Dus je hebt een benzineslurper gekocht. Wat nu?

Inhoudsopgave:

Dus je hebt een benzineslurper gekocht. Wat nu?
Dus je hebt een benzineslurper gekocht. Wat nu?
Anonim

Ik krijg meestal een tot twee vragen per maand van vrienden, familie en kennissen over het kopen van een EV. De overgrote meerderheid van hen vraagt "welke auto moet ik kopen?" gaat over gas en hybride. De persoon heeft al een auto in gedachten en eigenlijk willen ze gewoon dat ik zeg: "dat is een goede keuze."

Image
Image

Toen stegen de gasprijzen. Daarna schoten ze weer omhoog. Gisteren betaalde ik meer dan $ 6 per gallon voor benzine. Het is dus geen wonder dat ik meerdere keren per dag wordt gevraagd: "welke EV moet ik kopen?" Helaas, hoewel ik blij ben dat steeds meer mensen elektrische auto's gebruiken, is het niet alleen de slechtste tijd om je auto in decennia vol te tanken, maar ook de slechtste tijd om een auto te kopen. Elke auto.

Dus hier zijn enkele tips die je kunnen helpen om door deze waanzin te navigeren.

Wat u nu rijdt

Ik ben hier niet om je eerdere aankopen en huidige voertuigen te beoordelen. Dat is voor uw bankrekening om uit te zoeken. Maar als uw dagelijkse voertuig iets is dat minder dan 20 mijl per gallon ha alt, is dit waarschijnlijk een moeilijke tijd voor dat evenwicht. Maar alleen omdat je een grote vrachtwagen bestuurt die is opgetild en wielen heeft zo groot als Miatas erop, wil nog niet zeggen dat je meteen weg moet rennen om een EV te kopen. Je moet wat berekeningen doen.

Ten eerste, hoeveel kilometer rijdt u per dag? Als u gemiddeld minder dan 20 mijl per dag rijdt, kunt u misschien nog een jaar of zo wegkomen door gewoon te betalen voor heel duur gas. De EPA-site voor brandstofbesparing zal u vertellen hoeveel kW en gallons gas een auto zal gebruiken om 100 mijl af te leggen. Ontdek hoeveel een gallon gas is en de prijs per kW die uw lokale nutsvoorzieningen tijdens de daluren in rekening brengen om erachter te komen hoeveel geld u bespaart.

Ik kwam er onlangs achter dat het rijden met mijn Subaru BRZ 2014 van 100 mijl $ 18 kostte, terwijl het rijden met mijn Hyundai Kona elektrische 100 mijl uit 2022 $ 6 kostte. Toen was benzine $ 5 per gallon. Nogmaals, ik heb gisteren meer dan $ 6 voor gas betaald.

Ten tweede, EV's zijn nog steeds duur. Als je je auto hebt afbetaald en hij rijdt prima, dan is het misschien niet het beste plan om hem te verkopen voor een nieuwe EV die een maandelijkse betaling in je budget brengt.

Maar zelfs als de economie logisch is, zal het niet gemakkelijk zijn om de overstap te maken.

Het probleem

Het zou geweldig zijn om mensen te vertellen om naar hun lokale dealer te gaan, hun benzineslurper in te ruilen en naar huis te rijden in een EV. Maar zo werken de dingen nu niet.

Problemen met de toeleveringsketen hebben de autoproductie en aan de dealerkant de beschikbare voorraad sterk verminderd. Dus om het gebrek aan voertuigen in hun showrooms tegen te gaan, verhogen dealers de prijzen van voertuigen met duizenden dollars. Ik heb persoonlijk een auto van $ 30.000 gezien met een prijsverhoging van $ 15.000. Dat is $ 45.000 voor een voertuig van $ 30.000. Het is vraag en aanbod. Er is weinig aanbod en de vraag is erg hoog. Op dit moment is dat de situatie met EV's.

… het is niet alleen de slechtste tijd om je auto in decennia vol te tanken, het is ook de slechtste tijd om een auto te kopen.

Een EV bestellen bij een autofabrikant is niet beter. Als je een prijs kunt bedingen die niet vol zit met waanzinnige prijsverhogingen, duurt het maanden voordat je voertuig verschijnt. Autofabrikanten bouwen voertuigen zo snel als ze kunnen, maar de knelpunten in de toeleveringsketen maken het moeilijk om voertuigen aan klanten te leveren.

De oplossing (soort van)

Er is geen one-size-fits-all oplossing voor deze situatie, maar hier zijn een paar tips.

Koop om te beginnen uit de beschikbare voorraad. Als u haast heeft om van gas af te stappen, houd er dan rekening mee dat het bestellen van een auto waarschijnlijk maanden of misschien zelfs een jaar duurt voordat deze wordt afgeleverd. Als je een geduldig persoon bent, cool. Zo niet, en uw huidige voertuig is door uw spaargeld heen, kijk dan naar de beschikbare voorraad.

Je moet ook eens kijken naar EV's die al een tijdje bestaan. De Hyundai Kona Electric, Nissan Leaf, Kia Niro EV en Chevy Bolt bestaan al jaren en zullen waarschijnlijk geen absurde prijsverhogingen hebben. Deze hebben allemaal solide bereiknummers en kunnen in een mum van tijd uw wens om geld te besparen tijdens het rijden stillen. De nieuwste en meest glanzende EV's zijn misschien spectaculair, maar er is ook veel vraag naar, en dat betekent waarschijnlijk enorme winsten.

Om wat geld te besparen, zoekt u een dealer met een geschiedenis van alleen adviesprijs berekenen of slechts een kleine toeslag toevoegen. Praat met vrienden over waar ze hun voertuigen hebben gekocht en kijk hoe de ervaring was. Hoewel sommige van deze prijsstijgingen op het randje van crimineel lijken, moeten dealers ook geld verdienen. Het is het gutsen dat het probleem is.

En als u online winkelt, zorg er dan voor dat u de prijs van het voertuig krijgt voordat u naar de dealer gaat. Toen we aan het winkelen waren voor onze Kona, weigerden een paar dealers de prijs van hun voertuigen te delen. Mijn tijd is kostbaar, en de jouwe ook. Als ze zichzelf er niet toe kunnen brengen om je de prijs van de auto te geven voordat je op hun kavel verschijnt, dan is de kans groot dat er een sticker-shock zal zijn.

Vergeet trouwens niet om ook plug-in hybrides te bekijken. Ze hebben meestal een EV-bereik van 20 mijl of meer voordat de gasmotor in werking treedt. Het is het beste van twee werelden. Als u uw enige voertuig wilt vervangen en regelmatig lange afstanden moet afleggen, kan een plug-in hybride een goede vervanging zijn en een mooie stap op weg naar volledige EV's.

Ten slotte, als je van een EV houdt die misschien je ticket is naar een wereld zonder benzinestations, rijd er dan mee. Je kunt kopen of doen wat ik deed en leasen. Vind gewoon een plaats die uw bedrijf waardig is.

Le zucht

De realiteit is dat dit de slechtste tijd is om een voertuig te kopen, welk voertuig dan ook. Op elk ander moment zou de overstap naar EV's waarschijnlijk vrij pijnloos zijn. U zou de ene betaling voor de andere inruilen en profiteren van belastingverminderingen, lagere brandstofkosten en minder onderhoud.

In plaats daarvan hebben problemen met de toeleveringsketen en chiptekorten het bouwen van voertuigen moeilijker gemaakt, wat heeft geleid tot hogere prijzen en langere wachttijden. Als je het een jaar kunt uitstellen, doe het dan. Maar als u meer geld aan benzine uitgeeft dan waar u zich prettig bij voelt, en het is financieel logisch, waag dan zeker de sprong. Wees gewoon voorbereid.

Aanbevolen: