Hoe gegevens over te zetten van PS4 naar PS5

Inhoudsopgave:

Hoe gegevens over te zetten van PS4 naar PS5
Hoe gegevens over te zetten van PS4 naar PS5
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar Instellingen > Systeem > Systeemsoftware > Gegevens Transfer op PS5. Selecteer op PS4 items > Start Transfer.
  • Of ga naar Saved Data and Game/App Settings > Save Data (PS4) > Cloud Storage > Download.
  • Of kopieer bestanden van de PS4 naar een USB-drive en plaats deze in de PS5. Beheer de overdracht via instellingen.

Als je net een upgrade hebt uitgevoerd van een PlayStation 4 naar PlayStation 5, kun je je PS4-opslagbestanden en bijna elke PS4-game overzetten naar je nieuwe PS5. Dit artikel leert je een paar verschillende manieren om gegevens van PS4 naar PS5 over te zetten en het proces sneller te maken.

Dit artikel behandelt gegevensoverdrachten die zijn gemaakt na je eerste PS5-installatie. Je PS5 biedt mogelijk de optie voor een volledige gegevensoverdracht tijdens de installatie, in welk geval je de instructies op het scherm moet volgen.

Hoe breng ik PS4-gegevens over naar PS5 na installatie?

Of je nu alle PS4-gegevens of specifieke games en apps wilt overzetten, het proces is bijna identiek. De PS5 heeft een optie voor gegevensoverdracht in het menu Instellingen waarmee je bestanden van elke PS4 in je netwerk kunt importeren.

Voordat je begint, heb je nodig:

  • Powered PS4 met een internetverbinding.
  • Powered PS5 met een internetverbinding.
  • Een tv of monitor aangesloten op elke console (u kunt nog steeds een gegevensoverdracht uitvoeren met slechts één scherm, maar we raden twee aan om te voorkomen dat u HDMI-kabels moet verwisselen tijdens het overdrachtsproces).

Voor snellere overdrachtssnelheden moet je ervoor zorgen dat beide consoles via een bekabelde verbinding met internet zijn verbonden. Als een Wi-Fi-verbinding uw enige optie is, kunt u de consoles nog steeds aansluiten met een LAN-kabel om de overdrachtssnelheden te verhogen.

Om mogelijke problemen te voorkomen, moet u ervoor zorgen dat zowel de PS4 als de PS5 de nieuwste systeemsoftware hebben voordat u met gegevensoverdracht begint.

  1. Schakel je PS5 in, log in op je profiel en ga naar Instellingen > Systeem > Systeemsoftware > Gegevensoverdracht.

    Image
    Image
  2. Lees de waarschuwingen en klik op Doorgaan.

    Image
    Image
  3. Schakel je PS4 in en meld je aan bij hetzelfde profiel.
  4. Je PS5 begint te zoeken naar je PS4. Als het niet kan worden gevonden, controleer dan of beide consoles zijn verbonden met hetzelfde netwerk en start je PS4 opnieuw op.

    Image
    Image
  5. Zodra de PS4 is gevonden, Druk gedurende 1 seconde op de aan/uit-knop van de PS4 totdat hij piept. Je hebt 5 minuten om dit te doen voordat het proces wordt gereset.

    Image
    Image
  6. Nadat de PS4 opnieuw is opgestart, zou je een lijst met de opslagbestanden van de console op je PS5 moeten zien. Selecteer de gegevens die u wilt overdragen door afzonderlijke bestanden aan te vinken (u kunt ook Selecteer alles kiezen als u dat wilt). Als u klaar bent, klikt u op Volgende.

    Image
    Image
  7. Selecteer alle games of apps die je wilt overzetten en klik op Next.

    Image
    Image
  8. De PS5 geeft een geschatte overdrachtstijd weer. Klik op Start Transfer om te beginnen.

    Image
    Image

    Als de geschatte overdrachtstijd te lang is, drukt u op Annuleren om terug te keren naar het vorige menu en uw geselecteerde bestanden aan te passen.

  9. Wacht tot de overdracht is voltooid. Je PS4 kan een overdrachtsmelding blijven weergeven, zelfs nadat je PS5 opnieuw is opgestart, omdat de PS5 mogelijk extra tijd nodig heeft om gamebestanden te installeren.

    Schakel je PS5 of PS4 niet uit terwijl de overdracht wordt verwerkt.

Wat is de snelste manier om PS4-gegevens over te zetten naar PS5?

Als algemene regel geldt dat een bekabelde verbinding u altijd een hogere overdrachtssnelheid geeft dan een draadloze verbinding. Als je echter op PS4 opgeslagen gegevens wilt overzetten, is het veel sneller om je opgeslagen bestanden van Cloud Storage te downloaden dan de gegevensoverdracht van de PS5 te gebruiken.

Cloudopslag is alleen beschikbaar met een PlayStation Plus-abonnement, dus je moet lid zijn om toegang te krijgen tot deze functie. Maar zelfs als je Cloud Storage op je PS4 hebt gebruikt, is er geen garantie dat al je opslagbestanden zijn geüpload. Mogelijk moet u ze eerst uploaden.

  1. Om ervoor te zorgen dat uw PS4-opslagbestanden worden geüpload naar de cloudopslag, selecteert u Instellingen > Beheer van opgeslagen gegevens van toepassing > Opgeslagen gegevens in systeemopslag.

    Image
    Image
  2. Selecteer Uploaden naar online opslag.

    Image
    Image
  3. Vanaf hier kunt u ervoor kiezen om individuele of meerdere bestanden te selecteren door op de Options-knop op uw controller te drukken en te klikken op Select Multiple Applications. Wanneer u klaar bent met het maken van uw selecties, drukt u op Upload.

    Image
    Image

    Je opslagbestanden zijn mogelijk niet automatisch beschikbaar op je PS5, zelfs niet nadat je ze naar cloudopslag hebt geüpload. Om ervoor te zorgen dat je toegang hebt, moet je de opslagbestanden handmatig downloaden naar de systeemopslag van je PS5.

  4. Schakel je PS5 in en ga naar Instellingen > Opgeslagen gegevens en game-/app-instellingen > Opslaan van gegevens (PS4) > Cloudopslag.

    Image
    Image
  5. Selecteer onder Downloaden naar consoleopslag de opslagbestanden die je naar de opslag van je PS5 wilt verplaatsen en klik op Download.

    Image
    Image
  6. Om er zeker van te zijn dat de bestanden zijn gedownload, gaat u naar Instellingen > Opslag > Opgeslagen gegevens in de consoleopslag > PS4-games. Hiermee worden alle PS4-opslagbestanden weergegeven die momenteel op je PS5 staan.

    Image
    Image

Hoe gegevens over te zetten via een USB-opslagapparaat

Als je geen cloudopslag hebt en de gegevensoverdrachtfunctie van de PS5 liever niet gebruikt, kun je opgeslagen bestanden ook overzetten via een USB-opslagapparaat.

Neem hiervoor een harde schijf of geheugenstick met extra geheugen, plaats deze in je PS4 en volg deze instructies:

Wilt u tijd besparen op gegevensoverdrachten? De PS5 ondersteunt alle PS4-compatibele externe harde schijven (HDD's). Als je een USB HDD met je PS4 gebruikte, heb je snel toegang tot alle games en kun je bestanden opslaan die erop zijn opgeslagen door hem eenvoudig op je PS5 aan te sluiten.

  1. Navigeer naar Instellingen > Beheer van opgeslagen gegevens applicatie > Opgeslagen gegevens in systeemopslag en selecteer Kopiëren naar USB-opslagapparaat.
  2. Selecteer de opslagbestanden die u wilt verplaatsen en klik op Copy.
  3. Zodra de bestanden zijn gekopieerd, verwijdert u het USB-apparaat en plaatst u het in uw PS5. Je moet ze handmatig naar de lokale opslag van de PS5 kopiëren.
  4. Navigeer naar Instellingen > Opgeslagen gegevens en game-/app-instellingen > Opgeslagen gegevens (PS4) en selecteer USB-station.
  5. Selecteer Kopiëren naar consoleopslag. Zodra de bestanden zijn gekopieerd, zou je toegang moeten hebben tot je PS4-opslagbestanden op PS5.

FAQ

    Hoe sluit ik een PS4-controller aan op een PS5?

    Om een PS4-controller op een PS5 aan te sluiten, sluit je je PS4-controller aan op de PS5-console met behulp van de meegeleverde oplaadkabel. Druk op de PS-knop in het midden van je Playstation 4-controller om de controller in te schakelen en kies vervolgens een gebruiker. De controller is nu klaar voor gebruik.

    Hoe sluit ik een PS5-controller aan op een PS4?

    Je kunt een PS5-controller niet aansluiten op een PS4, maar er is een oplossing met Remote Play, een methode om games van je PS4 naar een ander apparaat te streamen. Sluit je PS4 aan op een apparaat waarop een DualSense-controller is aangesloten (draadloos of via USB). Dit kan een iPhone, Apple TV, Android-apparaat, Windows-pc en meer zijn. Vervolgens kun je die DualSense-controller gebruiken om games op je PS4 te spelen.

    Hoe upgrade ik PS4-games naar PS5?

    Hoewel je veel PS4-games op een PS5 kunt spelen, kun je met sommige games een PS4-game upgraden naar de PS5-versie. De game-upgrade gebeurt niet automatisch. Je moet naar de officiële gamepagina op PlayStation Network gaan en de optie selecteren om te upgraden naar PS5.

Aanbevolen: