De 7 beste mini-pc's voor gaming in 2022

Inhoudsopgave:

De 7 beste mini-pc's voor gaming in 2022
De 7 beste mini-pc's voor gaming in 2022
Anonim

Mini-pc's zijn kleiner dan full-sized desktop-pc's, maar ze zijn krachtig genoeg om te genieten van pittige productiviteit en gameprestaties. Als je een capabele machine nodig hebt om mee te nemen die in een rugzak, aktetas of zelfs je zak past, of gewoon iets dat je werk of persoonlijke ruimte niet zal domineren, dan is er waarschijnlijk een mini-pc beschikbaar die past bij welke specifieke gebruik dat u in gedachten heeft.

De Intel NUC 11 Extreme Beast Canyon is de beste mini-gaming-pc die je in het algemeen kunt kopen, maar als je niet zeker weet welke pc je nodig hebt, hebben we de best beoordeelde opties in meerdere categorieën onderzocht.

Dit zijn de beste mini-pc's voor gaming.

Beste algemeen: Intel NUC11BTMi9 Home & Business Mini Desktop

Image
Image

Om de kracht van hun processors te demonstreren, bieden Intel's NUC mini-pc's de krachtigste hardware in de meest compacte vormfactor die mogelijk is. De Intel NUC 11 Extreme Beast Canyon kan nauwkeurig worden omschreven als een beest van een pc, en de hardware die in zijn kleine chassis is verpakt, is ongetwijfeld extreem.

Hoewel de grootte van de NUC 11 bedrieglijk is, lijkt het qua afmetingen meer op een externe harde schijf dan op een desktop-pc. Het heeft genoeg kracht aan de binnenkant om bijna elke full-size gaming-installatie te evenaren.

Als je voor de maximale configuratie gaat, kan deze mini-pc elk spel dat je wilt spelen met gemak aan. Hoewel u wat geld kunt besparen door minder krachtige componenten te selecteren, is zelfs de meest elementaire configuratie behoorlijk prijzig. Er moet echter een prijs worden betaald voor een apparaat dat de prestaties niet in gevaar brengt voor de grootte.

CPU: Intel Core i9-11900KB | GPU: NVIDIA GeForce RTX 3080 | RAM: 16GB | Opslag: 1TB SSD

Runner-Up, beste algemeen: Razer Tomahawk Gaming Desktop met GeForce RTX 3080

Image
Image

Razer staat bekend om de productie van enkele van de beste laptops en gamingaccessoires die er zijn, en hun nieuwe desktop mini-pc maakt die verheven reputatie eer aan. Het is duur, maar voor de prijs krijg je serieus krachtige hardware in een chassis dat de NUC 11 evenaart. Het is strak ontworpen met een subtiele zwarte esthetiek geaccentueerd door het gloeiende Razer-logo.

Wat opv alt aan de Razer Tomahawk is het unieke ontwerp. De Tomahawk bevat een gereedschapsloos sledesysteem waarmee u toegang krijgt tot de binnenkant van de pc door de lade met alle componenten naar buiten te schuiven, waardoor upgraden eenvoudig is. Deze opstelling is hoogst ongebruikelijk voor mini-pc's, die doorgaans moeilijk te bewerken zijn. De Razer Tomahawk is een geweldige optie voor iemand die een pc wil upgraden met minimale moeite.

CPU: Intel Core Core i9-9980HK | GPU: NVIDIA GeForce RTX 3080 | RAM: 16GB | Opslag: 512GB SSD, 2TB HDD

Beste budget: HP Pavilion gaming-desktop, compact torenontwerp

Image
Image

Het is niet de kleinste of krachtigste mini-pc die er is, maar de HP Pavilion Gaming Desktop is betaalbaar en krachtig genoeg om de meeste moderne games te spelen, zij het niet op de hoogste instellingen. Hoewel het een heel eenvoudig systeem is, is het goed genoeg om een redelijke instap in de wereld van pc-gaming te maken.

Het is essentieel om te onthouden dat je dit systeem kunt upgraden nadat je het hebt gekocht met meer RAM, een krachtigere grafische verwerkingseenheid (GPU) of meer opslagruimte. Het is ook een uitstekend systeem voor foto- of videobewerking en andere creatieve taken. Ondanks de lage prijs heeft het een aangenaam uiterlijk met een cool randje zonder al te flagrant te zijn over het op gaming gerichte ontwerp.

CPU: Intel Core i5-10400F | GPU: NVIDIA GeForce GTX 1650 | RAM: 8GB | Opslag: 256GB NVMe SSD

Beste consolevervanging: MSI MEG Trident X 12VTE-029US Small Form Factor Gaming Desktop Computer

Image
Image

De MSI Trident 3 is de ideale pc voor uw woonkamer, ontworpen om perfect te passen bij uw traditionele gameconsoles. Het is gestroomlijnd, krachtig en opmerkelijk betaalbaar voor de hoeveelheid geavanceerde hardware die erin zit. De Trident 3 biedt flexibele arrangementen; je kunt hem in een verticale standaard, plat op een bureau of in een kast plaatsen samen met je thuisbioscoopopstelling.

Binnenin krijg je voldoende SSD-opslag die voldoende ruimte biedt voor je games en razendsnel is. De MSI Trident 3 is uitgerust met een krachtige Intel-processor en mid-range Nvidia grafische kaart, evenals veel RAM, wat het een ideaal pc-gamingsysteem voor uw woonkamer maakt. Het enige echte nadeel van de Trident is dat gebruikers melden dat de wifi-verbinding soms onstabiel kan zijn, maar de meeste gamers sluiten hun pc toch rechtstreeks op hun router aan.

CPU: Intel Core Core i7-12700K | GPU: NVIDIA GeForce RTX 3070 | RAM: 16GB | Opslag: 1TB SSD

Beste uitspatting: Mainingear Apex Turbo

Image
Image

De Maingear Apex Turbo is een kleine machine die toch voorzien is van geavanceerde, hoogwaardige componenten terwijl hij stil is, dankzij aangepaste hardline-koeling. U kunt de kleur van de vloeistof in het koelsysteem en andere aspecten van het interieur kiezen voor een uitgedost uiterlijk. De Apex Turbo is een pc die u met trots wilt laten zien, want hij is prachtig om naar te kijken.

De mate waarin het mogelijk is om de componenten in de Apex Turbo te upgraden, stelt je in staat een pc te maken die zelfs de meest veeleisende games en taken aankan. Het feit dat het in staat is om dit te doen terwijl het zo'n klein formaat behoudt en stil blijft, is ronduit opmerkelijk. Houd er echter rekening mee dat u drie of vier andere pc's op deze lijst kunt kopen voor de kosten van de beste specificaties van dit systeem. Dit is echter een echt ongelooflijke machine als je het kunt betalen.

CPU: AMD Ryzen 9 5950X | GPU: NVIDIA GeForce RTX 3090 | RAM: 64GB | Opslag: tot 2TB NVMe SSD, 4TB SSD, 10TB HDD

Best aanpasbaar: Origin PC Chronos

Image
Image

Als je de componenten wilt kiezen die in je gaming-pc passen, maar er niet een helemaal opnieuw wilt samenstellen, is een aangepaste pc-bouwer zoals OriginPC een geweldige manier om te gaan. De OriginPC Chronos V2 biedt veel kracht in een kleine vormfactor en maakt veel maatwerk mogelijk. Hoewel je een premie beta alt voor een op maat gemaakte rig, is de basisconfiguratie behoorlijk solide.

Een cool ding over de Chronos V2 is dat in plaats van de gebruikelijke goedkope en vreselijke muis en toetsenbord, de Chronos V2 wordt geleverd met gratis high-end accessoires van Corsair. Als u het zich kunt veroorloven om nog meer uit te geven, kunt u de Chronos V2 zo krachtig maken als u wilt.

CPU: Intel Core i5-11400 | GPU: NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti | RAM: 16GB | Opslag: 256GB SSD

Beste Super Compact: Ventiel Stoomdeck

Image
Image

Op het eerste gezicht is het Valve Steam Deck een draagbare gameconsole, net als de Nintendo Switch, maar het is ook een krachtige desktop-pc die in een apparaat is gepropt dat niet veel groter is dan een smartphone. Hoewel het in de eerste plaats bedoeld is als mobiel apparaat, kan het ook worden aangesloten op een USB-C-hub, waardoor het alle functionaliteit krijgt die u van een traditionele desktop zou krijgen.

Het Steam Deck is niet alleen compact en krachtig, maar ook opmerkelijk betaalbaar. Het basismodel overtreft elke andere pc of laptop voor die prijs in termen van pure verwerking en grafische pk's. Het Steam Deck is een van de eerste systemen die ouder DDR4-geheugen volledig heeft gedumpt ten gunste van een enkele gedeelde pool van DDR5 RAM die wordt gebruikt voor zowel verwerking als grafische weergave.

Het basismodel wordt echter alleen geleverd met 64 GB aan opslag aan boord op een relatief langzame schijf. Als je snellere opslag wilt, moet je extra betalen voor de snellere modellen van 256 GB en 512 GB. De opslag is uitbreidbaar met een microSD-kaartsleuf en als je hem als desktop gebruikt, kun je eenvoudig zoveel externe opslag toevoegen als je wilt.

CPU: Aangepaste AMD | GPU: Aangepaste AMD | RAM: 16GB | Opslag: 64GB tot 512GB SSD

Als je de beste mini-pc voor gaming wilt, is de Intel NUC 11 Extreme Beast Canyon de beste die je kunt kopen. Het is supercompact en configureerbaar om zo krachtig te zijn als uw budget zich kan veroorloven. Als je een kleinere hoeveelheid kleingeld hebt om mee te werken, is de HP Pavilion Gaming Desktop zowel betaalbaar als redelijk capabel, en je kunt hem later upgraden.

Waar u op moet letten bij een mini-gaming-pc

Opslag

Een solid-state drive (SSD) heeft de voorkeur boven een harde schijf (HDD). De veel hogere lees- en schrijfsnelheden van een SSD zullen meer verschil maken voor de prestaties van uw computer ten opzichte van een HDD dan bijna elke andere upgrade. SSD's hebben echter meestal minder capaciteit en zijn duurder dan HDD's. Een veelvoorkomend compromis is om een SSD te hebben voor je besturingssysteem en veelgebruikte programma's, met foto's, games en andere grote hoeveelheden gegevens die op een secundaire HDD zijn opgeslagen.

Grafische kaart

Als je van plan bent om videogames te spelen of grafisch zware productiviteitstaken uit te voeren, is het cruciaal om een speciale grafische kaart te hebben. In kleinere pc's en laptops zijn deze doorgaans minder stevig dan in full-sized desktops. Desalniettemin zijn grafische verwerkingseenheden (GPU's) zoals de Nvidia GTX 1660 Super gebruikelijk in gaming-builds, en de Nvidia Quadro GPU's zijn geweldig voor productiviteitstaken. Net als bij CPU's kunnen AMD GPU's een aantrekkelijk, portemonneevriendelijk alternatief bieden.

Als u voornamelijk op internet gaat surfen, tekstdocumenten bewerkt en andere taken uitvoert waarvoor geen krachtige GPU nodig is, dan kunt u geld besparen op een systeem met een geïntegreerde GPU die onderdeel van de processor.

RAM

De meeste moderne pc's gebruiken DDR4 RAM en u moet 8 GB als het minimum beschouwen. Als u van plan bent meer energieverslindende taken uit te voeren, is 16 GB doorgaans voldoende voor de meeste mensen. Voor video-editors en andere creatievelingen die programma's draaien die veel informatie in het RAM-geheugen opslaan, kan 32 GB handig zijn. Veel RAM hebben kan ook helpen als je de gewoonte hebt om veel tabbladen in je internetbrowser open te laten.

FAQ

    Kun je een mini-gaming-pc upgraden?

    Je kunt bepaalde onderdelen van een mini-gaming-pc upgraden, net als elke andere desktop, maar je moet vooral letten op de grootte van de componenten die je gebruikt. Sommige grotere onderdelen, zoals grafische kaarten, passen mogelijk niet in de toch al compacte behuizing. Het is ook belangrijk op te merken dat sommige pc's mogelijk geen conventionele componenten gebruiken, zoals de Intel NUC-kit.

    Waarom zou je niet gewoon een console kopen?

    Hoewel de meeste gameconsoles over het algemeen goedkoper en gemakkelijker in te stellen zijn dan uw typische pc, zijn ze veel minder krachtig en veelzijdig. Een pc kan dienen als mediacentrum, werkstation en gameconsole. Als je van plan bent een pc uitsluitend voor gamen te gebruiken, raden we je aan serieus na te denken over een gameconsole, vooral als je een beperkt budget hebt. Als u echter een apparaat nodig heeft dat iets flexibeler is, is een mini-pc moeilijk te verslaan.

    Wat is het verschil tussen een mini-gaming-pc en een conventionele desktop?

    Zoals de naam al doet vermoeden, zal een mini-gaming-pc veel compacter zijn dan je typische desktop, waardoor je hem in ruimtes kunt plaatsen waar een normale pc misschien moeite mee heeft. In sommige gevallen kun je het bijna volledig laten verdwijnen door het aan een muur of onder een bureau te bevestigen.

Over onze vertrouwde experts

Andy Zahn heeft honderden uren besteed aan het onderzoeken en testen van de nieuwste pc-hardware. Hij bouwt en knutselt al sinds zijn kindertijd met computers van alle soorten en maten. Andy volgt het laatste nieuws op het gebied van computerhardware met havikachtige interesse, altijd op zoek naar de meest beestachtige gaming-pc's en waar voor je geld-deals die hij kan vinden. Als hij niet in hun siliconen lef aan het graven is, speelt Andy de nieuwste games, bewerkt hij foto's en video's, die hij op zijn YouTube-kanaal publiceert.

Erika Rawes schrijft sinds oktober 2019 voor Lifewire. Ze is een expert op het gebied van consumententechnologie, waaronder gaming en gamingcomponenten.

Aanbevolen: