Waarom VR in je auto je misschien geen bewegingsziekte bezorgt

Inhoudsopgave:

Waarom VR in je auto je misschien geen bewegingsziekte bezorgt
Waarom VR in je auto je misschien geen bewegingsziekte bezorgt
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Holoride werkt samen met Audi om virtual reality-entertainment te bieden aan autopassagiers.
  • De VR-technologie is bedoeld om bewegingsziekte te verminderen.
  • De eerste VR-headset die het holoride-systeem ondersteunt, is de lichtgewicht HTC Vive Flow.
Image
Image

Lange autoritten worden binnenkort misschien minder saai met de kans om virtual reality-games (VR) op een passagiersstoel te spelen, en je wordt misschien niet eens wagenziek.

Het bedrijf holoride, wiens belofte "voertuigen in bewegende themaparken verandert", heeft onlangs aangekondigd dat het deze zomer VR-headsets naar sommige Audi SUV's en sedans brengt. Het bedrijf beweert dat het de bewegingsziekte kan verminderen die zowel dagelijkse autorijders als mensen die VR gebruiken, plaagt.

"Meestal wanneer passagiers visuele media consumeren in een rijdend voertuig, zoals een film kijken of een boek lezen, ontstaat bewegingsziekte omdat wat ze bekijken niet overeenkomt met de beweging van de auto", Rudolf Baumeister, de directeur marketing & communicatie bij holoride vertelde Lifewire in een e-mailinterview. "Bij holoride hebben we onze technologie zo ontwikkeld dat de echte wereld en de virtuele wereld worden gesynchroniseerd."

Vlotte ritten

In juni worden Audi-modellen met het MIB 3-infotainmentsysteem van het bedrijf geleverd met de benodigde software om te synchroniseren met Holoride-compatibele headsets. Het holoride-systeem combineert de fysieke wereld van passagiers op de achterbank met augmented reality voor games die de beweging van de auto nabootsen.

De VR-headset die is aangesloten op een Audi, vertrouwt op de bewegingsgegevens van het voertuig van verschillende sensorsets, zoals acceleratie, besturing en wieltikken. De verbinding wordt draadloos tot stand gebracht via de Bluetooth Low Energy (BLE)-standaard.

Baumeister zei dat de technologie bewegingsziekte vermindert dankzij de nauwe verbinding met wat er buiten gebeurt.

"Dit betekent dat wat je ziet en wat je voelt line-up is met bijna geen latentie - dit vermindert bewegingsziekte", voegde hij eraan toe. "In feite hebben drie keer meer mensen gemeld dat ze helemaal geen symptomen van bewegingsziekte hebben wanneer ze een holoride ervaren. Dit betekent niet dat we bewegingsziekte elimineren, maar we helpen actief om het te verminderen voor mensen die vatbaar zijn voor Als gevolg hiervan wordt onderweg zijn tijd die goed besteed wordt."

Het systeem is merkonafhankelijk, wat betekent dat andere autofabrikanten het kunnen ondersteunen. De software om virtual reality-content voor auto's te bouwen is ook open source, waardoor ontwikkelaars content kunnen maken.

De eerste VR-headset die het holoride-systeem ondersteunt, is HTC's Vive Flow. De headset is met 189 g lichter dan de meeste van zijn concurrenten en zou comfortabel te dragen zijn. HTC zegt dat het ontwerp met dubbele scharnieren en de zachte pakking ervoor zorgen dat de VIVE Flow gemakkelijk aan te trekken, uit te trekken en neer te klappen tot een compacte voetafdruk. En de brede kijkhoek van de Flow is bedoeld om een filmisch scherm te leveren om van content te genieten, of het nu gaat om gamen of tv en films.

Image
Image

"In combinatie met de indrukwekkende technologie van holoride, kun je autoritten veranderen in virtuele pretparken", zei Shen Ye, het wereldwijde hoofd hardware bij HTC VIVE, in een persbericht. "We zijn erg enthousiast om met holoride samen te werken om de toekomst van passagiersentertainment vorm te geven."

Echte beweging, virtueel plezier

Virtuele realiteit kan lange autoritten spannender maken, vertelde Venkatesh Alagarsamy, een VR-expert bij het bedrijf Fingent, aan Lifewire in een e-mailinterview.

"Elke reis zou een onvergetelijke ervaring zijn als de autorit niet alleen voor chauffeurs maar ook voor medepassagiers spannend blijkt te zijn, vooral wanneer de route die ze nemen niet pittoresk lijkt te zijn, "voegde hij eraan toe."Dit opent een nieuwe weg die een attractiepark-rijervaring, schilderachtige, interactieve routes en meer plezier kan opleveren."

Toekomstige autoritten met virtual reality kunnen passagiers zelfs laten deelnemen aan de metaverse.

"Vergaderingen kunnen worden bijgewoond door op de achterbank van een auto te zitten met betere meeslepende functies," zei Alagarsamy. "Meeslepende media-inhoud kan worden geconsumeerd tijdens een rit, creatieve inhoud die goed past bij de topografie van de reis. Als je bijvoorbeeld over droog terrein reist, kun je jezelf onderdompelen in de regenwoudomgeving of genieten van de safari."

Aanbevolen: