De 8 beste online gitaarlessen van 2022

Inhoudsopgave:

De 8 beste online gitaarlessen van 2022
De 8 beste online gitaarlessen van 2022
Anonim

The Rundown

  • Beste algemeen, live docenten: TakeLessons "Hun live online interface maakt de meeste indruk op ons, aangezien de app live videosessies biedt om re altime feedback te krijgen."
  • Runner-Up, beste algehele live-leraren: Truefire "Als je eenmaal door de hoepels bent gesprongen en je instructeur hebt gekozen, lijkt de ervaring heel gemakkelijk te gebruiken."
  • Beste algemeen, opgenomen: Fender Play "Fender heeft hun diepe Rolodex van professionele gitaristen aangeboord om hun kennis te delen."
  • Runner-Up, Best Overall Recorded: JamPlay "Omdat JamPlay al zo lang bestaat, hebben ze een enorme verzameling tutorials en lessen verzameld van een heleboel leraren."
  • Beste voor planning: Preply "Zodra je een leraar ziet die je leuk vindt, kun je deze selecteren en de werkelijke dag en tijd kiezen waarop je een enkele les wilt."
  • Beste voor lerarenselectie: Lessonface "Je kunt echt de juiste leraar voor je vinden op basis van je behoeften en de gitaarstijl die je wilt leren."
  • Beste voor solo's en leadgitaar: Music Is Win "Je krijgt een persoonlijkere, eerlijkere sfeer met dit platform."
  • Beste voor mobiele spelers: ArtistWorks "Je krijgt persoonlijke interactie van je gitaarleraar zonder dat je die virtuele ontmoeting hoeft te plannen."

Beste algemene, live docenten: TakeLessons

Image
Image

TakeLessons biedt een van de meest eenvoudige opties voor online gitaarlessen, vooral vanwege het feit dat de website en app-interfaces zo schoon zijn. Al meer dan tien jaar biedt TakeLessons een verscheidenheid aan online bijlessen, van wiskunde tot Engels tot muziek.

En het is hun live online interface die het meest indruk op ons maakt, aangezien de app live videosessies biedt om re altime feedback te krijgen. Ze bedienen het als een virtueel klaslokaal waar je inlogt en tegelijkertijd met andere studenten leert. De lessen zijn een paar verschillende tijden per dag beschikbaar, dus er is flexibiliteit als je het nodig hebt.

Sommige van de gitaaronderwerpen die ze behandelen, zijn onder meer 'Strumming Patterns for Beginners', 'Intro to Music Theory' en 'Fingerpicking Primer' om een mooie basis te leggen.

Tijdens hun ambtstermijn heeft TakeLessons ongeveer drie miljoen lessen gegeven en een selectie van meer dan zesduizend leraren verzameld.

Ze werken op basis van een maandelijks bedrag van $ 19,95 per maand, waarbij die prijs met 40% wordt verdisconteerd als u voor het volledige jaar van tevoren beta alt. Dit premium abonnement ontgrendelt directe feedback van docenten, levenslange voortgangsregistratie en meer.

We hadden graag meer expliciete één-op-één-opties van gitaarleraren gezien, maar je kunt ervoor kiezen om de service te gebruiken om ook persoonlijke lessen bij jou in de buurt te vinden.

Runner-Up, beste overall live-leraren: Truefire

Image
Image

Truefire voelt een beetje meer als een doe-het-zelf-operatie. Hun opgenomen lesplatform voelt modern aan en het is duidelijk dat ze meer aandacht hebben besteed aan hun opslagplaats van vooraf opgenomen lessen en tutorials. Dit is geweldig voor sommige spelers, maar als je de directe toegang wilt die bij privélessen hoort, dan is hun lerarenlijst waarschijnlijk de betere gok voor jou.

Er zijn hier andere instrumenten beschikbaar, waaronder andere snaarinstrumenten zoals dobro en mandoline, en zelfs enkele keyboard- en saxofoonlessen. Maar waar je de meeste leraren zult zien, is in de gitaarcategorie.

Zodra je je zoekopdracht hebt gefilterd op het gewenste instrument, kun je je instructeur kiezen, maar we zouden liever wat meer filteropties zien. Het kiezen van een leraar is een beetje een allegaartje, aangezien sommigen van hen alleen een "premium kanaalabonnement" aanbieden dat je toegang geeft tot premium videolessen, maar niet noodzakelijkerwijs één-op-één met je communiceert.

Maar anderen bieden losse aankopen van privévideolessen aan via de Truefire-app of browsersite. Als je eenmaal door de hoepels bent gesprongen en je instructeur hebt gekozen, lijkt de ervaring heel gemakkelijk te gebruiken.

Beste algemeen, opgenomen: Fender Play

Image
Image

Fender lanceerde in 2017 zijn eigen online gitaarlessenplatform en in het begin was dat een verrassende zet. Als een van de eerste elektrische gitaarfabrikanten ooit heeft Fender de geschiedenis en de merkherkenning om voldoende vertrouwen te wekken, maar we zijn verbaasd over hoe gepolijst het online lesplatform lijkt.

Voor alle duidelijkheid, dit is een vooraf opgenomen systeem, dus je krijgt geen live heen en weer met echte leraren, maar je krijgt toegang tot een gemeenschap van andere studenten en docenten om vragen te beantwoorden- alleen niet in re altime. Ze hebben het model opgezet om een gratis proefversie aan te bieden die is gebaseerd op drie lessen (Guitar 101, algemene techniektraining en vervolgens een directe riff-les) die beloven dat je riffs kunt spelen in zeven minuten of minder.

Als je deze proefversie leuk vindt, is het vrij eenvoudig om daarna te upgraden naar de volledige versie. De beoordelingen geven aan dat je met de lessen heel ver komt, heel snel. De lessen worden opgenomen door professionele gitaristen, en dit lijkt een enorm verkoopargument te zijn voor Fender omdat ze hun diepe Rolodex aan contacten hebben aangeboord om lessen op te nemen.

Het platform werkt op desktop, maar ook op tablets en mobiele telefoons, waardoor het een van de meest veelzijdige opties is vanuit een formaatperspectief. Bovendien baseren ze een groot deel van het traject op populaire liedjes, zodat je lessen kunt kiezen over deuntjes waarin je echt geïnteresseerd bent. De prijs begint bij $ 89,99 per jaar, maar u kunt slechts $ 9,99 per maand betalen als u een kleinere verplichting wilt.

Runner-Up, Beste algemeen opgenomen: JamPlay

Image
Image

JamPlay is een andere vooraf opgenomen directory met videolessen en oefeningen die uitsluitend gericht zijn op gitaristen. Een paar van de andere diensten proberen hun aanbod af te ronden met andere instrumenten, JamPlay richt zich alleen op gitaar. De eenvoudigste prijs begint bij $ 19,95 per maand, dus het is in lijn met de andere services in de ruimte, maar ze geven je ook een optie om een lagere prijs vast te leggen als je je aanmeldt voor een heel jaar.

Omdat JamPlay al zo lang bestaat, hebben ze een enorme verzameling tutorials en lessen verzameld van een heleboel leraren - 450+ cursussen van meer dan 100 verschillende instructeurs. Wat meer is, is dat ze ze op een enorme verscheidenheid aan verschillende manieren hebben verpakt.

Er zijn instructeurspecifieke leerpaden, onderwerpspecifieke tracks en zelfs wat JamPlay 'toolkits' noemt. Deze pakketten behandelen onderwerpen als schaaloefening, het ontwikkelen van goede speelgewoonten en meer. De interface voelt een beetje gedateerd aan, maar ze hebben apps voor vrijwel elk apparaat dat je maar wilt.

Al met al is er niet helemaal het niveau van Pools dat bestaat op Fender Play, maar het is een goede tweede, in ons boek.

Beste voor planning: Preply

Image
Image

Op het eerste gezicht is het duidelijk dat Preply een site is die voornamelijk is gebouwd rond live taallessen. In feite is er geen voor de hand liggende manier om naar het gedeelte met muzieklessen te gaan zonder letterlijk te zoeken naar "gitaar" in het zoekveld op de startpagina. Maar laat je daar niet door afschrikken, want als je eenmaal in de lijst van leraren staat die het instrument doceren, is het heel intuïtief om een les te plannen.

Zoeken op gitaar leverde ons een lijst op van meer dan 100 docenten. Zodra je een leraar hebt gevonden die je leuk vindt, kun je deze selecteren en de dag en tijd kiezen waarop je een enkele les wilt. Bovendien benoemt elke leraar zijn eigen prijs per uur, zodat u het betaalde bedrag kunt aanpassen. We zagen zelfs een leraar zo laag gaan als $ 10 per uur. Dit betekent waarschijnlijk dat je niet de mogelijkheid hebt om heel gemakkelijk te bouwen tot een geavanceerd niveau, maar het stelt je wel in staat om de prijs die je beta alt aan te passen.

Er zijn ook echt transparante beoordelingen op dit scherm, en een kort citaat van de leraar om je er wat meer over te vertellen. We houden erg van deze aanpak, omdat het je de mogelijkheid geeft om een enkele les te proberen, echt afgestemd op jouw behoeften.

Er is hier niet veel diepgang en breedte, omdat de site lijkt te zijn afgestemd op talen, maar wat er is, lijkt veelbelovend voor degenen die een één-op-één ervaring willen.

Beste voor lerarenselectie: lesgezicht

Image
Image

Voor ons is Lessonface een soort combinatie van het Preply-model en zoiets als TakeLessons. In feite lijkt het, naast TakeLessons, een van de grootste opties die er zijn, in termen van marktaandeel. Het verschilt van sommige van de reguliere gitaargerichte platforms, vooral omdat je begint met het kiezen van een leraar in plaats van je aan te melden voor een maandelijks abonnement. En als het op gitaar aankomt, zijn er een heleboel leraren beschikbaar, die allemaal verschillende specialiteiten aanbieden.

Bovendien kun je met de zoekfunctie de gitaarstijl kiezen die je wilt - alles van akoestische en elektrische gitaar tot flamenco of slide-gitaar. Dit betekent dat je echt de juiste leraar voor je kunt vinden op basis van je behoeften.

Vanaf hier word je naar de docentenpagina geleid, waar je uitgebreide beoordelingen vindt, een beschrijving van hun specialiteiten en biografieën die zijn geschreven door de docenten. U kunt ook op prijs zoeken, wat zorgt voor een mooi niveau van maatwerk, vooral als budget een overweging is.

Zoals veel van de andere diensten, is er een ingebouwd videochatplatform dat door het Lessonface-team is geoptimaliseerd voor muzieklessen, maar je kunt ervoor kiezen om buiten dit via Skype of andere diensten met je leraar te communiceren. Over het algemeen is de echte winnaar hier de mogelijkheid om de leraar aan uw behoeften aan te passen.

Beste voor solo's en leadgitaar: Music Is Win: The Guitar Super System

Image
Image

Een van de meest unieke opties die we tijdens onze zoektocht vonden, was het Guitar Super System, beheerd door gitarist en YouTube-persoonlijkheid Tyler Larson. Het YouTube-kanaal van Larson heet Music is Win en is een geweldige plek om te beginnen als je een idee wilt krijgen van waar hij voor staat en hoe zijn persoonlijkheid is.

Maar zijn op abonnementen gebaseerde gitaarlessen zijn allesbehalve oppervlakkig. Larson is een Berklee College of Music-opgeleide gitarist die een echt talent heeft voor het nemen van complexe gitaar- en theoriegebaseerde concepten en deze beter verteerbaar te maken voor beginnende of gemiddelde gitaristen.

Voor $ 10 per maand (hoewel hij vaak promoties heeft die de prijs omlaag drukken), krijg je toegang tot lessen over songwriting, geavanceerde toonladders en theorie, en zelfs jazz/blues-licks die je mee kunt nemen naar je volgende jam. Het is zeker een eenmansoperatie, maar hij brengt hier en daar wel wat tips van andere gitaristen mee.

Zijn systeem draait allemaal op zijn eigen platform, dus je krijgt niet de veelzijdigheid van de "big box" -opties, maar je krijgt een persoonlijkere, eerlijkere sfeer. Bovendien staat er een op forums gebaseerde community tot je beschikking, bestaande uit andere gepassioneerde studenten om je een plek te geven om vragen te stellen en uitdagingen aan te gaan.

Beste voor mobiele spelers: ArtistWorks

Image
Image

ArtistWorks hanteert een meer hybride benadering van het online lessysteem. Hoewel veel diensten de neiging hebben om of/of aan te bieden als het gaat om videolessen of een-op-een-sessies, lijkt ArtistWorks iets nieuws te hebben geprobeerd. Hun Video Exchange-systeem is zo opgezet dat je echte, persoonlijke feedback kunt krijgen van een instructeur, zonder dat je een tijd hoeft in te plannen.

Als je eenmaal met lessen bent begonnen en je hebt aangemeld, neem je jezelf op terwijl je speelt, waar je ook bent, en stuur je dat naar een instructeur. Die instructeur neemt vervolgens een videoreactie op die je feedback geeft en je techniek omleidt. Dit betekent dat je persoonlijke interactie krijgt van je gitaarleraar zonder dat je die virtuele ontmoeting hoeft te plannen.

Plus, ArtistWorks voegt dan je video-uitwisseling toe aan hun systeem, wat betekent dat hun bibliotheek met lessen altijd groeit op basis van inzendingen van studenten. Er is alles, van jazzgitaar tot fingerstyle tot mandolinelessen. De prijsstructuur is redelijk bekend met een basisprijs van $ 35/maand voor drie maanden, die beter wordt naarmate u meer maanden vastlegt.

Ons proces

Onze schrijvers besteedden 10 uur aan het onderzoeken van de meest populaire online gitaarlessen op de markt. Voordat ze hun definitieve aanbevelingen deden, overwogen ze 15 verschillende online gitaarlessen in het algemeen, gescreende opties van 15 verschillende merken en fabrikanten, lees meer dan 50 gebruikersrecensies (zowel positief als negatief), en 2 van de online gitaarlessen zelf getest. Al dit onderzoek leidt tot aanbevelingen die u kunt vertrouwen.

Aanbevolen: