Hoe Vizio TV Black Screen of Death te repareren

Inhoudsopgave:

Hoe Vizio TV Black Screen of Death te repareren
Hoe Vizio TV Black Screen of Death te repareren
Anonim

Als je Vizio-tv schijnbaar het zwarte scherm van de dood heeft weergegeven zonder duidelijke reden, is er een potentieel schijnend licht in dat donkere, donkere scherm. Hier zijn een paar manieren om het zwarte scherm van de dood van de Vizio TV te repareren.

Als het probleem dat je ondervindt een zwart scherm is omdat je geen toegang hebt tot een streamingdienst of internet-app, is het mogelijk dat je alleen de wifi-verbinding van je Vizio TV hoeft op te lossen.

Oorzaak van het zwarte scherm van de Vizio TV

Er zijn verschillende hoofdoorzaken voor het plotseling uitvallen van een televisiescherm, maar de meest voorkomende oorzaak is een storing in een van de voedingskaarten. Een televisie kan een of meer voedingskaarten hebben naast een T-Con-kaart en verschillende andere interne componenten.

Image
Image

Hoewel deze onderdelen misschien ingewikkeld klinken, zijn ze eigenlijk relatief eenvoudig te repareren. Voordat u zich haast om de benodigde onderdelen te kopen, moet u weten wat het probleem is.

Er zijn verschillende problemen die van invloed kunnen zijn op uw televisie. U moet het probleem beperken voordat u een reparatie probeert. Begin met een geluidstest.

Voer een geluidstest uit

  1. Zet de tv aan.
  2. Luister naar geluid. Als je niets hoort, probeer dan iets te streamen waarvan je weet dat het geluid zal maken.
  3. Zorg ervoor dat het volume hoog staat.

Gebruik de "zaklamptest"

Als je geluid hebt maar geen beeld, is het onderdeel dat verlichting voor de televisie produceert waarschijnlijk het probleem. Je kunt dit nog verder verfijnen door de "zaklamp"-test te gebruiken. Je moet letterlijk wat licht op de kwestie laten schijnen.

  1. Zoek een felle zaklamp en zorg ervoor dat deze stroom heeft.
  2. Plaats op ongeveer vijf centimeter van uw televisiescherm en laat het licht op de tv schijnen.
  3. Als je een afbeelding op het scherm kunt zien met behulp van een zaklamp, betekent dit dat de inverterkaart in de televisie defect is.

Controleer de verbindingen en voeding

Vaak is de beste oplossing een simpele. Voordat u in paniek raakt, moet u ervoor zorgen dat alles naar behoren werkt en dat er geen losse verbindingen zijn. Voer vervolgens een harde reset van de tv uit:

  1. Zet de televisie uit en haal de stekker uit het stopcontact.
  2. Houd de aan/uit-knop van de tv 30 seconden ingedrukt.
  3. Laat de aan/uit-knop los en sluit de televisie weer aan.
  4. Als je het beeld probeert te testen vanaf een apparaat zoals een kabelbox, verwissel het dan voor een ander apparaat. Als dit niet lukt, probeer dan het instellingenmenu op de televisie te openen.

Bottom Line

Als je al deze methoden hebt geprobeerd en een idee hebt van wat het probleem zou kunnen zijn, zijn hier een paar manieren om het te repareren.

Vervang de voedingskaart

Het vervangen van de voedingskaart kan ingewikkeld zijn; zowel de methode die u gebruikt als het modelnummer van het bord variëren van televisie tot televisie. Het is echter nog steeds een oplossing die iedereen thuis kan doen met minimale ervaring.

Je hebt nodig:

  • Een zachte doek of handdoek om het televisiescherm te beschermen.
  • Een kruiskopschroevendraaier. De grootte is afhankelijk van de grootte van uw televisie.
  • Een container om alle verwijderde schroeven in te plaatsen.
  1. Leg de televisie met de voorkant naar beneden op een voorbereid oppervlak.

  2. Verwijder alle achterste schroeven met de schroevendraaier.
  3. Zoek alle zekeringen op de televisie. De meeste hebben er vijf.
  4. Als een van de zekeringen is doorgebrand, vervang deze dan. Een doorgebrande zekering kan vaak de oorzaak van het probleem zijn, in plaats van het bord zelf.
  5. Zoek alle draden die op de voedingskaart zijn aangesloten en verwijder ze.
  6. Verwijder de schroeven die de voedingskaart vasthouden en verwijder de oude kaart.
  7. Plaats het nieuwe bord op zijn plaats en schroef het voorzichtig op zijn plaats.
  8. Sluit alle draden en kabels opnieuw aan.
  9. Plaats de achterklep van de televisie terug en zet deze vast.
  10. Steek de televisie aan en test of de reparatie werkte.

Andere componenten vervangen

Als de inverterkaart of een ander kritisch onderdeel is uitgevallen, moet deze op dezelfde manier worden vervangen als de voedingskaart. Als u er echter niet zeker van bent dat u de televisie kunt repareren zonder verdere schade aan te richten, huur dan een reparateur in om het te repareren. Als je tv nog steeds onder de voorwaarden van de Vizio-productgarantie v alt, neem dan contact op met de technische ondersteuning van Vizio.

FAQ

    Hoe repareer ik het zwarte scherm van de dood op een 70-inch Vizio-tv of een Vizio e470i-ao-tv?

    Probeer eerst een geluidstest, een zaklamptest of een stroom- en verbindingstest om het probleem te beoordelen. Als u denkt dat u een onderdeel moet repareren, kunt u proberen een onderdeel te vinden en het zelf te installeren, of u kunt contact opnemen met een reparateur.

    Wat zijn mogelijke problemen met Vizio-tv's?

    Sommige veelvoorkomende problemen die gebruikers zijn tegengekomen met hun Vizio TV, zijn een knipperend scherm en het niet downloaden van apps. Een knipperend scherm kan worden veroorzaakt door een slechte kabel of een losse verbinding, en als apps niet kunnen worden gedownload, is het eerste wat u moet proberen de tv uit te schakelen.

Aanbevolen: