Belkin Router Standaard wachtwoorden en gebruikersnamen

Inhoudsopgave:

Belkin Router Standaard wachtwoorden en gebruikersnamen
Belkin Router Standaard wachtwoorden en gebruikersnamen
Anonim

Zoals de meeste breedbandrouters voor thuisgebruik zijn de beheerschermen van Belkin-routers beveiligd met een wachtwoord. Standaardreferenties zijn in de fabriek ingesteld op routers. Wanneer u de homepage van de router opent met het IP-adres, wordt u gevraagd de gebruikersnaam en het wachtwoord in te voeren.

Als je het niet weet, kijk dan hoe je het standaard IP-adres van je Belkin-router kunt vinden.

De eerste keer inloggen op een Belkin-router

De standaard inloggegevens voor een Belkin-router zijn afhankelijk van het model. Niet alle Belkin-routers gebruiken dezelfde inloggegevens, dus het kan zijn dat u er een paar moet proberen voordat u toegang krijgt. Probeer deze:

  • Standaard gebruikersnamen: admin, Admin, [leeg]
  • Standaard wachtwoorden: admin, wachtwoord, [leeg]

Sommige Belkin-routers gebruiken admin als gebruikersnaam, terwijl andere Admin gebruiken (met een hoofdletter A). Gebruik de bovenstaande informatie en probeer admin en admin, Admin en password, of log in zonder gebruikersnaam en wachtwoord (als beide blanco zijn).

De kans is echter groot dat uw Belkin-router standaard geen gebruikersnaam heeft of admin gebruikt. De meeste routers van Belkin komen niet uit de fabriek met wachtwoorden.

Wijzig de standaardgegevens in de beheerdersinstellingen van de router. Als u ze laat zoals ze zijn, kan iedereen op het netwerk wijzigingen aanbrengen in de router door de standaard gebruikersnaam en het standaardwachtwoord in te voeren.

Image
Image

Als u er niet in kunt komen met de standaard gebruikersnaam en wachtwoord

Als de standaard combinaties van gebruikersnaam en wachtwoord niet werken, is het wachtwoord op een bepaald moment gewijzigd nadat de router is gekocht, in welk geval het standaardwachtwoord niet meer werkt.

De eenvoudigste manier om de standaard gebruikersnaam en wachtwoord terug te krijgen, is door de router terug te zetten naar de fabrieksinstellingen via een harde reset. Hier is hoe:

  1. Houd de router ingeschakeld en houd de Reset-knop 30 seconden ingedrukt. De fysieke resetknop bevindt zich aan de buitenkant van de router, meestal aan de achterkant van de router, naast de internetpoorten.

  2. Blijf de Reset-knop ingedrukt houden terwijl je de router 30 seconden loskoppelt.
  3. Houd nog steeds de Reset-knop ingedrukt, schakel de router in en houd deze nog 30 seconden ingedrukt.
  4. Laat de Reset-knop los.

De router is nu teruggezet naar de oorspronkelijke fabrieksinstellingen. De meeste routers van Belkin gebruiken admin voor de gebruikersnaam en wachtwoord voor het wachtwoord, maar niet allemaal, dus het kan zijn dat u de eerder voorgestelde alternatieven moet proberen in dit artikel.

Het resetten van een router herstelt de inloggegevens en verwijdert aangepaste instellingen die zijn ingesteld, zoals de naam en het wachtwoord van een draadloos netwerk, DNS-servers en instellingen voor poortdoorschakeling.

Aanbevolen: