De 7 beste vloerluidsprekers van 2022

Inhoudsopgave:

De 7 beste vloerluidsprekers van 2022
De 7 beste vloerluidsprekers van 2022
Anonim

De beste vloerluidsprekers zijn nodig voor een voltooide audio-opstelling. Wanneer u op zoek bent naar uw volgende paar (of enkele eenheid), beslis dan eerst of uw set een ontvanger zal bevatten. Zo ja, zorg er dan voor dat u eerst uw ontvanger kiest en zorg ervoor dat alle andere luidsprekers en subwoofers hiermee compatibel zijn.

Vervolgens wil je nadenken over je budget en de grootte van de kamer. Zet je ze in een kleine kamer? We raden een model als de Yamaha NS-F210BL-luidspreker aan bij Amazon. Deze stijlvolle luidsprekers bieden een geweldige geluidskwaliteit die de kamer niet zal overweldigen. Heb je een beperkt budget? De Polk Audio T50, ook bij Amazon, is jouw perfecte match! Als u geld wilt besparen, maar toch een kwaliteitsluidspreker aan uw opstelling wilt toevoegen, heeft u de T50 nodig. Deze enkele luidspreker zal een helder geluid produceren dat hoger is dan zijn prijs.

De beste vloerluidsprekers zullen je home-audio-unit samenbinden, welk model je ook kiest!

Beste budget: Polk Audio T50

Image
Image

De Polk Audio T50 is de perfecte vloergerichte luidspreker voor iedereen die wat geld wil besparen, maar toch een kwaliteitsvol thuisbioscoopsysteem wil bouwen. Elke luidspreker in Polk's T-serie heeft een achtergrond van goed onderzochte akoestiek en de geluidskwaliteit die daarbij hoort. De luidsprekeropstelling biedt vier afzonderlijke conussen: een 1-inch zijden tweeter voor sprankelende hoge tonen, een 6,5-inch "extended throw" composietdriver als de hoofdhoorn, evenals twee extra 6,5-inch composiet sub-basspeakers om de lage tonen te ondersteunen. einde.

De kast wordt geleverd in een strakke zwarte eiken afwerking en is gebouwd met akoestisch inert MDF van meubelkwaliteit om ervoor te zorgen dat het alleen maar aanscherpt en het geluid naar voren projecteert. Het uiterlijk wordt verder geaccentueerd wanneer u de voorgrill verwijdert om de coole luidsprekerconfiguratie te onthullen. Elke eenheid is 7,75 x 8,75 x 36,25 inch en weegt 20,35 pond. Dit ding is ongeveer net zo betaalbaar als je kunt vragen van een 6-ohm, brullende 100-watt torenluidspreker.

Beste voor kleine kamers: Yamaha NS-F210BL vloerluidsprekers

Image
Image

Het is een hele uitdaging om slanke en compacte vloerstaande luidsprekers te vinden die perfect zijn voor kleinere kamers. In deze specifieke categorie is groter vaak beter, omdat dit meer ruimte betekent voor krachtigere apparatuur. Yamaha's NS-F210 superslanke ontwerp slaagt er echter in om een geweldig klinkend, budgetvriendelijk vloerstaand luidsprekerpakket samen te voegen dat perfect is voor kleinere kamers. Om de ruimte te maximaliseren, heeft Yamaha ondermaatse drivers geperst om iets slank en kamervriendelijk te bieden. Het moderne design is misschien iets voor jou, maar het voelt zeker goed als het naast een flatscreen-tv wordt geplaatst.

Yamaha's slanke 41-inch toren biedt dubbele 3-1/8-inch woofers en een 7/8-inch balans-dome-tweeter die helaas geen enorme bastonen produceert dankzij de eerder genoemde ondermaatse drivers. Maar aangezien je in een kleine kamer zit en niet op zoek bent naar wereldschokkend geluid in deze prijsklasse, is het geluid meer dan goed genoeg.

Beste geluid: Polk Audio PSW10

Image
Image

Het is interessant om te bedenken dat een merk als Polk Audio de "best klinkende" plek op de lijst heeft gemaakt, deels omdat het merk normaal bekend staat om het maken van betaalbare, zij het kwalitatief goede consumentenaudio. De TSi500 brengt Polk echter in het high-end pakket, met een reeks specificaties die bedoeld zijn om alle oren te "verbluffen". Er is een 1-inch zijden dome-tweeter die vrij standaard is op de meeste luidsprekers van dit formaat en deze variëteit. Het zijn de vier (ja vier), bi-laminaat woofers in de toren, gemaakt van een warm, organisch materiaal dat dit ding een werkelijk indrukwekkende weergave geeft. Ze worden allemaal aangedreven door een handelsmerk Dynamic Balance-geluidstechnologie waarmee je een vol, hard geluid kunt horen zonder dat onvriendelijke kraken van vervorming.

Gebouwd en verstevigd met een solide, meubelachtige MDF (verkrijgbaar in hoogglans zwarte pianoafwerking of een rijk kersenhout), en verder ondersteund met kwart-inch schotten, vormt de behuizing op de TSi500 een aanvulling op de luidsprekers en dempt bijna elke kunstmatige akoestische resonantie. In de fabriek hebben ze het frequentiebereik geoptimaliseerd met een Klippel-motor en deze is met een laser getest om nauwkeurige prestaties over het hele spectrum te garanderen. En het wordt allemaal opgehouden door dikke, rubberen voetjes om ervoor te zorgen dat er vrijwel geen ongewenste frequenties worden overgedragen naar uw vloerplaten.

Beste uitspatting: Fluance Signature-serie driewegluidsprekers

Image
Image

Dit paar Fluance-vloerluidsprekers kost veel geld, daar bestaat geen twijfel over. Maar voor de gemiddelde koper, als het $ 1.000 voor een paar is, v alt het nog steeds vierkant in de "redelijke" categorie, vooral als je rekening houdt met de kwaliteit van het geluid en de constructie. Er is een 1-inch, neodymium, gebalanceerde zijden tweeter die wordt gekoeld door wat het bedrijf ferrofluid noemt. Het middenbereik wordt bedekt door een 5-inch conus van geweven glasvezel die in zijn eigen speciale kamer in de kast zit. Ten slotte hebben de 8-inch subwoofers een duidelijke, indrukwekkende, beslist onvervormde kick helemaal vanaf 35 Hz, die perfect samengaat met het gerommel van een actiefilm.

Laten we het nu over macht hebben; deze luidsprekers werken onder een gevoeligheid van 89 dB en hebben een vermogen van 200 watt (hoewel het continu meer op 90 watt zal lijken). Ze zijn compatibel op het 8-ohm-niveau, wat standaard is voor een stereo-installatie, en Fluance heeft zelfs een baspoort aan de achterkant ontworpen die enigszins gedempt is aan de randen om de juiste basresonantie aan de achterkant te dragen zonder al te veel gedoe. ring. Elke toren is 47,24 x 10,9 x 15,4 inch.

Beste voor bas: definitieve technologie BP9020 & CS9040

Image
Image

De BP9000-serie van Definitive Technology is een uitstekende generalistische luidsprekeropstelling. Dat komt omdat de fabrikant tal van functies opneemt die u normaal gesproken nodig zou hebben in externe eenheden - dingen zoals actieve subwoofers die rechtstreeks in de behuizing zijn ingebouwd, ondersteund door de gepatenteerde Intelligent Bass Control, evenals een Forward Focused Bipolar Array. Dit betekent in wezen dat het geluid dat rechtstreeks uit het paar BP9020-vloerluidsprekers komt, krachtiger (en bassier) zal zijn dan je zou verwachten van stand-alone vloerluidsprekers, zonder veel van het detail te verliezen dat je zou verwachten van een paar stereoluidsprekers..

In elke BP-luidspreker bevinden zich twee 3,5-inch middenfrequentiedrivers, een 1-inch tweeter en die 8-inch subwoofer met ingebouwde 150 watt klasse D-versterker. Dit pakket wordt ook geleverd met een bijpassende middenkanaaleenheid (de CS9040) met twee 4,5-inch middenfrequentiedrivers, een eigen 1-inch tweeter en een 8-inch top-firing subwoofer-luidspreker (hoewel deze niet wordt aangedreven door een speciale versterker). De ontwerpen zijn ook behoorlijk uniek, want in plaats van alleen te kiezen voor een volledig zwart kleurenschema, heeft Definitive een aantal strakke, futuristische zilveren accenten aangebracht. Dit is niet het meest betaalbare paar in het 9000-assortiment, en als zodanig betaal je een premie voor de mogelijkheden. Maar alleen al op het gebied van kracht en helderheid zal deze opstelling moeilijk te verslaan zijn voor diegenen die thuis geluid van filmkwaliteit willen.

Beste voor Home Thaters: Klipsch RP-5000F

Image
Image

Klipsch is een merk dat bekend staat om zijn expertise op het gebied van thuispubliek, en na één blik op de RP-5000F, met zijn klassieke Klipsch-drivers van gesponnen koper, zul je zien dat deze vloerluidsprekers goed bij de lijn passen. Elke behuizing bevat twee 5,25-inch cerametallic woofers die de luidsprekers die klassieke Klipsch-look geven, maar ook behoorlijk solide geluidsprestaties leveren. Dat is te danken aan zowel de dubbel gecoate keramische kegels zelf, maar ook aan de geconstrueerde stalen mand die sommige resonerende artefacten afwijst. Dit betekent in wezen dat, zelfs als je de luidsprekers indrukt, je niet veel harmonische vervorming of andere vibrerende eigenaardigheden tegenkomt.

Er is ook een geventileerde tweeter (geüpdatet voor dit model) gemaakt van titanium - een feit dat een beetje vreemd lijkt wanneer zoveel fabrikanten voor zijde kiezen. Klipsch zegt dat het lichtgewicht de verhelderende eigenschappen van zijde ondersteunt, maar de stijfheid van titanium geeft je meer kracht. Zowel de tweeterhoorn als de baspoort gebruiken Klipsch's Tractix-hoorntechnologie, wat gewoon hun mooie naam is voor een gepatenteerde vorm die tot doel heeft geluid op specifieke manieren te projecteren. Hoewel er hier geen speciale sub bij betrokken is, lenen deze poorten zich zeker voor krachtige low-end en een ultiem krachtig geluidsspectrum.

Beste ontwerp: Dali Oberon 5

Image
Image

Dali is een merk dat op veel manieren de normen van andere luidsprekerfabrikanten afwijst. Ten eerste, alleen al qua uiterlijk, zijn de vloerstaande Oberon 5-luidsprekers behoorlijk uniek. In plaats van de donkergrijze en zwarte richting op te gaan, heeft Dali de 5s uitgerust met een bruine, houtnerfbehuizing en lichtere leisteengrills aan de voorkant. Voor ons geeft deze look een verhoogde sfeer aan een woonkamer, in plaats van de aandacht te trekken met een geheel zwarte constructie. Je kunt eigenlijk donkere kleuren kiezen, maar voor ons geld is het Light Oak-ontwerp de juiste keuze.

De andere belangrijke onderscheidende factor is het hoofdwooferpaar in elke luidspreker. In plaats van de kegels van metaal of een schuimpolymeer te maken, heeft Dali gekozen voor een mengsel van houtvezels, gemaakt van fijne papierpulp met een versterkte korrel. Dali belooft dat je hierdoor veel meer details krijgt, vanwege de microtrillingen in de korrel zelf. Er gebeurt ook wat magie met de magneten zelf, aangezien Dali een SMC-schijf heeft gepatenteerd in plaats van een meer traditionele ijzeren schijf.

Het is moeilijk om er zeker van te zijn hoe goed dit allemaal werkt zonder de omgeving van deze luidsprekers te vergelijken met een meer traditioneel paar, maar in alle opzichten wijst hun onderzoek in de richting van minder harmonische vervorming. Maar als we hun talrijke prijzen voor consumentenaudio mogen geloven, klinken deze luidsprekers in de praktijk net zo goed als ze eruitzien.

Kamergrootte en opstelling - Het gaat niet alleen om de luidspreker, maar ook om de grootte en opstelling van de kamer waarin hij wordt geplaatst. Hardhouten vloeren en ramen zullen het geluid weerkaatsen, terwijl tapijt en gordijnen het zullen absorberen. Grotere kamers vereisen een krachtigere luidspreker, terwijl een kleinere kamer niet hetzelfde vereist. Onderzoek de kamer en ga vanaf daar.

Geluidskwaliteit - Wat voor de een geweldig klinkt, kan voor de ander matig klinken. Geluidsprofiel is een kwestie van persoonlijke smaak, dus neem voordat je een luidspreker koopt je favoriete album mee en luister ernaar. Het moet gebalanceerd klinken en gedurende langere tijd gemakkelijk te beluisteren zijn.

Frequentierespons - Gemeten in Hertz, frequentierespons verwijst naar het frequentiebereik dat een luidspreker kan reproduceren. Het gemiddelde oor kan een frequentiebereik van 20 Hz tot 20 KHz detecteren, dus zoek een luidspreker die zoveel mogelijk van dat bereik dekt.

Aanbevolen: