Sticky Notes gebruiken in Windows 10

Inhoudsopgave:

Sticky Notes gebruiken in Windows 10
Sticky Notes gebruiken in Windows 10
Anonim

Kleurrijke plaknotities zijn een handige manier om u te helpen belangrijke items te onthouden, en Windows heeft een eigen versie van virtuele bureaubladnotities beschikbaar. Leer hoe u plaknotities kunt krijgen op Windows 10 en hoe u de plaknotities-app voor Windows gebruikt.

Instructies in dit artikel zijn van toepassing op Windows 10.

Hoe plaknotities te krijgen op Windows 10

De Sticky Notes-app is ingebouwd in Windows 10, dus u hoeft niets te doen om hem te downloaden. Maar als Sticky Notes per ongeluk van uw computer is verwijderd, kunt u deze downloaden van de Microsoft Store.

Je kunt plaknotities ook gebruiken in Windows 7 of Windows Vista.

  1. Typ " sticky" in het Windows-zoekvak in de linkerbenedenhoek van het scherm. De Sticky Notes-app zou links van de zoekresultaten moeten verschijnen.

    Image
    Image
  2. Selecteer Open om de app te gaan gebruiken. Het venster Welkom bij plaknotities wordt geopend.

    Image
    Image

    Selecteer Pin to Start of Pin to Taskbar om de app gemakkelijk toegankelijk te houden voor toekomstig gebruik.

  3. Selecteer Aan de slag om de Sticky Notes-app te gebruiken met het Microsoft-account waarop u bent aangemeld. U kunt ook Een ander account gebruiken selecterenom in te loggen met een ander Microsoft-account en door te gaan.

    Image
    Image

    Door u aan te melden met uw Microsoft-account, worden uw notities gesynchroniseerd met uw andere apparaten, Outlook en overal waar u zich aanmeldt.

  4. Wacht terwijl je bent ingelogd. De Sticky Note-app wordt geopend met een nieuwe notitie die klaar is voor gebruik.

Nieuwe plaknotities maken op Windows 10

Als je de Sticky Notes-app hebt geopend, selecteer je Plus (+) in de linkerbovenhoek van het Sticky Notes-venster om een nieuwe notitie te maken.

Wanneer een nieuwe notitie wordt geopend, typt u de gewenste informatie in de hoofdtekst van de notitie. Het wordt automatisch opgeslagen in de app, zelfs als u de notitie sluit. Open de lijst met notities om naar een notitie te bladeren of zoek naar een trefwoord of zin in het vak Zoeken.

Image
Image

Als je de app niet hebt geopend, maar je hebt hem vastgemaakt aan je taakbalk, klik dan met de rechtermuisknop op de app in de taakbalk en selecteer Nieuwe notitie.

Plaknotities opmaken

Pas de tekst aan, verander het uiterlijk van een plaknotitie of voeg desgewenst een afbeelding toe aan een plaknotitie.

  1. Open een nieuwe plaknotitie en selecteer het Menu-pictogram met drie stippen in de rechterbovenhoek.

    Image
    Image
  2. Kies de kleur die u op de huidige notitie wilt toepassen.

    Image
    Image
  3. Selecteer de tekst die u wilt opmaken en kies een opmaakoptie onderaan het notitievenster. Opties zijn onder meer:

    • Vet
    • Cursief
    • Onderstrepen
    • Doorhalen
    • Kogels
    Image
    Image
  4. Als u een afbeelding aan een plaknotitie wilt toevoegen, selecteert u het Afbeelding toevoegen-pictogram in de rechterbenedenhoek van de notitie, navigeert u naar de afbeelding op uw computer en selecteert u Open.

    Image
    Image

    Als u een afbeelding uit een notitie wilt verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop op de afbeelding, selecteert u Delete Image en bevestigt u dat u de afbeelding wilt verwijderen.

  5. Sluit de notitie en de app als je klaar bent.

Plaknotities gebruiken met Cortana

Cortana is de virtuele assistent die beschikbaar is in Windows 10. Door Insights in de Sticky Notes-app in te schakelen, kan Cortana de notities in uw lijst scannen om te vinden wat u nodig hebt, op zoek naar alles, van datums en telefoonnummers tot adressen en websites. Cortana kan deze informatie gebruiken om het handelen naar uw notities te vereenvoudigen of om namens u herinneringen te maken.

  1. Open de Sticky Notes-app.
  2. Selecteer het Settings tandwielpictogram in de rechterbovenhoek van het app-venster. De instellingen voor Sticky Notes worden geopend in het venster.

    Image
    Image
  3. Scroll omlaag naar het gedeelte Algemeen en schakel Inzichten inschakelen in naar Aan.

    Image
    Image
  4. Terug naar het primaire venster.
  5. Open een bestaande notitie of maak een nieuwe notitie met informatie die Cortana kan oppikken, zoals een adres, tijd, datum of zelfs een woord dat verwijst naar een tijd of datum, zoals 'morgen'. Deze woorden en zinsdelen lijken nu een hyperlink te hebben.

    Image
    Image
  6. Selecteer een woord of woordgroep met hyperlinks om een voorgestelde actie van Cortana te bekijken. Er verschijnt bijvoorbeeld een prompt voor het toevoegen van een herinnering als u een tijd en datum selecteert.

    Image
    Image

Aanbevolen: