Wat is de oproepschermfunctie van Google en hoe werkt het?

Inhoudsopgave:

Wat is de oproepschermfunctie van Google en hoe werkt het?
Wat is de oproepschermfunctie van Google en hoe werkt het?
Anonim

Met de functie Oproepscherm van Google kun je zien wie er belt en waarom. Met Call Screen kan Google Assistant uw telefoontjes beantwoorden en in re altime een transcriptie van het verzoek geven. U kunt ervoor kiezen om de beller te vertellen dat u niet beschikbaar bent, om meer informatie te vragen of de oproep aan te nemen zodra u weet dat het een legitieme beller is met wie u wilt spreken.

Oproepscreening is alleen beschikbaar voor de Google Pixel en bepaalde Android-telefoons.

Image
Image

Wat is het Google Assistent-oproepscherm?

Als u Google Call Screen wilt gebruiken, moet u ervoor zorgen dat de nieuwste versie van de app Telefoon op uw compatibele Android-telefoon is geïnstalleerd. Call Screen is beschikbaar in de VS, Canada, Australië en meer landen.

De functie voor het screenen van oproepen is in oktober 2018 uitgerold met de Pixel 3 en Pixel 3XL. Het is een automatische functie die je de mogelijkheid geeft om oproepen door de Google Assistent te laten screenen van nummers die je niet kent.

Oproepscherm verscheen te midden van aanhoudende robocalls en spam-oproepen. Het is een gemakkelijke manier om een oproep te beantwoorden van een nummer dat u niet herkent zonder te reageren als de beller spam of een oplichter is.

Hoe werkt het oproepscherm van Google?

Met Call Screen kunt u automatische oproepscreening of handmatige oproepscreening instellen.

Automatische oproepscreening

Eerst moet u automatische oproepscreening inschakelen. Daarna beantwoordt de Google Assistent automatisch de oproep, vraagt wie er belt en waarom. Hier leest u hoe u automatische oproepscreening instelt.

  1. Open de app Telefoon en tik op Meer > Instellingen > Spam- en oproepscherm.
  2. Inschakelen Zie beller- en spam-ID.
  3. Tik op Oproepscherm en ga naar Onbekende oproepinstellingen. Kies de typen bellers die u wilt screenen.
  4. Selecteer Automatisch scherm. Weiger robocalls. Wanneer iemand nu belt, zie je een melding met de tekst Een onbekende oproep screenen De assistent zal ophangen bij een oproep die hij als spam beschouwt of een robocall. Als het een legitieme oproep is, gaat je telefoon over en zie je de informatie die de Assistent heeft verzameld.

    Als je niet wilt dat een nummer wordt gescreend, sla het dan op als contact.

Handmatige oproepscreening

U kunt oproepen ook per geval screenen.

  1. Wanneer een oproep binnenkomt, tikt u op Schermoproep.
  2. Google Assistent beantwoordt het telefoontje. Je ziet een scherm met wat de Google Assistent tegen de beller zegt en de antwoorden van de beller.
  3. Nadat de persoon die je belt de Google Assistent heeft beantwoord, zie je onderaan het scherm prompts. Deze zinnen bevatten dingen als:

    • "Is het dringend?"
    • "Ik begrijp je niet."
    • "Ik bel je terug."
    • "Melden als spam." (Beëindigt het gesprek zonder de persoon die belt te spreken.)
  4. Kies je antwoord, beantwoord de oproep of hang op.

Het screenen van oproepen van nummers die u niet herkent, is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat een oproep van vitaal belang is voordat u er aandacht aan schenkt. U hoeft geen tijd aan de telefoon te besteden als dat niet nodig is.

Google Screen Call Transcripties

Google slaat de transcripties van gescreende oproepen op, wat handig kan zijn als u informatie van een oproep wilt bekijken. U vindt dit transcript in de gespreksdetails van een gescreend gesprek. Als u liever geen record hebt, verwijdert u de transcriptie door de vermelding in het oproeplogboek voor dat telefoonnummer te verwijderen.

FAQ

    Hoe schakel ik Google-oproepscreening uit?

    Als u wilt voorkomen dat de Google Assistent uw oproepen screent, schakelt u automatische oproepscreening uit. Ga in de app Telefoon naar More > Settings > Spam and Call Screen en schakeluit Zie beller- en spam-ID Tik op Oproepscherm en zorg ervoor dat Automatisch screenen. Robocalls weigeren. is uitgeschakeld.

    Hoe schakel ik Google Voice-oproepscreening uit?

    Als u wilt voorkomen dat Google Voice oproepen screent, gaat u naar Google Voice op internet en logt u in. Ga naar Instellingen en selecteer de Oproepentabblad. Schakel de functie uit in het gedeelte Oproepscreening.

    Is er oproepscreening op een iPhone?

    Nee. Er zijn echter apps voor het screenen van oproepen van derden in de App Store. De iPhone heeft ook filters en manieren om spam te detecteren en te blokkeren. Schakel bijvoorbeeld Silence Unknown Callers in om telefoonnummers te blokkeren waarmee u nog nooit contact hebt gehad. Ga naar Instellingen > Telefoon en schakel Stilte onbekende bellers in in

Aanbevolen: