Een standaardovergang instellen in Adobe Premiere Pro CS6

Inhoudsopgave:

Een standaardovergang instellen in Adobe Premiere Pro CS6
Een standaardovergang instellen in Adobe Premiere Pro CS6
Anonim

Elke keer dat u begint met bewerken met Premiere Pro CS6, heeft het programma een ingestelde standaardovergang. De fabrieksinstellingen voor het programma gebruiken Cross Dissolve als de standaardovergang, wat de meest gebruikte overgang is bij videobewerking. Wat de standaardovergang onderscheidt van andere overgangen, is dat u deze kunt openen via een snelkoppeling met de rechtermuisknop in de tijdlijn. Daarnaast kun je de duur van de standaardovergang instellen om continuïteit te garanderen in je video die je aan het bewerken bent.

De standaardovergang instellen

Image
Image

De huidige standaardovergang wordt gemarkeerd in het menu van het tabblad Effecten. Zoals hierboven weergegeven, wordt dit aangegeven door een geel vak links van de overgang. Bedenk voordat je de standaardovergang wijzigt, welke overgang je het meest gaat gebruiken in je videoproject.

De standaardovergang instellen

Image
Image

Om de standaardovergang in te stellen, klikt u er met de rechtermuisknop op in het Effects-tabblad van het Project-paneel. Kies vervolgens Geselecteerd instellen als standaardovergang. Het gele vak zou nu rond de gekozen overgang moeten verschijnen.

De standaardovergang instellen

Image
Image

U kunt deze functie ook openen via het vervolgkeuzemenu in de rechterbovenhoek van het Project-paneel.

De standaard overgangsduur wijzigen

Image
Image

U kunt de duur van de standaardovergang ook wijzigen via het vervolgkeuzemenu in het projectpaneel. Kies hiervoor Standaard overgangsduur instellen, en het venster Voorkeuren zal verschijnen. Wijzig vervolgens de waarden bovenaan het venster Voorkeuren in de gewenste duur en klik op OK

De standaardduur is één seconde, of wat dan ook het equivalente framebedrag voor uw bewerkingstijdbasis.

Pas de standaardovergang toe op een reeks

Image
Image

Er zijn drie verschillende manieren om de standaardovergang op uw reeks toe te passen: via het deelvenster Reeks, de hoofdmenubalk en door te slepen en neer te zetten. Lijn eerst de afspeelkop uit met waar u de overgang wilt toepassen. Klik vervolgens met de rechtermuisknop tussen de clips en selecteer Standaardovergangen toepassen Als u bewerkt met gekoppelde audio en video, wordt de standaardovergang op beide toegepast.

Pas de standaardovergang toe op een reeks

Image
Image

Om de standaardovergang toe te passen met behulp van de hoofdmenubalk, selecteert u de eindlocatie voor de overgang in het deelvenster Reeks. Ga dan naar Sequence > Apply Video Transition of Sequence > Apply Audio Transition.

Pas de standaardovergang toe op een reeks

Image
Image

U kunt ook de methode slepen en neerzetten gebruiken om een standaardovergang toe te passen. Klik op de overgang in het tabblad Effecten van het deelvenster Project en sleep deze naar de gewenste locatie in de reeks. Welke methode u kiest, hangt af van waar u zich het prettigst bij voelt. Dat gezegd hebbende, is het een goede gewoonte om met de rechtermuisknop op de videoclips in uw reeks te klikken om standaardovergangen toe te voegen, omdat u hierdoor een efficiëntere editor wordt.

Aanbevolen: