Hoe een laptop op een projector aan te sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe een laptop op een projector aan te sluiten
Hoe een laptop op een projector aan te sluiten
Anonim

Wat te weten

  • Sluit een HDMI-kabel aan op uw laptop en de projector (gebruik indien nodig een adapter), zet vervolgens de projector aan en open de lens.
  • Open de beeldscherminstellingen op uw laptop en pas deze zo nodig aan.
  • Gebruik mirror display om uw bureaublad te projecteren, of extend display om de projector als tweede monitor te laten fungeren.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een laptop op een projector aansluit om het bureaublad te projecteren of als tweede monitor te gebruiken.

Heeft u een adapter nodig om een laptop op een projector aan te sluiten?

Afhankelijk van de beschikbare poorten op je laptop, heb je wel of geen adapter nodig. De meeste projectoren hebben een HDMI-ingang, dus je hebt waarschijnlijk geen adapter nodig als je laptop een HDMI-poort van volledige grootte heeft. Hetzelfde geldt als uw projector een VGA-ingang heeft en uw computer een VGA-poort heeft. In de meeste andere gevallen heb je een adapter nodig.

Hier zijn de soorten poorten die uw laptop waarschijnlijk heeft en een uitleg van de adapter die u nodig heeft, indien aanwezig:

  • HDMI-poort: als uw laptop een HDMI-poort van volledige grootte heeft en uw projector hetzelfde type poort heeft, hebt u geen adapter nodig. HDMI is de gemakkelijkste manier om een projector op uw laptop aan te sluiten.
  • Mini HDMI-poort: Ook bekend als HDMI type-c, deze zijn functioneel identiek aan HDMI, alleen veel kleiner. U kunt een kabel gebruiken met HDMI aan het ene uiteinde en HDMI type-c aan het andere of een adapter.
  • DisplayPort: deze komen vaker voor op desktopvideokaarten, maar uw laptop kan er een hebben. Als dit het geval is, kunt u een HDMI-naar-DisplayPort-kabel of een HDMI-naar-DisplayPort-adapter gebruiken.
  • USB-C: als uw laptop USB-C gebruikt om video uit te voeren, moet u meestal een dock kopen met een HDMI-poort of een USB-C naar HDMI adapter. Sommige projectoren ondersteunen echter wel USB-C-video-invoer. In dat geval kunt u uw laptop rechtstreeks op de projector aansluiten via een USB-C-kabel.
  • VGA: dit is een oudere videoconnector die beperkt is tot een resolutie van 640x480. Als uw laptop en projector beide VGA-poorten hebben, kunt u ze aansluiten met een VGA-kabel en zonder adapter. U moet echter ook een alternatieve methode gebruiken om geluid van uw laptop naar de projector te sturen, aangezien VGA geen audiosignaal verzendt zoals HDMI dat doet.

Een laptop aansluiten op een projector

Om je laptop op een projector aan te sluiten, heb je de laptop, de projector, een kabel en eventuele benodigde adapter nodig, zoals hierboven beschreven. Zodra je al die items hebt verzameld, kun je alles als volgt aansluiten:

  1. Zet de laptop aan.

    Image
    Image
  2. Sluit een HDMI-kabel, adapter of VGA-kabel aan op uw laptop.

    Image
    Image

    Als je een adapter gebruikt, sluit dan ook een HDMI-kabel aan op de adapter.

  3. Steek het andere uiteinde van uw kabel in de projector.

    Image
    Image
  4. Zet de projector aan.

    Image
    Image
  5. Verwijder de projectordop en open de projectorlens.

    Image
    Image

    Uw projector heeft deze stap mogelijk niet nodig. Als de projector na het inschakelen direct een beeld op de muur projecteert, kunt u deze stap overslaan.

  6. Uw projector is nu klaar voor gebruik, hoewel aanvullende configuratie vereist kan zijn.

    Image
    Image

Als je je projector nog niet hebt ingesteld, kan het beeld wazig zijn. Zorg ervoor dat de afbeelding duidelijk is voordat u verder gaat.

Pas uw projectorscherm aan vanaf uw laptop

Hoewel uw projector klaar voor gebruik zou moeten zijn, kan het zijn dat hij niet het juiste beeld weergeeft, het beeld vervormd is of dat uw hoofdbureaublad wordt weergegeven wanneer u wilt dat het als een afzonderlijk scherm fungeert.

Bekijk hoe je een Mac aansluit op een projector voor macOS-specifieke instructies.

Hier leest u hoe u uw projectorscherm kunt aanpassen:

  1. Druk op Windows-toets + P om het projectiemenu van Windows 10 te openen.

    Image
    Image
  2. Selecteer de gewenste projectie-instelling.

    Image
    Image
    1. Alleen pc-scherm: Uw projector werkt niet.
    2. Duplicate: Uw projector toont hetzelfde als uw laptopscherm.
    3. Extend: Uw projector zal fungeren als een tweede monitor. Mogelijk moet u uw weergave-instellingen wijzigen als de afbeelding is uitgerekt of platgedrukt.
    4. Alleen tweede scherm: uw laptopscherm wordt uitgeschakeld en het projectorbeeld fungeert als uw hoofdscherm.
  3. Controleer of het geprojecteerde beeld er goed uitziet.
  4. Als het geprojecteerde beeld is uitgerekt of platgedrukt, klikt u op Start > Settings.

    Image
    Image
  5. Klik op Systeem.

    Image
    Image
  6. Klik op de display die uw projector vertegenwoordigt.

    Image
    Image
  7. Pas de schaal aan totdat het geprojecteerde beeld er goed uitziet.

    Image
    Image
  8. U bent nu klaar om uw projector te gebruiken als secundair of gespiegeld scherm.

FAQ

    Waarom maakt de laptop geen verbinding met de projector?

    Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar controleer je kabelconnectoren en adapters en zorg ervoor dat ze goed vastzitten en in de juiste poorten zitten. Als de kabel er versleten of defect uitziet, probeer dan een andere. Zorg er ook voor dat uw laptop is ingesteld voor weergave op een externe monitor.

    Hoe stel je een projector in?

    Stel eerst uw projector in door een goede locatie voor uw projector en scherm te vinden. Sluit vervolgens al uw apparaten aan en schakel ze in. Zodra alles in gebruik is, optimaliseert u uw beeldkwaliteit door een standaard beeldverhouding in te stellen, beeldinstellingen aan te passen en audio aan te passen.

    Wat is een short throw-projector?

    Een short throw-projector is over het algemeen een projector die zijn beeld drie tot twee meter verderop werpt. Het beeld is ongeveer 100 inch, waar grotere projectoren doorgaans beelden tot 300 inch creëren. Dit maakt het een goede keuze voor kleinere kamers die niet veel schermruimte hebben.

Aanbevolen: