Hoe contacten van iPhone naar Android over te zetten

Inhoudsopgave:

Hoe contacten van iPhone naar Android over te zetten
Hoe contacten van iPhone naar Android over te zetten
Anonim

Als je overschakelt van iPhone naar Android, moet je veel gegevens van de ene telefoon naar de andere verplaatsen. Wanneer u uw foto's, muziek en apps verplaatst, zet dan uw contacten over van iPhone naar Android en laat geen belangrijke telefoonnummers, e-mails en fysieke adressen achter op uw oude apparaat. Er zijn verschillende manieren om uw contacten tussen telefoons over te zetten. Welke je kiest hangt af van de diensten en apps die je gebruikt.

De instructies in dit artikel zijn van toepassing bij het overzetten van contacten van een iPhone naar een Android. U kunt ook contacten overzetten van Android naar iPhone en van iPhone naar iPhone.

Hoe iCloud te gebruiken om contacten over te zetten

De gemakkelijkste manier om uw contacten van de ene telefoon naar de andere te verplaatsen, is door uw iPhone-contacten naar uw iCloud-account te exporteren en vervolgens een speciale contactenlijst-downloader op uw Android te gebruiken om die contactvermeldingen op uw nieuwe telefoon op te halen.

Om iPhone-contacten naar iCloud te uploaden:

  1. Op de iPhone, open Instellingen.
  2. Tik op je naam en kies vervolgens iCloud.
  3. Schakel de Contacts schakelaar in om een back-up te maken van uw contactenlijst naar uw iCloud-account.

    Image
    Image

    Als de schakelaar is ingeschakeld, wordt een back-up van uw contacten gemaakt. Wijzig deze instelling niet en ga verder met de volgende stap.

  4. Log in bij iCloud vanuit een webbrowser.
  5. Selecteer Contacten.

    Image
    Image
  6. Bekijk de lijst met contacten en zorg ervoor dat al je contacten in de lijst staan.

Selecteer een app om contacten over te zetten van iCloud naar Android

Nadat uw contacten zijn geüpload naar iCloud, downloadt u uw contacten naar uw Android-apparaat. Android heeft geen ingebouwde iCloud-ondersteuning. Installeer in plaats daarvan een app die de mogelijkheid biedt om iCloud-contacten te downloaden. Hier zijn een paar voorbeelden:

  • CardDAV-Sync gratis
  • JB-oplossing voor cloudcontacten
  • Sync Cloud-contacten op Android
  • Synchronisatie voor iCloud-contacten

De stappen om je contacten over te zetten van iCloud naar je Android-apparaat verschillen enigszins, afhankelijk van de app die je hebt gekozen, maar alle apps volgen hetzelfde proces:

  • Log in op uw iCloud-account in de app.
  • Download je contacten.
  • Bevestig de contacten die zijn geïmporteerd in uw favoriete Android-contacten-app.

Als je twee-factor-authenticatie gebruikt met iCloud, stel dan een app-specifiek wachtwoord in vanuit je iCloud-account voordat je je aanmeldt bij deze Android-apps.

Breng iPhone-contacten over naar Android met apps

iCloud is ingebouwd in de iPhone, maar het is niet de enige cloudservice die contacten kan overzetten. My Contacts Backup is een app voor het overbrengen van contacten die uw iPhone-adresboek naar uw e-mail stuurt als een VCF-bestand.

  1. Install My Contacts Backup op de iPhone.
  2. Op de iPhone, tik op Backup.

    Voordat u uw contacten exporteert, gaat u naar Instellingen en kiest u welke velden in het adresboek u wilt exporteren. Opties zijn onder meer het telefoonnummer, e-mailadres, URL en adres.

  3. Tik op E-mail.

    Image
    Image
  4. Stuur de back-up van de contactenlijst naar uzelf of een ander e-mailadres waartoe u toegang hebt op de Android-telefoon.
  5. Op het Android-apparaat opent u het bericht en selecteert u het Download pictogram voor het VCF-bestand.
  6. Kies in het Openen met dialoogvenster Contacten.
  7. Wanneer u wordt gevraagd om het importeren van de iPhone-contacten naar de Android-telefoon te bevestigen, selecteert u OK.

    Image
    Image
  8. De contactenlijst verschijnt in je Android-contacten.

Andere cloudservices die u kunt gebruiken om contacten van het ene apparaat naar het andere over te zetten, zijn Google Contacts en Yahoo Contacts. Deze tools en vergelijkbare tools zijn online en synchroniseren contacten met elk compatibel apparaat, inclusief iPhones en Androids.

Kun je geen simkaart gebruiken?

Bij sommige telefoons kun je een back-up maken van contacten en andere gegevens op de simkaart, de simkaart in de nieuwe telefoon plaatsen en vervolgens de gegevens importeren.

Helaas is dat niet mogelijk met een iPhone omdat iOS het opslaan van gegevens op de simkaart niet ondersteunt.

Aanbevolen: