De 6 beste gaming-laptops voor batterijduur in 2022

Inhoudsopgave:

De 6 beste gaming-laptops voor batterijduur in 2022
De 6 beste gaming-laptops voor batterijduur in 2022
Anonim

De beste gaming-laptops voor een batterijlevensduur combineren hoogwaardige componenten en prestaties zonder dat dit ten koste gaat van de batterij, zodat ze nog steeds weg kunnen rennen van een stopcontact. Idealiter kunnen dergelijke laptops 7 uur of langer onder belasting worden gebruikt zonder prestatieverlies.

De beste plek is een laptop die de nieuwste AAA-titels voor een behoorlijke tijd aankan, terwijl hij ook comfortabel in gebruik is. Je wilt ook niet dat de laptop je zwaar maakt of verre van draagbaar aanvoelt.

Het is belangrijk om een gaming-laptop te hebben met een speciale GPU voor krachtigere grafische verwerking onderweg, zodat de nieuwste games en andere grafisch veeleisende titels er nog steeds goed uitzien. De mogelijkheid om uw geheugen- en opslagvereisten aan te passen, is ook handig om ervoor te zorgen dat er geen bottleneck is in de prestaties van uw laptop. Solid-state schijven hebben de voorkeur om dingen snel te houden, maar beide kunnen handig zijn als u van plan bent het systeem voor andere doeleinden te gebruiken, zoals 3D-rendering of videoproductie.

Vergeet ook het scherm van de gaming-laptop niet. Hoe groter, hoe beter, met smalle randen die een beeld van rand tot rand geven dat beschikbaar is op de duurdere modellen. Sommige hebben ook de optie van een 1080p- of 4K-resolutiescherm, waarbij de laatste ongelooflijke details en kleuren biedt.

Wat je prioriteit ook is, de focus ligt hier op een lange levensduur van de batterij. Veel moderne gaming-laptops hebben batterijen die langer meegaan dan vorige generaties, dankzij software waarmee je je stroomverbruik kunt aanpassen.

Als je een gamer bent die veel onderweg is en een laptop nodig heeft die gemakkelijk kan reizen, lees dan verder terwijl we modellen bekijken die een lange batterijduur bieden zonder al te omslachtig in gewicht te zijn.

Beste algemeen: Razer Blade Ste alth 13

Image
Image

Voor een krachtige gaming-laptop weegt de Razer Blade Ste alth 13 slechts een indrukwekkende 3 pond. Dat betekent dat het ideaal is om mee te nemen zonder je op enigerlei wijze te belasten. Ondanks dat hij zo slank en licht is, maakt hij nog steeds indruk.

Aangedreven door een zes-core Intel i7-1065G7 CPU en een Nvidia GeForce GTX 1650Ti grafische kaart, moet je bij Cyberpunk 2077 misschien de instellingen dienovereenkomstig aanpassen, maar vrijwel al het andere zal vliegen. Dat wordt geholpen door de 16 GB RAM en een SSD van 512 GB.

Dergelijke specificaties worden ondersteund door een 13-inch 4K-touchscreen dat wordt omgeven door een ongelooflijk dunne rand. De behuizing is gemaakt van een enkel stuk CNC-gefreesd aluminium, zodat je een slanke en moderne look krijgt terwijl je toch veilig bent, wetende dat deze laptop zeer duurzaam is. De matzwarte kleur is ook krasbestendig, voor het geval je een beetje onhandig bent.

Andere functies zijn onder meer een ingebouwde webcam die infraroodtechnologie gebruikt voor gezichtsherkenning die werkt met Windows Hello voor inloggen zonder wachtwoord. De Blade Ste alth is compatibel met Razer's Core X externe GPU als je meer grafische verwerkingskracht nodig hebt in een desktopomgeving.

Er is ook Dolby Atmos-audio, met arrays met vier luidsprekers en dubbele microfoons voor virtuele vergaderingen en videogesprekken. Ten slotte is de levensduur van de batterij een werkelijk indrukwekkende 11 uur gebruik op een enkele lading, hoewel je kunt verwachten dat dat aantal zal dalen met high-end games.

Schermgrootte: 13,3 inch | Resolutie: 3840 x 2160 | CPU: Intel Core i7-1065G7 | GPU: Nvidia Geforce GTX 1650ti | RAM: 16GB | Opslag: 512GB SSD | Touchscreen: Ja

"De versie van de laptop die ik heb getest (met de GTX 1650) weegt 3,13 pond. Vragen om een lichtere laptop zou waarschijnlijk betekenen dat ik de grafische kaart moet opofferen of goedkopere materialen moet gebruiken, dus ik zou liever houden de dingen zoals ze zijn." - Jonno Hill, producttester

Image
Image

Beste geluid: Acer Predator Helios 300-gaminglaptop

Image
Image

De behuizing van de Acer Predator Helios 300 gaming-laptop is relatief klein voor een gaming-laptop, maar er zit veel in. Er is bijvoorbeeld geoptimaliseerd Dolby Audio Premium-geluid samen met ingebouwde stereoluidsprekers, en het maakt een groot verschil.

Dat wordt ondersteund door een aantal handige specificaties elders, zoals een 9e generatie Intel Core i7-processor, een GeForce GTX 1660Ti grafische kaart, 16 GB RAM en 512 GB SSD-opslag. De grafische kaart laat de zaken enigszins in de steek ondanks 6 GB VRAM, maar aan de positieve kant, je zult ongeveer vier uur solide gamen, wat een enorme hulp is terwijl je onderweg bent.

De Predator Helios 300 ziet er ook geweldig uit, met een redelijk dun metalen chassis dat is in reliëf gemaakt met enkele diagonale lijnen om er een beetje liefhebber uit te zien. Het scherm is misschien geen 4K, maar dankzij de verversingssnelheid van 144 Hz voelt gamen zijdezacht aan.

Schermgrootte: 15,6 inch | Resolutie: 1920 x 1080 | CPU: Intel Core i7-9750H | GPU: Nvidia GeForce GTX 1660Ti | RAM: 16GB | Opslag: 512GB SSD | Touchscreen: Nee

Beste lichtgewicht: ASUS ROG Zephyrus G14

Image
Image

De Asus ROG Zephyrus G14 weegt slechts ongeveer 3,6 pond, dus je zult geen moeite hebben om hem tussen werk, thuis en de coffeeshop te dragen. Het biedt een AMD Ryzen 9-processor in de vorm van de 4900HS, waarbij AMD-processors vaak hoge snelheden bieden. Een back-up is 16 GB RAM en een Nvidia GeForce 2060 Max-Q grafische kaart.

Wat betreft opslag betekent een SSD van 1 TB dat je niet snel ruimte tekort komt, en de opstarttijden zijn veel sneller dan bij een mechanische harde schijf. Er is ook de mogelijkheid om het RAM-geheugen op een later tijdstip uit te breiden naar 24 GB als je handig wilt worden met een schroevendraaier.

Het 14-inch scherm is slechts een Full HD-scherm in plaats van 4K, maar het ziet er vanuit bijna elke kijkhoek goed uit. Elders is er ondersteuning voor de nieuwste connectiviteitsopties zoals Wi-Fi 6 en Bluetooth 5 voor extra betrouwbaarheid. Er is een HDMI-poort voor het aansluiten van een tweede monitor, samen met USB-C voor snel opladen. De levensduur van de batterij is ongeveer 10 uur gebruik op een enkele lading, wat ideaal is voor gebruik de hele dag.

Schermgrootte: 14 inch | Resolutie: 1920 x 1080 | CPU: AMD Ryzen 9 4900HS | GPU: Nvidia Geforce RTX 2060 Max-Q ti | RAM: 16GB | Opslag: 1TB SSD | Touchscreen: Nee

Beste prestatie: Alienware Area-51m R2

Image
Image

Als geld geen rol speelt, is de Alienware Area-51m R2 een verleidelijke optie. Hij is configureerbaar met maximaal een Intel Core i9-10900K-processor en Nvidia GeForce RTX 2070 Super GPU en kan alles aan. Dat is des te meer het geval als je kijkt naar de ondersteuning voor maximaal 64 GB RAM, evenals SSD, HDD en hybride schijven tot 4 TB. Het is de droom van elke tweaker, met tal van manieren om het systeem te krijgen dat ideaal is voor jou.

Wat je ook kiest, de laptop gebruikt Tobii eye-tracking-software die ideaal is voor streamers. Het betekent dat je UI-elementen zoals rang, killstreaks of item-load-outs voor je publiek in één oogopslag kunt markeren. Met Alienware Mobile Connect kunt u ook uw iOS- of Android-telefoons integreren met uw laptop voor eenvoudiger schermspiegeling en snelle toegang tot uw berichten, meldingen en meer. Het kan ook worden gebruikt om gemakkelijk mobiele games te streamen.

Hoewel de Alienware Area-51m R2 niet de meest draagbare laptop is, ha alt hij toch een batterijlevensduur tot 6 uur op een enkele lading. Dat is helemaal niet slecht, aangezien het een 17,3-inch scherm aanstuurt met een verversingssnelheid van 300 Hz, wat zorgt voor ultravloeiende bewegingen, zelfs tijdens de meest intense games. Nvidia G-Sync-technologie helpt ook hier.

Wat het ontwerp betreft, ziet de laptop eruit als het apparaat van een high-end gamer. Het chassis is gemaakt van een magnesiumlegering voor een lange levensduur. Het heeft een honingraatstructuur voor een betere warmteafvoer, zodat uw componenten probleemloos op optimale temperaturen werken. Elders is er een Thunderbolt 3-ingang, mini DisplayPort en HDMI-ingang, zodat je gemakkelijk externe beeldschermen kunt aansluiten voor extra flexibiliteit.

Schermgrootte: 17,3 inch | Resolutie: 1920 x 1080 | CPU: Tot Intel Core i9-10900K | GPU: Nvidia GeForce RTX 2070 Super | RAM: Tot 64GB | Opslag: Tot 1TB SSD | Touchscreen: Nee

Beste budget: Acer Nitro 5 gaming-laptop

Image
Image

De budgetvriendelijke Acer Nitro 5 heeft een aantal configuraties beschikbaar voor slechts $ 879. Zoals verwacht betekent dit dat het niet veel van de andere keuzes hier zal overtreffen, maar het kan zijn mannetje staan in 1080p-gaming en gaat meer dan 8 uur mee op een enkele batterijlading.

De basis Nitro 5 bevat een AMD Ryzen 5 4600H-processor samen met 8 GB RAM en een 512 GB SSD. Er is ook een mechanische schijf van 1 TB voor langzamere opslag en een Nvidia GeForce GTX 1650 GPU. Dat is voldoende voor wat gamen onderweg, maar houd er rekening mee dat je sommige instellingen voor de nieuwste titels moet verlagen.

De Acer Nitro 5 is verre van de best presterende in onze line-up, maar het is zeker een verstandige optie als je een klein budget hebt en onderweg wilt gamen. Met extra functies zoals drie USB-A-aansluitingen, één USB-C-poort en HDMI-uitgang, dekt het alle bases.

Schermgrootte: 15,6 inch | Resolutie: 1920 x 1080 | CPU: AMD Ryzen 5 4600H | GPU: Nvidia GeForce GTX 1650 Ti | RAM: 8GB | Opslag: 512GB SSD | Touchscreen: Nee

Beste beeldscherm: Lenovo Legion 5i 15-inch gaminglaptop

Image
Image

De Lenovo Legion 5i is een solide middenklasse optie met een fantastisch 15-inch scherm. Dat is te danken aan de hoge verversingssnelheid en het heldere, levendige uiterlijk. De laptop beschikt ook over een 10e generatie Intel Core i5-processor en GeForce GTX 1650 grafische kaart.

U kunt optimaal profiteren van het 144Hz-scherm met 16 GB RAM en een 512 GB SSD, waardoor u verzekerd bent van snelle opstarttijden en even snelle multitasking-mogelijkheden. Er is ook een enkele USB-C-poort om op te laden plus vier USB-A-poorten voor al het andere. Speciale Ethernet- en HDMI-aansluitingen zijn ook inbegrepen.

Het nadeel? Welnu, de Lenovo Legion 5i is behoorlijk zwaar. Hij weegt bijna 5,5 pond voordat je de 230W-adapter meetelt. Aan de positieve kant is de levensduur van de batterij ongeveer 9 uur, dus je zult de adapter niet te vaak nodig hebben gedurende de dag.

Schermgrootte: 15,6 inch | Resolutie: 1920 x 1080 | CPU: Intel Core i5-10300H | GPU: Nvidia GeForce GTX 1650 Ti | RAM: 16GB | Opslag: 512GB SSD | Touchscreen: Nee

Als je iets lichts en draagbaars wilt, bekijk dan de Razer Blade Ste alth 13 (bekijk op Amazon). Het is dun en lichtgewicht, dus het past gemakkelijk in je rugzak zonder je te verzwaren. De specificaties zijn respectabel voor het formaat en je zult het 4K-touchscreen waarderen dat sRGB-gekalibreerd is.

Over onze vertrouwde experts

Jennifer Allen schrijft sinds 2010 over technologie en gaming. Ze is gespecialiseerd in videogames, iOS- en Apple-technologie, draagbare technologie en smarthome-apparaten.

Jonno Hill is geobsedeerd door technologie sinds hij zijn eerste computer bouwde op de middelbare school. Hij is een expert in computers en spelapparatuur.

Image
Image

Waar u op moet letten bij een gaming-laptop

Gaming-laptops zijn de laatste tijd veel geavanceerder geworden, met meer functies en flitsendere hardware dan conventionele laptops. Met zoveel dingen om te overwegen, kan het kiezen van de juiste gaming-laptop ingewikkeld lijken. We zijn hier om alle belangrijke overwegingen op een rijtje te zetten en te ontcijferen wat pure gimmickry is.

Laptop versus hybride

Hybride laptops, of 2-in-1 laptops, zijn ontworpen om zowel als laptop als tablet te dienen. Dit zijn apparaten zoals de Surface Pro, Asus Chromebook Flip en de Dell XPS 13 2-in-1. Hybriden hebben meestal een aanraakscherm en ze hebben ofwel een verwijderbaar toetsenbord of een scharnierend toetsenbord dat je kunt omdraaien en uit de weg kunt klappen als je het apparaat als tablet wilt gebruiken.

Om onderweg te werken, zijn 2-in-1-apparaten geweldig om te kunnen schakelen tussen typen en een meer tactiele benadering, maar gamers hoeven zich hier echt geen zorgen over te maken. Vermijd hybride laptops als je op zoek bent naar een solide gaming-apparaat, omdat je meestal extra beta alt voor de converteerbare kant van dingen in plaats van sterke specificaties die handig zijn bij het spelen van de nieuwste games.

Schermgrootte

Schermgrootte is een van de eerste dingen waar mensen naar kijken bij het kopen van een laptop. Net als tv- en smartphoneschermen worden laptopschermen doorgaans van hoek tot hoek (diagonaal) gemeten en niet van links naar rechts. De meeste mensen willen een scherm dat groot genoeg is zodat ze niet met hun ogen moeten samenknijpen wanneer ze proberen een e-mail te lezen of een onderwerp te onderzoeken, maar mensen hebben verschillende voorkeuren als het gaat om draagbaarheid. Sommige mensen willen een laptop die zo licht en draagbaar mogelijk is, terwijl anderen het apparaat voor het grootste deel stationair houden en het slechts af en toe door het huis verplaatsen.

Compact: 11- tot 14-inch scherm

Als je op zoek bent naar iets ultralichts dat je onderweg kunt meenemen, kan een compacte laptop een goede oplossing zijn. Je kunt gemakkelijk een compacte laptop vinden die extreem licht is (minder dan 4 pond), en veel hebben slanke profielen. Verwacht echter geen gaming-laptop te vinden met een kleiner scherm dan 13-inch, en zelfs dat kan te klein aanvoelen voor langere gamesessies.

Gemiddeld: 15- tot 16-inch scherm

Veel gaming-laptops bieden 15,6-inch of 16-inch beeldschermen, en dat is een behoorlijk betrouwbaar formaat. Het is niet zo groot dat het lastig te dragen is, maar ook niet zo klein dat je het gevoel hebt dat je de actie mist. Dergelijke afmetingen kunnen ook betekenen dat u meer ruimte heeft voor een groot toetsenbord en trackpad, wat handig is als u onderweg aan het gamen bent.

Groot: 17-inch scherm of groter

Een 17,3-inch schermformaat ziet er geweldig uit en is gebruikelijk in high-end gaming-laptops, maar het betekent wel dat je compromissen moet sluiten als het gaat om draagbaarheid. Deze gaming-laptops hebben de neiging om veel meer te wegen en zijn niet zo eenvoudig in een tas te gooien terwijl u zich tussen locaties verplaatst. Met betere kijkhoeken kunnen ze er echter een stuk beter uitzien tijdens het gamen. Budgetopties van deze omvang zijn meestal vrij zeldzaam, dus plan dienovereenkomstig als u een beperkt budget heeft.

Schermresolutie en afbeeldingen

Een hoge verversingssnelheid wordt steeds populairder onder gaming-laptops. Het is de moeite waard om extra te betalen voor een verversingssnelheid van 144 Hz of hoger als je een betrouwbare gaming-laptop wilt.

Je hebt ook een speciale grafische kaart nodig, omdat een geïntegreerde oplossing gewoon niet voldoet. Tegenwoordig is een GeForce GTX 1650 het laagste waarmee je rekening moet houden bij het kopen van een gaming-laptop, maar idealiter wil je iets uit de RTX-20- of RTX-30-serie.

Streef naar een laptop met een resolutie van minimaal 1920 x 1080 (FHD) voor de beste prestaties. Sommige bieden ook een 4K-resolutie, maar je moet extra betalen voor het privilege.

Toetsenbord en bedieningselementen

Het is gemakkelijk om het toetsenbord en het trackpad waarin u investeert over het hoofd te zien, maar het is een goed idee om te controleren hoe comfortabel het eruitziet. In het ideale geval wilt u een toetsenbord van volledig formaat voor extra comfort, hoewel een numpad misschien niet nodig is. Controleer of het trackpad ruim is als u niet van plan bent vaak een aparte muis aan te sluiten.

Zoek ook naar extra functies, zoals achtergrondverlichting, zodat je de toetsen in het donker kunt zien. Het is een leuke extra die er best cool uitziet, vooral als je hebt geïnvesteerd in de gamer-esthetiek. Beveiligingsfuncties zoals vingerafdruklezers kunnen ook nuttig zijn, maar reken er niet op dat al te veel gaming-laptops al profiteren van de technologie.

Image
Image

CPU

De CPU van een laptop, of centrale verwerkingseenheid, is een chip die fungeert als zijn brein. Verschillende factoren zijn van invloed op de prestaties van een CPU, van warmte tot andere componenten in het systeem, maar dit zijn enkele van de belangrijkste factoren om naar te kijken in een CPU die snel kan helpen bij het bepalen van de kwaliteit: de fabrikant, het aantal kernen en de kloksnelheid.

Intel staat al jaren bekend om het maken van krachtige en betrouwbare CPU's. Je ziet ook merken als AMD. Zowel Intel als AMD zijn een redelijk veilige gok als het gaat om processormerken, en het is een goed idee om te kiezen voor een recentere generatie, in plaats van een laptop te kiezen met een processor die drie generaties oud is.

De meeste moderne processors hebben ten minste twee kernen. Wat zijn CPU-cores? Welnu, het zijn in feite afzonderlijke CPU's. En aangezien een computer niet op een mens lijkt - zijn brein is niet zo goed in multitasking als het onze - kan een computer profiteren van het hebben van meer dan één 'brein'. Hoe meer kernen een computer heeft, hoe beter hij kan multitasken en hoe sneller hij kan rekenen (in het algemeen).

Als je een dual-coreprocessor hebt, betekent dat dan dat je computer maar twee taken tegelijk kan uitvoeren? Niet echt. Processorkernen hebben ook threads, wat ook helpt bij het multitasken van de computer. Dus zelfs als uw laptop slechts een dual-core is, maakt moderne hyperthreading het mogelijk voor laptops om meerdere taken tegelijkertijd efficiënt uit te voeren. Kies voor een processor met een hogere core als je veel op je laptop gaat werken, veel video- of fotobewerking gaat uitvoeren of tijdrovend onderzoek gaat doen.

De snelheid van je processor is nog belangrijker voor de dagelijkse werkzaamheden. U wilt een laptop die aan uw eisen kan voldoen. Snelheid wordt gemeten in GHz en is belangrijk voor taken zoals gamen en video's kijken.

RAM

RAM, of Random Access Memory, is belangrijk in een laptop omdat het de machine helpt om snel toegang te krijgen tot informatie die het nodig heeft. Stel je RAM voor als je slaapkamerkast. Als je iets uit je kast nodig hebt, kun je gewoon naar binnen gaan en het pakken, in plaats van helemaal naar de opslagruimte te rijden of naar de zolder te gaan en een heleboel dozen te doorzoeken. Je hebt willekeurig toegang tot de items in je kast, zonder al te veel moeite of te veel tijd te kosten.

RAM is vergelijkbaar voor een computer. Daarom is meer RAM beter. Hoe meer het willekeurig kan benaderen (zonder al te veel moeite te hoeven doen), hoe beter en sneller het kan presteren. Een gaming-laptop met 8 GB RAM is voldoende als je lagere verwachtingen hebt, maar idealiter in 16 GB of meer wilt investeren. Het kan handig zijn om te kijken of je op een later tijdstip ook zelf het RAM-geheugen kunt upgraden met de laptop.

Je ziet mogelijk ook laptops met DDR4 RAM en DDR3 RAM. DDR staat voor Double Data Rate en het nummer staat voor de versie. DDR4 RAM is efficiënter en heeft daarom de voorkeur boven DDR3.

SSD versus HDD-opslag

SSD-opslag is essentieel voor gaming. Hoewel mechanische harde schijven voldoende zijn voor een budgetvriendelijke, op productiviteit gerichte laptop, zal een SSD ervoor zorgen dat uw games veel sneller worden geladen en efficiënter zijn. Streef naar 256 GB SSD-opslag als absoluut minimum, maar zelfs 512 GB zal snel vol raken gezien de grootte van moderne games.

Sommige gaming-laptops bieden naast SSD-opslag extra mechanische schijven, en deze kunnen handig zijn als je bestanden wilt opslaan. Verwacht vaak te controleren waar u inhoud opslaat om het meeste uit deze regeling te halen.

Poorten

Heeft de laptop voldoende USB-poorten? Heeft het een HDMI-poort? Wat dacht je van een kaartlezer? Wat dacht je van een koptelefoonaansluiting? Bekijk alle apparaten die je wilt aansluiten op je laptop (muizen, koptelefoons, luidsprekers, monitoren) en zorg ervoor dat de laptop compatibele poorten heeft voor elk van je apparaten.

Batterijcapaciteit

De levensduur van de batterij op een gaming-laptop kan sterk worden beïnvloed door de games die je speelt. Als u het bijvoorbeeld gebruikt om door e-mails te bladeren of streaming-inhoud te bekijken, wordt de batterij van uw laptop minder belast, terwijl het spelen van een snel spel met hoge resoluties een aanzienlijke deuk in de capaciteit zal veroorzaken. Houd er bij het uitkiezen van een gaming-laptop rekening mee dat je kilometerstand altijd zal variëren, afhankelijk van wat je doet. Vertrouw niet op het concept van een batterij die de hele dag meegaat tijdens het gamen.

Besturingssystemen

Hoewel het mogelijk is om sommige games op Mac te spelen, is het niet aan te raden wanneer je specifiek op zoek bent naar een gaming-laptop. Een Windows 10-laptop geeft je meer flexibiliteit en levert vaak een betere prijs-kwaliteitverhouding op als je gaminghardware overweegt.

Conclusie

Als je een gaming-laptop koopt, wil je je concentreren op kracht en schermgrootte. Het is moeilijk om de hardware in een gaming-laptop te upgraden, dus het is belangrijk om toekomstbestendig te zijn en zoveel mogelijk vooruit te plannen.

Als algemene regel geldt dat u moet streven naar ten minste 8 GB RAM (met 16 GB RAM als ideaal), terwijl u een van de nieuwste Intel- of AMD-processors kiest. Koop een gaming-laptop met SSD-opslag en een speciale grafische kaart, anders zul je moeite hebben om de nieuwste games te spelen met de snelheden die je wilt.

FAQ

    Waarom zijn stroomadapters voor gaming-laptops zo groot en kun je een kleinere gebruiken?

    Gaming-laptops gebruiken doorgaans veel krachtigere hardware dan gewone laptops, dus ze hebben meer stroom nodig. Als gevolg hiervan zijn sommige AC-adapters veel groter dan je elders zou zien. Deze adapters kunnen variëren van 180 tot 230W en wegen vaak veel, dus het is belangrijk om ze in je plannen te betrekken. Zelden kun je een kleinere gebruiken.

    Welke schermgrootte moet je hebben?

    In tegenstelling tot desktop-pc's, bepa alt de grootte van je scherm vaak de totale grootte van je gaming-laptop. Als draagbaarheid essentieel voor je is, koop dan een gaming-laptop met een kleiner scherm. Als u echter van plan bent het te gebruiken als desktopvervanger die niet vaak zal worden verplaatst, zal een groter scherm goed werken. Vergeet niet dat wat u ook besluit, u uw laptop vaak kunt aansluiten op een extern beeldscherm als u meer schermruimte nodig heeft.

    Welke poorten heb je echt nodig?

    Laptops hebben over het algemeen een beperkte hoeveelheid ruimte voor extra poorten. Pas op voor USB-C, USB-A en een HDMI-uit-poort als essentiële onderdelen. Zo sluit je naast een muis of toetsenbord een extern beeldscherm aan en heb je de mogelijkheid om een USB-C hub toe te voegen voor nog meer functionaliteit. Een ethernetpoort kan ook handig zijn als u van plan bent de gaminglaptop te gebruiken als desktopvervanger.

Aanbevolen: