mesh Extender Review: het past heel goed

Inhoudsopgave:

Netgear Nighthawk X4 Wi-Fi Mesh Extender Review: het past heel goed
Netgear Nighthawk X4 Wi-Fi Mesh Extender Review: het past heel goed
Anonim

Bottom Line

Netgear's Nighthawk X4 is een van de beste allround Wi-Fi mesh-extenders die je voor thuis kunt kopen.

Netgear Nighthawk X4 AC2200 Wi-Fi Mesh Extender (EX7300)

Image
Image

We hebben de Netgear Nighthawk X4 Wi-Fi Mesh Extender (EX7300v2) gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Netgear's Nighthawk X4 Wi-Fi Mesh Extender (EX7300v2) raakt een goede plek als het gaat om wifi-signaalverlengers. Het heeft een plug-in ontwerp maar ha alt hogere snelheden dan sommige van de eenvoudigere plug-in modellen die er zijn, maar het is niet zo groot als sommige van de extenders die bijna net zo groot zijn als routers zelf.

Het heeft ook geavanceerde technologieën zoals MU-MIMO en beamforming, dus het voelt als een volledig capabel apparaat. Je beta alt hier iets meer voor in vergelijking met sommige van de plug-in wifi-extenders op instapniveau, maar als je huis wordt geplaagd door draadloze dode zones of als je gewoon overal wilt zorgen voor een consistenter signaal met hoge snelheid uw woning, dan is dit een sterke optie. Ik heb de Netgear Nighthawk X4 een aantal dagen in mijn huis getest voor verschillende behoeften, waaronder dagelijks werk, online games spelen en media streamen.

Ontwerp: stevig, maar toch compact

De Netgear Nighthawk X4 Wi-Fi Mesh Extender is met een lengte van iets meer dan 15 cm en een breedte van 3 cm misschien iets te groot om aan een stopcontact te hangen, maar het grootste deel van het gewicht is geconcentreerd aan de basis waar hij plugt in. Het neemt slechts één stekker in een stopcontact in beslag, de andere blijft vrij en het blijft veilig op zijn plaats tijdens gebruik.

Netgear koos hier voor een hoekige benadering met enkele taps toelopende elementen, en de meeste zijkanten zijn bedekt met kleine ventilatieopeningen om ervoor te zorgen dat deze krachtige kleine plug-in de ventilatie heeft die hij nodig heeft. Aan de voorkant bevinden zich lampjes die de sterkte van het signaal aangeven en netwerkactiviteit weergeven, evenals stroom- en WPS-schakelaarindicatoren.

Aan de linkerkant bevinden zich aan/uit- en WPS-connectiviteitsknoppen, evenals een schakelaar waarmee u kunt wisselen tussen het gebruik van het apparaat als een extender (om een bestaand wifi-signaal te herhalen) of een toegangspunt, dat zou een draadloos netwerk creëren vanaf een aangesloten Ethernet-kabel van uw modem. Die Ethernet-poort bevindt zich aan de onderkant van het apparaat en in de typische extender-modus kunt u deze gebruiken om een bekabeld apparaat aan te sluiten om toegang te krijgen tot het draadloze netwerk.

Image
Image

Configuratieproces: eenvoudige installatie, onhandige app

Het instellen van de Netgear Nighthawk X4 betekent in feite het vastleggen van het signaal van je wifi-router en vervolgens het vinden van een ideale plek om de extender te plaatsen om wifi naar dode zones en gebieden met een inconsistent signaal te brengen.

Er zijn drie manieren om dit te doen. Beginnend met de extender die in de buurt van uw router is aangesloten, kunt u deze instellen door de aanwijzingen in Netgear's Nighthawk mobiele app voor iOS of Android te volgen, door hetzelfde te doen via een webinterface op uw computer of door de WPS-knop op beide versterker en router. De laatste optie is de eenvoudigste, omdat de apparaten automatisch kunnen koppelen via een knop op de extender en eigenlijk elke moderne router.

Hoewel het installatieproces eenvoudig is, was de mobiele Nighthawk-app zelf een beetje wankel.

Ik heb de mijne ingesteld met de iOS-app, en hoewel het proces eenvoudig is, was de Nighthawk-app zelf een beetje wankel. Ik moest verschillende keren proberen verbinding te maken met het setup-netwerk van de router voordat het doorging, en het leek gewoon inconsistent te reageren. Uiteindelijk kon ik het installatieproces echter voltooien.

Zodra dat is voltooid, kunt u de extender loskoppelen en een nieuwe plek voor hem in uw huis zoeken. Netgear adviseert om het ongeveer halverwege tussen uw router en de dode zone(s) te plaatsen die u probeert aan te pakken, maar het kan zijn dat u moet spelen met de positionering op basis van het ontwerp van uw huis en mogelijke obstakels die het signaal kunnen verzwakken. Als je niet de signaalversterking krijgt die je verwacht, probeer dan een andere plug-locatie.

Image
Image

Connectiviteit: stabiele, stellaire snelheden

De Netgear Nighthawk X4 werkte zoals geadverteerd, leverde hoge snelheden, verbeterde het signaal dat beschikbaar is van de router in de verdere hoeken van mijn huis en hield zelfs een 5GHz-signaal vrij goed vast op een redelijke afstand van de extender. Het MU-MIMO-ontwerp (multiple user, multi-in multi-out) zorgt voor meer gelijktijdige signalen, terwijl beamforming helpt om een signaal naar het verzoekende apparaat te sturen. Alles bij elkaar lijken deze technologische ontwikkelingen te helpen bij het leveren van sterke draadloze prestaties.

Hoewel ik hem heb gekoppeld aan een TP-Link-router, behield de Netgear Nighthawk X4 dezelfde netwerknamen als mijn router gebruikt. Mijn smartphone en laptop schakelden automatisch over naar het sterkere signaal wanneer ze werden aangesloten. Afgezien van het snelheidsverschil, kon ik zien wanneer ik de extender inplugde en zag ik het 5GHz-netwerk van een constante 2 balken naar een volledige 4 balken springen zodra de extender volledig was ingeschakeld aan.

Normaal gesproken zijn 2,4 GHz-netwerken langzamer, maar bieden ze een groter bereik, terwijl de snellere 5GHz-netwerken niet zo ver reiken. Gelukkig helpt de extender het laatste probleem teniet te doen en kan hij je op meer plaatsen in huis meer van die 5GHz-snelheid geven. In mijn geval onthulde een snelheidstest in mijn kantoor met de extender op zijn plaats een downloadsnelheid van 89 Mbps met het 2,4 GHz-netwerk, maar vervolgens 203 Mbps op het 5 GHz-netwerk.

Technologische ontwikkelingen zoals MU-MIMO en beamforming lijken te helpen sterke draadloze prestaties te leveren.

Afstandstests hebben uitgewezen dat het 5GHz-netwerk hoge snelheden bleef bieden, zelfs op ongeveer 25 meter afstand van de extender. Bij het testen in mijn uitgebreide achtertuin met slechts één muur tussen mijn laptop en de extender, zag ik downloadsnelheden van 38 Mbps op 25 voet, 27 Mbps op 50 voet en 16 Mbps op 75 voet op 2,4 GHz. Het 5GHz-netwerk gaf me echter 132 Mbps op 25 voet, 81 Mbps op 50 voet en 75 Mbps op 75 voet.

Online gamen verliep ook over de hele linie soepel met de Netgear Nighthawk X4. Ik zag een typische ping van ongeveer 38 met zowel de 2,4 GHz als de 5 GHz uitgebreide netwerken in Rocket League, en een paar punten sneller wanneer aangesloten op de Ethernet-poort. Ik speelde verschillende wedstrijden over de configuratie-opties en ondervond geen traagheid.

Image
Image

Bottom Line

Met een adviesprijs van $ 150, maar nu vaak gezien voor $ 130, kost de Netgear Nighthawk X4 Wi-Fi Mesh Extender behoorlijk wat meer dan een eenvoudigere instapextender, maar de sterke prestaties - vooral op de 5GHz-band - maakt het een waardevolle investering als je van plan bent om online games te spelen of uitgebreide media te streamen. Er zijn echter veel goedkopere wifi-extenders (zoals die hieronder), als je behoeften niet erg uitgebreid zijn.

Netgear Nighthawk X4 vs. TP-Link RE200

TP-Link's RE200 (bekijken bij Walmart) is vergelijkbaar in zijn plug-in-aanpak, maar hij is veel kleiner en kost een fractie van de prijs van $ 30. Het gaf me ook solide connectiviteit op 2,4 GHz, hoewel de 5GHz-prestaties te wensen overlieten.

De andere ergernis was het feit dat het aparte draadloze netwerken voor de extender creëert als je niet over een van de recente, compatibele TP-Link-routers beschikt. Dat kan hoofdpijn veroorzaken als u tussen netwerken moet schakelen op basis van waar u zich in uw huis bevindt. Aan de andere kant is het $ 30. Als je gewoon je wifi naar een extra kamer of twee wilt duwen voor surfen op het web en Netflix, voel je dan niet verplicht om $ 100+ uit te geven aan een extender.

Een sterke mid-range wifi-extender

De Netgear Nighthawk X4 Wi-Fi Mesh Extender vindt een redelijk ideale middenweg in de markt voor wifi-extenders en levert sterke prestaties die beter zijn dan wat je waarschijnlijk krijgt van een goedkope, instap-extender. Beter nog, het is niet zo duur als sommige van de duurdere apparaten die er zijn. Als u zich niet wilt committeren aan een volledige mesh-netwerkupgrade voor uw huis en gewoon een sterke, betrouwbare extender wilt als aanvulling op een bestaande Wi-Fi-router, dan is dit de extender om te kopen.

Specs

  • Productnaam Nighthawk X4 AC2200 Wi-Fi Mesh Extender (EX7300)
  • Product Merk Netgear
  • SKU EX7300v2
  • Prijs $149.99
  • Productafmetingen 6,3 x 3,2 x 1,7 inch.
  • Garantie 2 jaar
  • Poorten 1x Ethernet
  • Waterdicht N.v.t.

Aanbevolen: