Apple kondigt aan dat iPhone SE wordt gemaakt van koolstofvrij aluminium

Apple kondigt aan dat iPhone SE wordt gemaakt van koolstofvrij aluminium
Apple kondigt aan dat iPhone SE wordt gemaakt van koolstofvrij aluminium
Anonim

Smartphones vereisen een fabricageproces dat niet bepaald gemakkelijk is voor de planeet, met onderzoeken die aangeven dat de energie die wordt gebruikt om één telefoon te bouwen gelijk is aan de energie die nodig is om hem tien jaar te laten werken. Apple probeert deze realiteit een beetje te veranderen.

Apple heeft zojuist aangekondigd dat toekomstige iPhone SE-modellen zullen worden gemaakt van koolstofvrij aluminium, zoals gerapporteerd in een officiële blogpost van het bedrijf. Dankzij de Canadese productiegigant Elysis zal de iPhone SE zelfs profiteren van 's werelds eerste directe koolstofvrije aluminiumsmeltproces buiten een laboratorium. Het op waterkracht gebaseerde smeltproces produceert zuurstof in plaats van broeikasgassen, waardoor de klimaatimpact van het productieproces wordt verminderd.

Image
Image

"Dit is de eerste keer dat aluminium is geproduceerd met deze commerciële zuiverheid, zonder uitstoot van broeikasgassen en op industriële schaal", zegt Vincent Christ, CEO van Elysis in de blogpost.

Er zijn hier echter enkele kanttekeningen, aangezien Apple geen specifieke informatie heeft bekendgemaakt over hoeveel iPhone SE-producten baat zouden hebben bij dit nieuwe proces. Een ander potentieel probleem is het ontwerp van de telefoon zelf, aangezien de SE alleen aluminium gebruikt voor het frame, waarbij de achterkant wordt gedomineerd door glas.

Apple heeft zich tot doel gesteld om tegen 2030 een volledig CO2-neutrale productlijn te creëren. Volgens het bedrijf is de aan aluminium gerelateerde koolstofemissie bij Apple sinds 2015 met bijna 70 procent gedaald.

“We zijn verheugd om samen met Apple te werken aan deze vooruitgang, die het potentieel heeft om blijvende veranderingen aan te brengen in de manier waarop aluminium wordt geproduceerd,” voegde Christ toe.

Aanbevolen: