Hoe iPhone 12 te resetten (Herstart & harde reset)

Inhoudsopgave:

Hoe iPhone 12 te resetten (Herstart & harde reset)
Hoe iPhone 12 te resetten (Herstart & harde reset)
Anonim

Wat te weten

  • Er zijn veel verschillende soorten resets: een herstart, een harde reset, het resetten van de apparaatinstellingen en het resetten naar de fabrieksinstellingen.
  • Gebruik verschillende resets om verschillende soorten problemen op te lossen.
  • "Reset" is in sommige gevallen een andere manier om "opnieuw opstarten" te zeggen, dus als je weet hoe je iPhone 12 opnieuw moet opstarten, ken je ook de basisprincipes van resetten.

Er zijn veel soorten problemen die kunnen worden opgelost wanneer je de iPhone 12 reset. In dit artikel worden de belangrijkste verschillende soorten iPhone 12-resets uitgelegd en hoe je ze kunt uitvoeren.

Hoe iPhone 12 te resetten

Zoals hierboven vermeld, is "reset" een andere term voor het opnieuw opstarten van een iPhone. Volg deze stappen als je iPhone 12 wilt resetten:

  1. Druk tegelijkertijd op de Volume omlaag-knop en de Side-knop.
  2. Wanneer de slide to power off slider op het scherm verschijnt, laat dan de Volume Down en Side losknoppen.
  3. Schuif de slide om de iPhone uit te schakelen om de iPhone uit te schakelen.
  4. Wacht ongeveer een paar seconden totdat de iPhone is uitgeschakeld. Als de iPhone is uitgeschakeld, wacht u een paar seconden en drukt u opnieuw op de Side-knop. Wanneer het Apple-logo verschijnt, laat u de Side-knop los en de iPhone 12 zal opnieuw opstarten.

Hoe iPhone 12 hard te resetten

Harde reset iPhone 12 wanneer uw iPhone niet reageert op de standaard resetstappen of als u meer hardnekkige problemen moet oplossen. Hier is hoe:

Een harde reset wordt soms ook een gedwongen herstart genoemd.

  1. Druk op de Volume omhoog knop en laat deze los.
  2. Druk op de knop Volume omlaag en laat deze los.
  3. Houd de Side-knop ingedrukt (negeer de slide om de -schuifregelaar uit te schakelen). Wanneer het Apple-logo verschijnt, laat u de Side-knop los. Wacht tot de iPhone 12 opnieuw is opgestart.

Hoe de iPhone 12-instellingen te resetten

Je iPhone 12 bevat allerlei instellingen met betrekking tot wifi, mobiele netwerken en verbonden Bluetooth-apparaten, evenals je voorkeuren en instellingen voor hoe je iPhone op jou is gepersonaliseerd. Om sommige problemen op te lossen, moet u deze instellingen mogelijk opnieuw instellen.

Image
Image

Ga hiervoor naar Instellingen > Algemeen > Reset. Vanaf dat scherm zijn de reset-opties van je iPhone 12:

  • Reset alle instellingen: Zet al uw instellingen terug naar de standaardwaarden. Er worden geen apps of gegevens gewist.
  • Wis alle inhoud en instellingen: verwijdert alle gegevens op uw iPhone. Dit omvat alle voorkeuren en instellingen, en elk nummer, app, foto, film of ander bestand op je telefoon.
  • Netwerkinstellingen resetten: Zet de draadloze netwerkinstellingen terug naar de fabrieksinstellingen. Dit omvat Bluetooth-apparaten en wifi-wachtwoorden.
  • Reset Keyboard Dictionary: Verwijdert alle aangepaste spelling en woorden die je aan het woordenboek van je iPhone hebt toegevoegd.
  • Reset beginschermlay-out: maak al uw aangepaste iPhone-mappen en app-lay-outs ongedaan die u hebt gemaakt, zodat uw startscherm terugkeert naar de standaard.
  • Locatie en privacy resetten: verwijdert alle locatie- en privacy-instellingen zodat apps die uw GPS-locatie, adresboek, microfoon of andere privégegevens moeten gebruiken om toestemming moeten vragen opnieuw.

Hoe iPhone 12 terug te zetten naar de fabrieksinstellingen

Als je je iPhone wilt terugbrengen naar zijn gloednieuwe staat, zoals hij uit de doos kwam, moet je iPhone 12 terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Je moet dit doen voordat je je iPhone opstuurt voor onderhoud of verkoop van je iPhone. iPhone, of wanneer u een probleem moet oplossen door al uw gegevens en instellingen te verwijderen. Hier leest u hoe u de iPhone 12 terugzet naar de fabrieksinstellingen:

Het belangrijkste dat u moet doen voordat u een iPhone 12 terugzet naar de fabrieksinstellingen, is een back-up van uw gegevens maken. Een fabrieksreset wist alle gegevens, dus het is van cruciaal belang dat u een back-up van die gegevens maakt, zodat u ze niet kwijtraakt.

  1. Begin met het uitschakelen van iCloud en Zoek mijn iPhone door naar Instellingen > [uw naam] > te gaan Afmelden. Als u dit niet doet, wordt uw iPhone 12 door activering vergrendeld op uw Apple ID.

    Image
    Image
  2. Zodra hij is uitgelogd, tik je op < Instellingen in de linkerbovenhoek om terug te keren naar het hoofdscherm Instellingen.
  3. Tik op Algemeen.
  4. Scroll naar de onderkant van het scherm en tik op Reset.
  5. Tik op Wis alle inhoud en instellingen.
  6. Voer desgevraagd uw iPhone-toegangscode in.

  7. Een pop-upvenster waarschuwt u dat deze stap alle muziek, andere media, gegevens en instellingen zal verwijderen. Tik op Wissen om door te gaan.

    Image
    Image
  8. Wacht een minuut of zo totdat je iPhone alles erop heeft verwijderd. Wanneer je iPhone opnieuw opstart, is hij teruggezet naar de fabrieksinstellingen.

FAQ

    Hoe voer ik een harde reset uit op mijn iPhone 12 Pro Max?

    Als u een iPhone 12 Pro Max hard wilt resetten, drukt u kort op de Volume omhoog-knop > drukt u kort op de Volume-omlaag-knop > houd de Side-knop ingedrukt totdat het Apple-logo verschijnt.

    Hoe zet ik mijn iPhone 12 uit?

    Houd de Side-knop en de Volume omhoog of Volume omlaag-knop ingedrukt. Verplaats vervolgens bovenaan het scherm de Power schuifregelaar naar rechts om de iPhone 12 uit te schakelen.

    Hoe sluit ik apps op mijn iPhone 12?

    Om apps op de iPhone 12 te sluiten, veeg je vanaf de onderkant van een scherm omhoog om alle geopende apps te bekijken. Veeg vervolgens naar rechts en links om elke app te vinden die u wilt sluiten. Veeg omhoog en van de bovenkant van het scherm om de app te sluiten. Er is geen manier om alle apps tegelijk te sluiten.

Aanbevolen: