De 7 beste online pianolessen van 2022

Inhoudsopgave:

De 7 beste online pianolessen van 2022
De 7 beste online pianolessen van 2022
Anonim

The Rundown

  • Beste algemeen: Pianote "Omdat je online chats, forums en wekelijkse livesessies hebt, is het een goed hybride online lessysteem."
  • Beste voor beginners: TakeLessons "Beide gepersonaliseerd en gebruiksvriendelijk, en heeft miljoenen lessen gegeven aan honderdduizenden studenten."
  • Beste voor planning: Preply "Hiermee kunt u uw lestijd instellen op basis van het schema van u en de leraar, niet op willekeurige tijden die door de dienst in het algemeen zijn gepland."
  • Beste voor lerarenselectie: Lessonface "Ondanks de brede selectie van leraren, zijn er aanpasbare zoektermen die het vinden van de juiste leraar gemakkelijk maken."
  • Beste voor klassieke piano: Piano Teachers Connect "Geweldig voor diegenen die een meer traditionele benadering willen, maar misschien niet popgericht genoeg zijn voor anderen."
  • Beste algemene, opgenomen lessen: Flowkey "De service werkt op een manier die unieker is dan alleen video-tutorials - het is meer een app om mee te spelen."
  • Beste waarde: Musika "Musika biedt een risicovrije proefles, wat meer is dan je normaal krijgt met echte lessen."

Beste algemeen: pianospeler

Image
Image

Er zijn twee hoofdcategorieën lesaanbod: live videochatsessies die op dezelfde manier werken als een echte, persoonlijke les, en opgenomen videolessen die je op elk moment kunt openen. Beide hebben hun voor- en nadelen, afhankelijk van of je flexibiliteit of live, menselijke feedback waardeert.

Pianote probeert meer over deze lijn te gaan dan alle andere aanbiedingen die we hebben gevonden. Het werkt hetzelfde als elke andere vooraf opgenomen verzameling lessen, waardoor je toegang hebt tot urenlange lessen van professionele pianisten. Maar ze hebben ook wekelijkse live-sessies en Q&A-mogelijkheden. Dit is erg handig, omdat je geen één-op-één sessies hoeft te plannen, waarbij je werkt volgens het schema van een andere leraar, omdat je gewoon videolessen kunt geven wanneer je maar wilt.

Maar als je vragen of zorgen hebt, zijn er wekelijkse momenten waarop je kunt communiceren. Dit is niet zo goed als de aandacht die je krijgt van een-op-een-sessies, maar voor ons geld is het het beste van twee werelden.

Ze behandelen onderwerpen die variëren van algemene theorie, bouwsteentechnieken, songwriting en zelfs improvisatie. Het hele ding kost $ 197 per jaar voor een lidmaatschap met de optie om afzonderlijke lessen te kopen voor $ 99 per stuk. Enkele van de op zichzelf staande lessen die ze aanbieden, zijn Piano Riffs & Fills, Piano Technique Made Easy, Faster Fingers en meer. Het is de beste jaarovereenkomst die we hebben gezien en omdat je online chats, forums en wekelijkse livesessies hebt, is het een goed hybride online lessysteem.

Beste voor beginners: TakeLessons

Image
Image

TakeLessons fungeert ook als een live privélesservice (voor het vinden van persoonlijke leraren in uw regio) en als een online lesplatform. De online optie maakt zowel muzieklessen als taallessen mogelijk.

De pianokant van het platform is erg handig voor beginners omdat het een zeer betaalbare prijs is (slechts $ 19,95 per maand, die nog verder wordt verdisconteerd als je het jaar vooruit beta alt) en omdat het je een oplossing met een laag risico om basistoetsenbordvaardigheden te leren.

Het werkt net als een klaslokaal, waar studenten op verschillende tijdstippen van de dag inloggen op het virtuele klaslokaal en lessen volgen met een live leraar via video. Je kunt dit doen in Google Chrome of via de app, dus het is echt flexibel vanuit het oogpunt van het apparaat.

Je kunt beginnen met beginnerslessen zoals 'Fundamentele pianotechnieken', 'Leren piano spelen met beide handen' of 'Je moet pianoakkoorden kennen en hoe je ze moet spelen'. We houden echt van dit hapklare formaat omdat het het leren van een nieuw instrument niet zo ontmoedigend maakt als het zou kunnen zijn.

TakeLessons heeft miljoenen lessen gegeven aan honderdduizenden studenten, en omdat het premium-abonnement voortgangsregistratie en directe feedback van docenten biedt, is het zowel persoonlijk als gebruiksvriendelijk.

We zouden liever nog een paar directe privélessen zien, maar we erkennen dat de omvang daarvan moeilijk kan zijn.

Beste voor planning: Preply

Image
Image

Preply biedt een heel interessante, eenvoudige benadering voor één-op-één, online muziekleraren. Alleen al op basis van de startpagina lijkt de site meer gericht op en toegespitst op online taallessen, want dat is duidelijk te zien aan de navigatie.

Maar als je 'piano' zoekt in het zoekveld, krijg je meer dan 100 leraren die je les kunnen geven. Vanaf deze pagina kun je je leraar kiezen op basis van verschillende criteria, waaronder hun beoordeling, hun specialiteit, hun taalvaardigheid en zelfs de prijs.

Het is het laatste feit dat de meeste indruk op ons maakt. De meeste online lesopties hebben de neiging om je voor minstens een maand op te sluiten. En hoewel die maandelijkse betaling meestal lager kan zijn dan sommige van deze betalingen voor één les, kun je leraren vinden die gemiddeld ongeveer $ 15 per les vragen.

Er is een berichtensysteem beschikbaar om met je leraar te communiceren, en je kunt zelfs direct vanaf het inloggen kiezen uit een kalender met beschikbare tijden. Deze aanpassing is naar onze mening erg belangrijk, omdat je hiermee je lestijd kunt instellen op basis van het schema van jou en de leraar, niet op willekeurige tijden die door de dienst in het algemeen zijn gepland. Het is echt een ervaring op maat.

Beste voor lerarenselectie: lesgezicht

Image
Image

De interface van Lessonface is niet de modernste van de interfaces die we hebben gezien. Het lijkt een beetje onhandig, en er zijn veel geleide pop-ups door het proces die eigenlijk dienen om in de weg te staan, in plaats van te helpen.

Maar de service compenseert dit in de breedte van de lerarenselectie en de aanpasbare zoektermen waarmee je de juiste leraar voor jou kunt vinden. U begint met het invoeren van zoektermen, die zo breed kunnen zijn als alleen algemene piano of zo specifiek als iets als Gospel Piano of Piano Composition. We houden echt van dit formaat, omdat het helpt om de taak van het zoeken naar een leraar te beperken, wat behoorlijk ontmoedigend kan zijn.

Zodra je je lijst hebt doorzocht, kun je dieper ingaan op specifieke leraren en deze nauwkeuriger bekijken - de speciale lerarenpagina's op Lessonface zijn erg gedetailleerd. Ze bevatten volledige bios, diepgaande recensies en meer. Vanaf hier kun je ervoor kiezen om een les te plannen, en hoewel het vanuit een planningsperspectief niet zo intuïtief is als iets als Preply, lijkt het je enige controle te geven over wanneer je les zal plaatsvinden.

Je kunt je zoekopdracht ook afstemmen op prijs, wat erg handig is als je gewoon een paar lessen wilt proberen voordat je jezelf vastlegt in een maandelijks abonnement.

Beste voor klassieke piano: Piano Teachers Connect

Image
Image

Piano Teachers Connect is minder een "lesservice" en meer een algemene directory voor pianoleraren die zowel persoonlijke lessen als lessen via Skype willen geven. Dat betekent dat je niet kunt deelnemen aan lessen via een op maat gemaakt platform, maar dit kan goed zijn als je een eenvoudigere aanpak wilt.

Als je leraren wilt zoeken en vinden, zijn er een aantal manieren om dat te doen. Ten eerste kun je de drie minuten durende enquête van het platform invullen die erop gericht is je te koppelen aan een leraar op basis van je antwoorden. U kunt ook naar beneden scrollen op de pagina en enkele filters vinden om de lijst te verkleinen. De filters zijn veel meer klassiek georiënteerd dan veel andere sites en bieden muziektheorie-opties, jazzpiano-opties of zelfs filteren op basis van de Suzuki-speelmethode. Dit is geweldig voor diegenen die een meer traditionele benadering willen, maar misschien niet popgericht genoeg zijn voor anderen.

De prijs hangt af van hoe lang je je lessen wilt, of ze online of persoonlijk zijn, en waar je je bevindt. Online lessen beginnen bij $ 20 voor 30 minuten en zijn $ 30 voor een sessie van een uur. Persoonlijke lessen variëren van $ 50 tot $ 60 voor een sessie van een uur.

Het is een solide optie als je je niet wilt abonneren op een dienst en een meer klassieke aanpak wilt.

Beste algemene, opgenomen lessen: Flowkey

Image
Image

Flowkey is een van de meest flitsende pianogerichte platforms die we in ons onderzoek hebben gevonden, en dat zou iets geweldigs voor jou kunnen zijn. De ervaring begint met het stellen van een paar gerichte vragen over of je al eerder piano hebt gespeeld, of je een piano bezit en of je liever liedjes of pianobasics wilt leren. Dit wijst je in de goede richting voor lessen, maar in de kern is Flowkey in wezen gewoon een grote database met videolessen waartoe je toegang hebt.

De prijzen voor lessen waren niet direct beschikbaar op de website. U kunt zich echter wel aanmelden voor één gratis les zonder dat u een creditcard hoeft te overleggen.

De service werkt op een manier die unieker is dan alleen video-tutorials - het is meer een app om mee te spelen die je naast je toetsenbord plaatst. Er is een live feedback-modus die je spel hoort, de optie voor slow-motion, handisolatie en zelfs tutorials van enkele van de toonaangevende internetpianoleraren van YouTube en meer.

Het is een behoorlijk compleet aanbod, op voorwaarde dat je geen één-op-één videochats wilt.

Beste waarde: Musika

Image
Image

Op het eerste gezicht is Musika gewoon een typisch online privélessysteem dat je koppelt aan een leraar en waarmee je via Skype contact kunt maken om te leren spelen. Wat Musika onderscheidt, is de focus op prijsbewuste spelers.

Omdat het een online les is waar je niet naartoe hoeft te reizen, krijg je al een inherente besparing. Musika biedt een risicovrije proefles, wat meer is dan je normaal krijgt met echte lessen - een proef is meestal gereserveerd voor de maandelijkse abonnementsdiensten.

Online lessen kosten $26 voor 30 minuten, $37 voor 45 minuten en $48 voor lessen van een uur.

Met meer dan 1.000 leraren en meer dan twee miljoen gevolgde lessen, heeft Musika een staat van dienst die voor zichzelf spreekt.

Ons proces

Onze schrijvers besteedden 10 uur aan het onderzoeken van de meest populaire online pianolessen op de markt. Voordat ze hun definitieve aanbevelingen deden, overwogen ze 15 verschillende online pianolessen in het algemeen, gescreende opties van 15 verschillende merken en fabrikanten, lees meer dan 50 gebruikersrecensies (zowel positief als negatief), en 2 van de online pianolessen zelf getest. Al dit onderzoek leidt tot aanbevelingen die u kunt vertrouwen.

Aanbevolen: