Hoe AirPods op een MacBook Air aan te sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe AirPods op een MacBook Air aan te sluiten
Hoe AirPods op een MacBook Air aan te sluiten
Anonim

Wat te weten

  • Eenvoudig: Schakel Bluetooth in, druk op de knop op AirPods-hoes > klik AirPods in de Bluetoothmenu > Verbinden.
  • Verbind veelvouden met de Audio MIDI Setup app: Multi-Output Device > Sounds > Multi-uitvoerapparaat.
  • AirPods maken geen verbinding? Zorg ervoor dat ze zijn opgeladen en dat Bluetooth is ingeschakeld op MacBook Air.

Dit artikel legt uit hoe je AirPods aansluit op een MacBook Air, om een licht, draagbaar paar te creëren voor mobiel werk en het luisteren naar audio.

Hoe u uw AirPods op een MacBook Air kunt aansluiten

AirPods aansluiten op een MacBook Air is vrij eenvoudig. Slechts een paar klikken en drukken op de knop en u luistert naar draadloze audio. Dit is wat je moet doen:

Als je deze AirPods al op een iPhone hebt aangesloten en de iPhone en MacBook Air zijn aangemeld bij hetzelfde iCloud-account, zou je deze stappen moeten kunnen overslaan. De AirPods zouden al op de Mac moeten zijn ingesteld. Plaats de AirPods in uw oren, klik op het Bluetooth-menu, klik op de naam van de AirPods en klik vervolgens op Connect

  1. Klik op het Apple-menu in de linkerbovenhoek en klik vervolgens op Systeemvoorkeuren.

    Image
    Image
  2. Klik op Bluetooth.

    Image
    Image
  3. Klik op Schakel Bluetooth in. Houd dit venster open voor de volgende paar stappen.

    Image
    Image
  4. Met beide AirPods in de oplaadcassette opent u het deksel. Druk op de knop op de AirPods-behuizing totdat het statuslampje begint te knipperen.

    Image
    Image
  5. Zodra verschijnen de AirPods in het Bluetooth-voorkeurenvenster. Klik op Verbinden.

    Image
    Image
  6. Zodra zijn de AirPods verbonden met je MacBook Air en ben je klaar om naar audio te luisteren.

    Als je de AirPods in de toekomst met je MacBook Air wilt gebruiken, heb je niet al deze stappen nodig. Plaats de AirPods in uw oren, klik op het Bluetooth-menu in de rechterbovenhoek van het scherm, klik op de naam van de AirPods en klik vervolgens op Connect.

Kun je twee paar AirPods op één MacBook Air aansluiten?

Heb je een vriend die wil horen waar je naar luistert? Je kunt twee paar AirPods op één MacBook Air aansluiten. Volg hiervoor de stappen uit het laatste gedeelte om beide sets AirPods op de MacBook Air aan te sluiten.

Nu wordt het een beetje ingewikkelder. Omdat macOS geen audio-uitvoer naar twee paar AirPods ondersteunt, heb je een tijdelijke oplossing nodig. Dit is wat je moet doen:

  1. Ga naar de Finder > Utilities > en start Audio MIDI Setup.

    Image
    Image
  2. Klik op de + en klik op Maak multi-uitvoerapparaat aan.

    Image
    Image
  3. Vink het vakje aan naast de twee sets AirPods. Kies uw AirPods in de Master Device drop-down. Vink het Drift Correction vakje aan naast de AirPods van je vriend.

    Image
    Image
  4. Ga naar het Apple menu > Systeemvoorkeuren > Geluid > Multi-Output Device. Als dat klaar is, wordt de audio van de MacBook Air naar beide sets AirPods gestuurd.

    Image
    Image

Waarom maken mijn AirPods geen verbinding met mijn MacBook Air?

Als je de stappen in dit artikel hebt gevolgd en je AirPods geen verbinding kunnen maken met je MacBook Air, of je hoort geen geluid, probeer dan deze stappen om het probleem op te lossen:

  • Schakel Bluetooth in en uit. Klik op het Bluetooth-menu in de rechterbovenhoek > klik op Turn Off Bluetooth > en klik vervolgens opSchakel Bluetooth in.
  • Verwijder AirPods en stel ze opnieuw in. Klik op het Apple menu > Systeemvoorkeuren > Bluetooth > zweef over de AirPods > klik op de X > stel de AirPods opnieuw in.
  • AirPods opladen. Plaats de AirPods in hun hoesje en sluit de AirPods aan op een computer of voedingsadapter om de AirPods op te laden.
  • Bekijk onze andere tips voor het oplossen van problemen met AirPods: Waarom maakt mijn AirPods geen verbinding? en hoe je AirPods kunt repareren als ze niet werken.

FAQ

    Hoe sluit ik AirPods aan op een MacBook Air met OS X El Capitan?

    Apple raadt aan dat je Mac macOS Sierra gebruikt voor een succesvolle AirPods-koppeling. Als je Bluetooth-koppeling zonder veel geluk hebt geprobeerd, controleer dan op macOS Sierra-ondersteuning op je Mac-model. Volg deze handleiding voor tips voor een soepele upgrade naar macOS Sierra vanuit El Capitan of een ouder besturingssysteem.

    Hoe sluit ik mijn AirPods aan op mijn MacBook Air en iPhone?

    Gebruik de bovenstaande stappen om uw AirPods te koppelen met uw MacBook Air. Verbind vervolgens uw AirPods met uw iPhone door Bluetooth te activeren met uw AirPods in de buurt en de setup-knop ingedrukt te houden. Als u iOS 14 en macOS Big Sur gebruikt, kunnen uw AirPods automatisch schakelen tussen apparaten, maar u kunt de automatische omschakeling van AirPods desgewenst uitschakelen.

Aanbevolen: