Hoe de Xbox 360 Red Ring of Death te repareren

Inhoudsopgave:

Hoe de Xbox 360 Red Ring of Death te repareren
Hoe de Xbox 360 Red Ring of Death te repareren
Anonim

De Xbox 360 is een console van een oudere generatie. Het heeft echter nog steeds veel leven in zich als een klassieke speelautomaat, een budget-streamingbox en als onderdeel van gezinsplezier. Maar zoals elke machine kan hij kapot gaan. Als je console rode LED's aan de voorkant knippert, kun je dit als volgt oplossen.

Deze handleiding verwijst specifiek naar het originele Xbox 360-model.

Wat is de rode ring des doods?

In online jargon staat de rode ring des doods, ook wel RRoD genoemd, voor de vier LED's rond de aan/uit-knop van de Xbox 360. Wanneer de console werkt, is het kwadrant linksboven van de ring effen groen. Als de console een fout ervaart, knipperen één tot vier LED's rood.

Je ziet de RRoD alleen op de originele Xbox 360-console. Andere modellen, zoals de Xbox 360 S en Xbox 360 E, hebben slechts één zichtbare LED. Wanneer deze modellen een probleem ervaren, zie je een foutcode op je televisiescherm.

Wat betekent één brandende rode LED?

Deze code geeft een hardwarefout aan en gaat meestal gepaard met een foutcode zoals E-74 op de tv.

Image
Image

Volg de volgende stappen om het op te lossen:

  1. Schakel de Xbox 360 volledig uit. Alle lichten moeten worden gedeactiveerd en u zou de ventilator in de console moeten horen uitschakelen.

  2. Koppel alle kabels en apparaten los van de console. Dit omvat stroombronnen, controllers, USB-sticks en andere accessoires.
  3. Verwijder de externe harde schijf als deze is aangesloten. De externe harde schijf is een bult op de bovenkant van de console. Druk op de ontgrendelingsknop aan de bovenkant van de harde schijf en deze zal omhoog komen.
  4. Sluit de stroombron opnieuw aan en start de console opnieuw op. Sluit controllers en accessoires één voor één aan totdat de fout opnieuw optreedt, wat aangeeft dat er een probleem is met dat specifieke accessoire, of de controllers en accessoires probleemloos verbinding maken.
  5. Sluit de console af en sluit de harde schijf weer aan. Start de console opnieuw op en controleer de schijf. Als de fout opnieuw verschijnt, sluit u de console af en neemt u contact op met Microsoft-ondersteuning voor mogelijke reparatie- of vervangingsopties.

Wat betekenen twee brandende rode LED's?

Twee rode LED's betekenen dat de Xbox 360 oververhit raakt.

Image
Image

Als dit gebeurt, doe dan het volgende:

  1. Sluit de console af en ruim alle voorwerpen op die ernaast of eromheen staan. Controleer in het bijzonder op iets dat de ventilatieopeningen of de ventilator op de console blokkeert.
  2. Verplaats de Xbox 360 naar een andere locatie in de buurt van de tv, waar hij open ruimte heeft. Als het bijvoorbeeld op een overvolle plank staat, verwijder dan de items en geef het een ruimte voor zichzelf.
  3. Laat de console minstens een uur afkoelen voordat je hem opnieuw opstart.

Wat betekenen drie rode LED's die branden?

Dit is de eerder genoemde Rode Ring des Doods. Drie LED's zijn de code voor een algemene hardwarestoring.

Image
Image

Controleer voordat u uw console afschrijft of dit het probleem is.

  1. Kijk naar de stroombron. Er zou een LED op de steen moeten zitten naast de stroomkabel die naar het spelapparaat gaat. Als die LED groen is, ligt het probleem bij de console.
  2. Als de LED rood of oranje is, haal dan de stekker uit het stopcontact en controleer de console op een ander stopcontact. Je hoeft hem niet op een tv aan te sluiten. Zorg er in plaats daarvan voor dat de rode LED's niet gaan branden. Als u nog steeds rode LED's met een groen lampje op de stroombron ziet, laat de console dan repareren of koop een nieuwe.
  3. Als de console gerepareerd moet worden, verwijder dan alle accessoires of externe harde schijven. Dit helpt je om verder te gaan waar je was gebleven op een nieuwe Xbox 360 als je originele console niet kan worden gerepareerd.

Wat betekenen vier verlichte rode LED's?

Vier rode lampjes betekenen dat de kabel tussen de Xbox 360 en de televisie niet goed werkt. Schakel de console uit en koppel de kabel los van zowel de tv als de Xbox. Wacht een paar minuten en sluit de twee apparaten opnieuw aan. Als de kabel nog steeds niet werkt, zijn vervangingen online te vinden of in elke winkel die videogames en accessoires voor videogames verkoopt.

Image
Image

Kijk voordat je dat doet op de achterkant van de Xbox 360 voor een HDMI-poort. Als er een is, en de tv heeft ook een HDMI-poort, gebruik dan een HDMI-kabel, verkrijgbaar bij elke winkel die elektronica verkoopt. Niet alle modellen hebben deze poort, dus controleer dit eerst voordat je naar de winkel gaat.

Aanbevolen: