Clips versnellen en vertragen in Adobe Premiere Pro CS6

Inhoudsopgave:

Clips versnellen en vertragen in Adobe Premiere Pro CS6
Clips versnellen en vertragen in Adobe Premiere Pro CS6
Anonim

Net als andere niet-lineaire videobewerkingssystemen, voert Adobe Premiere Pro CS6 video- en audio-effecten uit die in de tijd van analoge media uren in beslag zouden nemen. Het veranderen van de snelheid van clips is een basisvideo-effect dat drama of humor en professionaliteit kan toevoegen aan de toon van je stuk.

Instructies in dit artikel zijn van toepassing op Adobe Premiere Pro CS6. Het Creative Suite-platform werd in 2013 stopgezet ten gunste van het moderne Creative Cloud-platform.

Aan de slag met een project

Image
Image

Om aan de slag te gaan, opent u een Premiere Pro-project en controleert u of de werkschijven op de juiste locatie zijn ingesteld door naar Project > Project Settings te gaan> Krasschijven.

Open het Clip Speed/Duur venster in Premiere Pro door met de rechtermuisknop op een clip in de tijdlijn te klikken of door naar Clip te gaan > Snelheid/Duur in de hoofdmenubalk.

Het venster Clipsnelheid/duur

Image
Image

Het Clip Speed/Duur venster heeft twee hoofdbedieningen: snelheid en duur. Deze bedieningselementen zijn gekoppeld aan de standaardinstellingen van Premiere Pro, aangegeven door het kettingpictogram rechts van de bedieningselementen. Wanneer u de snelheid van een gekoppelde clip wijzigt, verandert ook de duur van de clip om de aanpassing te compenseren.

Snelheid en duur ontkoppelen

Ontkoppel de snelheids- en duurfuncties door op het kettingpictogram te klikken. Met deze stap kunt u de snelheid van een clip wijzigen terwijl de duur van de clip hetzelfde blijft en vice versa. Als u de snelheid verhoogt zonder de duur te wijzigen, wordt meer visuele informatie van de clip aan de reeks toegevoegd zonder de locatie in de tijdlijn te beïnvloeden.

Het is gebruikelijk bij videobewerking om de in-en-uit punten van clips te kiezen op basis van het verhaal dat je aan je kijkers wilt laten zien, dus aanbevolen procedures raden aan om de snelheids- en duurfuncties gekoppeld te laten. Op deze manier voegt u geen onnodig beeldmateriaal toe of verwijdert u geen essentieel beeldmateriaal uit een project.

Extra instellingen

Het Clip Speed/Duur venster heeft drie extra instellingen: Reverse Speed, Maintain Audio Pitch, en Ripple Edit, Shifting Trailing Clips.

  • Reverse Speed - hiermee kun je je clip achterstevoren presenteren, zodat de in- en uitpunten worden omgedraaid.
  • Maintain Audio Pitch - houdt de audiotrack hetzelfde, zelfs als u de snelheid of duur van de video wijzigt. Het aanvinken van dit vakje is een goede manier om te voorkomen dat omgevingstonen in toonhoogte toenemen of afnemen.
  • Ripple Edit, Trailing Clips verschuiven - hiermee kunt u de duur van een clip wijzigen en de volgende clips in de reeks aanpassen om deze verandering te compenseren. Als u deze optie niet selecteert, wordt een clip met een langere duur afgesneden van de kop van de volgende clip, en een clip met een kortere duur wordt gevolgd door zwarte frames waar de staart van de clip zich vroeger bevond.

Variabele snelheidsaanpassing

Image
Image

Naast het wijzigen van snelheid en duur met het Clip Speed/Duur venster, kun je de snelheid aanpassen. Met een variabele snelheidsaanpassing verandert de snelheid van de clip gedurende de duur van de clip; Premiere Pro handelt dit af via zijn Time Remapping-functie, die u kunt vinden op het Effect Controls-tabblad van het Bron-venster.

Tijd opnieuw toewijzen met Premiere Pro CS6

Image
Image

Als u Time Remapping wilt gebruiken, plaatst u de afspeelkop in het Sequence-paneel in de wachtrij tot waar u een snelheidsaanpassing wilt maken. Dan:

  1. Dubbelklik op de clip om deze te openen in het Bron paneel.
  2. Ga naar het tabblad Effects en zoek Time Remapping onder de sectie Video Effects.
  3. Voeg een keyframe toe aan de clip door op het diamantpictogram te klikken. Deze stap markeert de locatie voor het begin van de snelheidsaanpassing.
  4. Speel door de clip in het Sequence paneel naar waar je de snelheidsaanpassing wilt beëindigen en voeg nog een keyframe toe.
  5. Sleep het tweede keyframe naar voren of naar achteren om de snelheid van de zojuist geselecteerde clip aan te passen. Door de duur van de clip te wijzigen, wijzigt u automatisch de afspeelsnelheid.

Aanbevolen: