Hoe u uw pc kunt verbinden met uw mobiele hotspot

Inhoudsopgave:

Hoe u uw pc kunt verbinden met uw mobiele hotspot
Hoe u uw pc kunt verbinden met uw mobiele hotspot
Anonim

Wat te weten

  • Bedraad: Schakel op pc wifi uit > schakel hotspot in op telefoon > sluit de telefoon aan op de pc. De pc zou er automatisch verbinding mee moeten maken.
  • Draadloos: Schakel op de telefoon hotpot > in, gebruik de pc om het wifi-signaal van de telefoon te vinden > verbinding maken.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u uw pc kunt verbinden met een hotspot die op uw mobiele apparaat is gemaakt. Hiermee kun je de mobiele internetverbinding van je telefoon delen met je laptop of desktop, iets wat je misschien moet doen als er geen wifi is waar je bent. We zullen ook kijken naar de verschillen tussen verschillende hotspot-verbindingstypes: Wi-Fi, Bluetooth en USB.

De schermafbeeldingen en stappen die in dit artikel worden beschreven, zijn specifiek relevant voor een pc met Windows 11 en een Pixel-telefoon met Android 12. De stappen verschillen enigszins tussen andere apparaten; enkele van die verschillen worden hieronder genoemd.

Hoe verbind ik mijn persoonlijke hotspot met mijn computer?

Volg deze stappen als je USB-tethering op je telefoon wilt instellen om internet te delen met slechts één ander apparaat, of ga naar het volgende gedeelte voor meer informatie over het maken van een draadloze hotspot. Het gebruik van een USB-verbinding is ideaal als beveiliging en levensduur van de batterij van belang zijn.

  1. Schakel wifi uit op je computer. Als er een draadloos netwerk binnen bereik is, wil je er niet per ongeluk verbinding mee maken, aangezien het de bedoeling is om in plaats daarvan de verbinding van je telefoon te gebruiken.

    Image
    Image
  2. Steek het ene uiteinde van de USB-kabel van je telefoon in een vrije USB-poort op je computer en sluit het andere uiteinde aan op je apparaat.

  3. Start de hotspot op je telefoon. Het heet Personal Hotspot op iPhone/iPad, en hotspot & tethering op sommige Android-telefoons. Die links beschrijven alle noodzakelijke stappen om naar het juiste scherm te gaan en de hotspot in te schakelen.

    Als je Android gebruikt, kies dan USB-tethering op dat scherm. Apple-gebruikers moeten iTunes hebben geïnstalleerd.

    Image
    Image
  4. Uw pc zou automatisch verbinding moeten maken met de hotspot. Zie de tips onderaan deze pagina als het niet werkt.

Hoe kan ik mijn mobiele hotspot verbinden met pc zonder USB-kabel?

Je kunt het internet van je telefoon ook via een draadloze verbinding met je computer delen. Het opent het netwerk voor meer dan één computer, zodat al je apparaten dezelfde internetverbinding kunnen delen.

Wi-Fi is de snelste optie, maar als je je hotspot liever via Bluetooth met je pc verbindt, kijk dan hoe je internet op je pc krijgt met een Bluetooth-telefoon voor die richtingen. Onderaan deze pagina vindt u een overzicht van Wi-Fi versus Bluetooth-hotspots.

  1. Schakel de hotspot op je telefoon in (zie bovenstaande stappen voor hulp).

    Image
    Image

    De instructies voor het instellen variëren aanzienlijk als u een speciale mobiele hotspot gebruikt die niet in uw telefoon is ingebouwd. Mogelijk moet u hem gewoon inschakelen en de stappen volgen die u op het scherm ziet, of er kan een mobiele app zijn die u aan de hotspot koppelt om de installatie te voltooien. Een routebeschrijving wordt bij aankoop bij de hotspot geleverd, maar deze moet ook beschikbaar zijn op de website van de fabrikant.

  2. Maak verbinding met het nieuw gemaakte draadloze netwerk vanaf je computer.

    Om verbinding te maken met een netwerk in Windows 11, selecteert u het netwerkpictogram met de klok, selecteert u Beheer Wi-Fi-verbindingen naast het Wi-Fi-pictogram en selecteer vervolgens de hotspot die u in de vorige stap hebt gemaakt.

    Image
    Image
  3. Na een paar seconden zou het actieve netwerk op je computer de hotspot moeten zijn die je met je telefoon hebt gemaakt. Als het internet niet werkt vanaf je computer, bekijk dan de tips onderaan deze pagina.

Wat is beter voor hotspots: wifi, Bluetooth of USB?

Het lijkt overbodig om zoveel opties te hebben voor alleen een hotspot, maar elk van deze verbindingsmethoden heeft zijn eigen unieke voordelen en kosten.

Hier zijn enkele dingen waarmee u rekening moet houden bij het kiezen tussen deze opties voor een pc:

  • Wi-Fi: De mogelijkheid om meerdere apparaten met de hotspot te verbinden is handig, en je kunt een specifieke hotspotnaam en wachtwoord kiezen om te gebruiken voor extra veiligheid. Maar oudere computers hebben geen ingebouwde Wi-Fi en het leegraken van de batterij is een probleem als je niet bent aangesloten.
  • Bluetooth: niet alle computers hebben een Bluetooth-verbinding, slechts één apparaat kan deze verbinding tegelijk gebruiken en het zal waarschijnlijk de laagste snelheden bieden. Kies dit als USB geen optie is, maar het stroomverbruik een punt van zorg is, omdat het waarschijnlijk niet zoveel stroom van je telefoon zal vragen als wifi.
  • USB: Een fysieke verbinding is veiliger dan een draadloze, omdat kwaadwillende gebruikers in de buurt geen verbinding kunnen maken met het netwerk. Je telefoon wordt daarbij opgeladen, dus het is ook een goede manier om de batterij van je telefoon te sparen tijdens het gebruik van de hotspot. U hebt echter een vrije USB-poort op de pc nodig en de telefoon moet altijd zijn aangesloten, wat niet ideaal is als u de flexibiliteit wilt om de telefoon door de kamer te verplaatsen.

Bekijk uw mobiele hotspot-gegevensgebruik

Alle drie deze verbindingstypen gebruiken het data-abonnement van je telefoon om internet te bereiken. Houd hier rekening mee als u een beperkt data-abonnement heeft. Sommige providers bieden zelfs minder data aan hotspots dan normale verbindingen.

Dit betekent dat alles wat u op uw computer doet terwijl deze is verbonden met de hotspot van uw telefoon, uw mobiele gegevens zal aantasten. Zelfs als je onbeperkte data hebt, kan het zijn dat je nog steeds beperkt bent in hoeveel hotspot-data je met name de hele maand kunt gebruiken. Neem contact op met uw mobiele provider voor specifieke details.

Het is belangrijk om te voorkomen dat u grote bestanden op uw computer downloadt of uploadt en dat u de software van uw pc niet bijwerkt terwijl deze de hotspot gebruikt. Dat zijn activiteiten waar u misschien niet lang over nadenkt wanneer u uw computer thuis gebruikt, maar u moet zeker heroverwegen hoe u internet gebruikt wanneer de gegevens beperkt zijn. Bekijk deze andere manieren om het gebruik van mobiele data te verminderen.

De meeste apparaten maken het gemakkelijk om je datagebruik te controleren, en sommige laten je zelfs waarschuwingen voor datagebruik instellen. Het wordt aanbevolen om het in de gaten te houden, zodat je weet wanneer je de limiet nadert of hebt bereikt die je jezelf oplegt.

Waarom maakt mijn pc geen verbinding met een mobiele hotspot?

Hieronder staan enkele ideeën voor wat u kunt doen als uw computer geen internet kan bereiken via de hotspot.

  • Zorg ervoor dat de wifi van de pc is uitgeschakeld als je bent verbonden via USB. De computer zoekt mogelijk nog steeds naar een wifi-netwerk of is misschien verbonden met een wifi-netwerk zonder internettoegang.
  • Controleer of de hotspot op je telefoon een internetverbinding aangeeft. Mogelijk moet u contact opnemen met uw netwerkaanbieder als dit de eerste keer is dat u de hotspot probeert te gebruiken; ze moeten mogelijk de functie aan hun kant inschakelen, of u moet mogelijk extra betalen om een hotspot te maken.
  • Is je computer te ver van je telefoon? Als u de Wi-Fi- of Bluetooth-optie gebruikt, bent u waarschijnlijk te ver van uw pc gelopen om de verbinding tot stand te brengen.
  • Had uw telefoon een actieve mobiele internetverbinding voordat u de hotspot maakte? Een geldige verbinding op uw telefoon is nodig om uw computer deze uiteindelijk te laten gebruiken. Schakel de vliegtuigmodus in en vervolgens uit om de verbinding te vernieuwen of om te zien wat u moet doen als mobiele data niet werkt.
  • Tenzij u zich abonneert op een onbeperkt data-abonnement bij uw mobiele provider, is er een bovengrens aan de hoeveelheid data die door uw telefoon kan gaan. De gegevens van uw abonnement zijn mogelijk onderbroken als u de limiet heeft bereikt. U kunt meestal contact opnemen met uw mobiele provider voor meer gegevens.
  • Het bericht "tethering heeft geen internet" kan op je telefoon verschijnen als je de hotspot probeert in te schakelen, maar de vliegtuigmodus al was ingeschakeld. Schakel de vliegtuigmodus uit en probeer het opnieuw.
  • Bekijk hoe u problemen met hotspots op de iPhone oplost of hoe u problemen met USB-tethering in Windows oplost, als u nog steeds problemen ondervindt.

Aanbevolen: