Snapchat geblokkeerde apps van derden, dus wat nu?

Inhoudsopgave:

Snapchat geblokkeerde apps van derden, dus wat nu?
Snapchat geblokkeerde apps van derden, dus wat nu?
Anonim

Apps van derden zijn populair bij ons bij allerlei grote sociale netwerken, waaronder Facebook, Twitter, Instagram, Tumblr en anderen. Snapchat daarentegen is nooit een fan geweest van de apps die door externe ontwikkelaars zijn gemaakt.

Een app van derden is elke app die geen eigendom is van de officiële app-ontwikkelaar. Fans van populaire, officiële apps zien meestal een behoefte die niet wordt vervuld, dus besluiten ze een app te ontwikkelen die werkt met de API van de officiële app om nieuwe functies te bieden waar andere gebruikers ook van kunnen genieten. Populaire apps van derden die Snapchat-gebruikers regelmatig gebruikten, waren bijvoorbeeld apps die reeds bestaande foto's konden uploaden, geheime screenshots konden maken of muziek aan video's konden toevoegen.

Image
Image

Begin april 2015 werd een Backchannel-interview met technische leidinggevenden van Snapchat gepubliceerd, waaruit bleek dat het bedrijf maandenlang had gewerkt aan zijn inspanningen om alle apps van derden volledig uit te sluiten van toegang tot zijn platform. Volgens het ondersteuningsgedeelte van haar website is het gebruik van apps van derden met Snapchat een schending van de gebruiksvoorwaarden.

Vandaag biedt Snapchat API-toegang alleen aan vertrouwde partners. Dit zijn meestal grote merken die willen adverteren voor de Snapchat-community.

Waarom alle apps van derden blokkeren?

Snapchat's belangrijkste probleem met apps van derden is beveiliging. In het najaar van 2014 werd het berichtenplatform het slachtoffer van een beveiligingsaanval via een van de apps van derden die waren gebouwd om Snapchat-foto's en -video's op te slaan.

De app van derden werd gehackt, waardoor bijna 100.000 privé Snapchat-foto's lekten die via de app waren opgeslagen. Hoewel Snapchat zelf niet gehackt was, was het lek een grote schande voor het populaire berichtenplatform en riep het op tot het opvoeren van de veiligheidsmaatregelen.

Snapchat is van mening dat het genoeg heeft gedaan om alle apps van derden nu volledig te blokkeren in de nieuwste versie van de app. Als je in het verleden een app van derden met Snapchat hebt gebruikt, raadt het bedrijf je aan je wachtwoord te wijzigen en te upgraden naar de nieuwste versie om je veiligheid en privacy te garanderen.

Bottom Line

Aangezien alle apps van derden nu zijn geblokkeerd, kun je waarschijnlijk geen Snapchat-screenshot-apps gebruiken die beweren echt te werken. Je kunt echter nog steeds een normale schermafbeelding maken (door tegelijkertijd op je aan / uit-knop / volumeknop en startknop te drukken) via de officiële Snapchat-app. Houd er rekening mee dat er een melding naar de gebruiker wordt verzonden telkens wanneer u een schermafbeelding maakt van iets dat ze naar u hebben verzonden.

Kun je nog steeds eerder gemaakte foto's of video's uploaden naar Snapchat?

Er waren nogal wat apps van derden waarmee gebruikers foto's of video's uit een map op hun apparaten konden selecteren om te uploaden via Snapchat. Sindsdien heeft Snapchat echter Memories geïntroduceerd - een gloednieuwe, in-app-functie waarmee gebruikers niet alleen foto's en video's kunnen uploaden, maar ook foto's en video's die ze maken in de app zelf kunnen opslaan voordat ze deze delen.

Kun je nog steeds muziek toevoegen aan Snapchat-video's?

Elke app die beweert muziek aan een video toe te voegen en je deze vervolgens via Snapchat te laten delen, zal waarschijnlijk niet werken. Gelukkig kun je met Snapchat muziek van je apparaat opnemen terwijl je je video in Snapchat filmt.

Aanbevolen: