Hoe Chromecast te verbinden met een mobiele hotspot

Inhoudsopgave:

Hoe Chromecast te verbinden met een mobiele hotspot
Hoe Chromecast te verbinden met een mobiele hotspot
Anonim

Wat te weten

  • Wijzig de naam en het wachtwoord van uw mobiele hotspot zodat deze overeenkomen met die van uw normale wifi-netwerk.
  • Schakel je belangrijkste wifi uit en zet je mobiele hotspot aan.
  • Zet je tv en Google Chromecast aan. Het zou automatisch verbinding moeten maken met uw mobiele hotspot.

Je Chromecast verbinden met een mobiele hotspot kan een geweldige truc zijn om inhoud naar een tv te casten zonder een normaal wifi-netwerk. Deze pagina leidt u door de beste strategie voor het gebruik van een mobiele hotspot met een Chromecast-apparaat dat is getest op zowel iPhone- als Android-smartphones en -tablets.

Hoe verbind ik Chromecast met een mobiele hotspot?

Dit is de beste manier om een Chromecast-apparaat te verbinden met een mobiele hotspot die is gemaakt op een iPhone, iPad of Android-smartphone of -tablet.

Je hebt nodig:

  • Een Chromecast-apparaat.
  • Een smartphone of tablet met een mobiele verbinding.
  • Een tweede smartphone, tablet of computer voor het casten van media.

  1. Open de instellingen voor mobiele hotspots op uw smartapparaat en wijzig de naam en het wachtwoord van het wifi-netwerk zodat deze overeenkomen met die van het wifi-netwerk dat u gewoonlijk gebruikt om verbinding te maken met uw Chromecast. U kunt de hotspot-informatie op Android aanpassen of de hotspot-informatie op iOS-apparaten aanpassen.

    Tip: om de naam van de mobiele hotspot op iOS te wijzigen, moet u ook de naam van uw Apple-apparaat wijzigen.

  2. Schakel je gewone internetmodem of router uit om de wifi-internetverbinding uit te schakelen.

    Als je je op een andere locatie bevindt dan je wifi-thuisnetwerk, hoef je het niet los te koppelen, omdat je Chromecast zich waarschijnlijk buiten het bereik van het signaal bevindt.

  3. Image
    Image

    Activeer de mobiele hotspot op je iPhone of iPad. Als u een Android-tablet of -smartphone gebruikt, schakelt u de mobiele Android-hotspot in.

  4. Image
    Image

    Sluit de Chromecast aan op een stroombron en je tv. Zet de tv aan.

  5. Na een paar seconden zou je Chromecast automatisch verbinding moeten maken met je mobiele hotspot. U hoeft geen instellingen of verbindingsvoorkeuren te wijzigen.
  6. Als je inhoud naar je Chromecast wilt casten, sluit je een apart apparaat aan op je mobiele hotspot en cast je zoals gewoonlijk.

    Je kunt geen inhoud casten vanaf het apparaat dat de mobiele hotspot maakt. Het is meestal het beste om een smartphone te gebruiken voor het maken van de hotspot en een tablet, iPod touch of computer om inhoud te casten.

Kan ik Chromecast gebruiken met een mobiele hotspot?

Het is mogelijk om een mobiele hotspot te verbinden met een Chromecast-apparaat, maar het is belangrijk om te beseffen dat deze functionaliteit niet officieel wordt ondersteund door Google en dus ongelooflijk onbetrouwbaar kan zijn.

Google Chromecast-apparaten zijn ontworpen om te werken met stabiele wifi-netwerken, niet met mobiele hotspots.

Hoewel een gebruikelijke strategie voor het verbinden van een Chromecast met een mobiele hotspot is om de huidige netwerkverbinding van de Chromecast te wijzigen in die van de hotspot van uw smartphone, werkt dit niet altijd voor iedereen. Soms kan de Chromecast bijvoorbeeld de mobiele hotspot helemaal niet detecteren, terwijl hij soms het hotspot-netwerk kan zien, maar weigert er verbinding mee te maken.

Een andere reden om te voorkomen dat u de netwerkinstellingen op uw Chromecast handmatig wijzigt, is dat u hierdoor gedwongen wordt de Chromecast helemaal opnieuw in te stellen.

Deze problemen kunnen optreden bij het gebruik van verschillende smartphones, tablets en computers. Daarom is het het beste om deze strategie te vermijden en de strategie te gebruiken die bovenaan deze pagina wordt weergegeven, waarmee de Chromecast automatisch verbinding maakt met een mobiele hotspot waarvan hij denkt dat dit uw gebruikelijke wifi-netwerk is.

Het probleem met het gegevensgebruik van Chromecast Mobile Hotspot

Het gebruik van een mobiele hotspot om verbinding te maken met een Chromecast-apparaat kan handig zijn wanneer u op reis bent of op een locatie zonder wifi-netwerk, maar het is belangrijk om deze functie verstandig te gebruiken, aangezien deze duur kan worden.

Als je van plan bent een film of tv-programma via je mobiele hotspot te streamen, houd er dan rekening mee dat dit de mobiele data van je smartphone gebruikt.

Controleer hoeveel data je nog hebt op je mobiele abonnement voordat je content gaat streamen of downloaden.

Een manier om gegevens op te slaan, is door vooraf media te downloaden terwijl u verbonden bent met een Wi-Fi-netwerk en vervolgens uw scherm te spiegelen naar de Chromecast wanneer u mobiel gebruikt.

Als je een draagbaar mobiel hotspot-apparaat gebruikt dat grote downloads mogelijk maakt, hoef je je natuurlijk geen zorgen te maken over de hoeveelheid media die je streamt.

FAQ

    Hoe verbind ik een Chromecast met wifi van het hotel?

    De eenvoudigste manier om uw Chromecast te gebruiken met wifi van het hotel, is door uw laptop op het netwerk aan te sluiten en uw Chromecast vervolgens normaal te gebruiken. Als die optie niet werkt, gebruik dan een mobiele hotspot.

    Waarom maakt mijn Chromecast geen verbinding?

    Als je Chromecast niet werkt, kun je een paar dingen proberen om hem weer aan de gang te krijgen. Probeer eerst de dongle en de computer waarop u hem aansluit opnieuw op te starten. Je kunt ook proberen je netwerk opnieuw op te starten en apparaten uit te schakelen die mogelijk veel bandbreedte gebruiken.

Aanbevolen: