192.168.1.254 – Standaard IP-adres router en modem

Inhoudsopgave:

192.168.1.254 – Standaard IP-adres router en modem
192.168.1.254 – Standaard IP-adres router en modem
Anonim

Het IP-adres 192.168.1.254 is het standaard privé-IP-adres voor sommige breedbandrouters en breedbandmodems voor thuisgebruik. Veelgebruikte routers of modems die dit IP-adres gebruiken, zijn onder meer 2Wire-, Aztech-, Billion-, Motorola-, Netopia-, SparkLAN-, Thomson- en Westell-modems voor CenturyLink.

Zoek je misschien in plaats daarvan naar 192.168.1.2?

Over privé IP-adressen

192.168.1.254 is een privé IP-adres en is een van een blok met adressen die zijn gereserveerd voor privénetwerken. Dit betekent dat een apparaat in dit privé-netwerk niet rechtstreeks vanaf internet kan worden benaderd met dit privé-IP. Elk apparaat op het privénetwerk kan echter verbinding maken met de andere apparaten op dat netwerk.

Terwijl de router het privé-IP-adres 192.168.1.254 heeft, wijst de router apparaten in zijn netwerk een ander privé-IP-adres toe. Alle IP-adressen in een netwerk moeten uniek zijn binnen dat netwerk om IP-adresconflicten te voorkomen. Andere veel voorkomende privé-IP-adressen die worden gebruikt door modems en routers zijn 192.168.1.1, 192.168.1.100 en 192.168.1.101.

Toegang tot het beheerdersdashboard van de router

De fabrikant stelt het IP-adres van de router in de fabriek in, maar u kunt dit op elk moment wijzigen via de beheerinterface. Om toegang te krijgen tot de routerconsole, opent u een webbrowser, gaat u naar de adresbalk en voert u https://192.168.1.254 in (niet www.192.168.1.254). Gebruik de routerconsole om het IP-adres van de router te wijzigen en andere opties te configureren.

Als je het IP-adres van de router niet weet, zoek het dan op via een opdrachtprompt. (De onderstaande aanwijzingen zijn van toepassing op Windows 10 en 8.)

  1. Druk op Windows+X om het hoofdgebruikersmenu te openen en selecteer vervolgens Opdrachtprompt.
  2. Of ga naar de Windows-zoekbalk, voer cmd in en kies vervolgens Opdrachtprompt.

    Image
    Image
  3. Enter ipconfig om een lijst met de verbindingen van de computer weer te geven.
  4. In de Local Area Connection sectie, zoek Default Gateway.

    Image
    Image

    Uw actieve netwerkverbinding heet mogelijk niet Local Area Connection. Als u dat niet in uw ipconfig-resultaten ziet, bladert u door de resultaten en zoekt u naar een verbinding met een Default Gateway.

  5. Het IP-adres is het IP-adres van de router.

Standaard gebruikersnamen en wachtwoorden

Alle routers worden geleverd met standaardgebruikersnamen en wachtwoorden. Deze combinaties van gebruikersnaam en wachtwoord zijn standaard voor elke fabrikant. Deze zijn meestal te herkennen aan een sticker op de hardware. De meest voorkomende zijn:

  • 2Wire: Gebruikersnaam: leeg, Wachtwoord: leeg
  • Aztech: Gebruikersnaam: "admin", "gebruiker" of leeg, Wachtwoord: "admin", "gebruiker", "wachtwoord" of leeg
  • Billion: Gebruikersnaam: "admin" of "admin", Wachtwoord: "admin" of "wachtwoord"
  • Motorola: Gebruikersnaam: "admin" of leeg, Wachtwoord: "wachtwoord", "motorola", "admin", "router" of leeg
  • Netopia: Gebruikersnaam: "admin", Wachtwoord: "1234", "admin", "wachtwoord" of leeg
  • SparkLAN: Gebruikersnaam: leeg, Wachtwoord: leeg
  • Thomson: Gebruikersnaam: leeg, Wachtwoord: "admin" of "wachtwoord"
  • Westell: Gebruikersnaam: "admin" of leeg, Wachtwoord: "wachtwoord", "admin" of leeg

Nadat u toegang hebt tot de beheerdersconsole van de router, kunt u de router op verschillende manieren configureren. Stel een veilige combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord in. Zonder dat kan iedereen zonder uw medeweten toegang krijgen tot het paneel van de router en de instellingen wijzigen. Met routers kunnen gebruikers andere instellingen wijzigen, inclusief de IP-adressen die ze toewijzen aan apparaten op het netwerk.

Aanbevolen: