Het wifi-wachtwoord vinden in Windows 11

Inhoudsopgave:

Het wifi-wachtwoord vinden in Windows 11
Het wifi-wachtwoord vinden in Windows 11
Anonim

Dit artikel laat je zien hoe je het wifi-wachtwoord kunt vinden op Windows 11.

Waar worden wifi-wachtwoorden opgeslagen in Windows?

Een Windows-pc slaat de wachtwoorden op van alle Wi-Fi-netwerken waarmee hij verbinding maakt. Deze omvatten het actieve wifi-netwerk en eventuele eerdere netwerken. Een aantal methoden maken het gemakkelijk om de netwerkwachtwoorden op te halen als u ze vergeet.

Het actieve wifi-wachtwoord wordt opgeslagen in de eigenschappen van het draadloze netwerk in het configuratiescherm. U kunt op drie manieren toegang krijgen tot de eigenschappen van het draadloze netwerk in het Configuratiescherm:

  • Vanaf het Control Paneel
  • Vanuit de Settings app.
  • Vanuit het Run opdrachtvenster.

Hoe bekijk ik wifi-wachtwoorden in Windows 11?

U kunt de instellingen van de Wi-Fi-adapter vinden in het Configuratiescherm. De adapter slaat het wachtwoord voor de actieve verbinding op.

  1. Selecteer Start.
  2. Type Configuratiescherm en selecteer het bovenste resultaat.

    Image
    Image
  3. Selecteer Netwerk en internet > Netwerkcentrum.

    Image
    Image

    Tip:

    Voor een betere zichtbaarheid en minder verwarring, verander de weergave van de applets van het Configuratiescherm van Bekijken op: Categorie in Bekijken op: Grote pictogrammen.

  4. Selecteer in het Netwerkcentrum, naast Verbindingen, uw Wi-Fi-netwerknaam.

    Image
    Image
  5. Selecteer in Wi-Fi-status Draadloze eigenschappen.

    Image
    Image
  6. Selecteer in Eigenschappen van draadloos netwerk het tabblad Security en schakel vervolgens het selectievakje Show characters in. Uw wifi-netwerkwachtwoord wordt weergegeven in het vak Netwerkbeveiligingssleutel.

    Image
    Image

Draadloze eigenschappen openen vanuit Instellingen

Je hebt ook toegang tot de eigenschappen van het draadloze netwerk via de app Instellingen, die geleidelijk veel functies heeft overgedragen van het oude configuratiescherm. Het is ook gemakkelijker te vinden dan het Configuratiescherm te openen in Windows 11.

  1. Select Start > Instellingen. U kunt ook de sneltoets Windows toets + i. gebruiken
  2. Selecteer Netwerk & internet in de linkerzijbalk.

    Image
    Image
  3. Scroll naar de onderkant van het scherm en selecteer Geavanceerde netwerkinstellingen.

    Image
    Image
  4. Selecteer onder Verwante instellingen Meer netwerkadapteropties.

    Image
    Image

Het venster Netwerkverbindingen wordt geopend in het Configuratiescherm. De stappen om het wifi-wachtwoord nu te vinden zijn hetzelfde als hierboven beschreven voor het Configuratiescherm.

Opmerking:

U kunt ook het venster Netwerkverbindingen openen in het Configuratiescherm door ncpa.cpl in te voeren in het dialoogvenster Uitvoeren.

Hoe bekijk ik alle wifi-wachtwoorden in Windows 11?

Je kunt het huidige wifi-wachtwoord vinden en de wachtwoorden van eerdere draadloze verbindingen die door je pc werden gebruikt.

  1. Zoek naar Opdrachtprompt en selecteer Als administrator uitvoeren.

    Image
    Image
  2. Om alle Wi-Fi-verbindingen te vinden die door Windows worden gebruikt, typt u netsh wlan showprofiles bij de opdrachtprompt. Druk op Enter.

    Image
    Image
  3. Let op de specifieke Wi-Fi-verbindingsnaam waarvoor u het wachtwoord nodig hebt.

    Image
    Image
  4. Voer netsh wlan show profile name=WifiConnectionName key=clear in bij de opdrachtprompt. Vervang "WifiConnectionName" door de netwerknaam (zonder aanhalingstekens). Druk op Enter.

    Image
    Image
  5. Noteer de waarde naast Key Content. Dat is het wachtwoord van het specifieke wifi-netwerk.

    Image
    Image

FAQ

    Hoe deel ik mijn wifi in Windows 11?

    Als u uw wifi-verbinding wilt delen, gaat u naar Instellingen > Netwerk en internet > Mobiele hotspoten zet de schakelaar aan voor Mobiele hotspot . Voer op het andere apparaat de opgegeven netwerknaam en het wachtwoord in om toegang te krijgen tot het gedeelde internet.

    Hoe los ik het op als ik geen verbinding kan maken met wifi op Windows 11?

    Als u geen verbinding kunt maken met wifi op Windows 11, start u uw pc opnieuw op, controleert u of wifi is ingeschakeld en gaat u dichter bij de router staan. Als je een firewall, VPN of verbinding met datalimiet hebt ingesteld, schakel deze dan uit en probeer opnieuw verbinding te maken.

    Hoe wijzig ik mijn wifi-wachtwoord in Windows 11?

    Om uw wifi-wachtwoord in Windows 11 te wijzigen, logt u in op uw router als beheerder. Zoek de Wi-Fi-wachtwoordinstellingen, typ een nieuw wachtwoord en sla de wijzigingen op.

    Hoe reset ik mijn wifi-instellingen in Windows 11?

    Om uw netwerkinstellingen in Windows 11 te resetten, gaat u naar Start > Instellingen > Netwerk en internet> Geavanceerde netwerkinstellingen > Netwerk reset . Het is ook mogelijk om individuele W-Fi-netwerken te vergeten.

Aanbevolen: