Nieuwe headsetontwerpen kunnen VR comfortabeler maken

Inhoudsopgave:

Nieuwe headsetontwerpen kunnen VR comfortabeler maken
Nieuwe headsetontwerpen kunnen VR comfortabeler maken
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Sony's nieuwe PlayStation VR2-headset is lichter en beter geventileerd dan eerdere modellen.
  • Fabrikanten proberen VR-headsets comfortabeler te maken.
  • Apple is een van de bedrijven die naar verwachting een VR-headset zal uitbrengen, en het zou een stuk slanker kunnen zijn dan de huidige concurrenten.
Image
Image

Het kan moeilijk zijn om van virtual reality (VR) te genieten met het huidige aantal omvangrijke headsets.

Sony hoopt VR-uitrusting gemakkelijker te dragen te maken met de nieuw onthulde PlayStation VR2-headset van de volgende generatie. De gadget heeft een nieuw ventilatieontwerp en een gewichtsvermindering. Het maakt deel uit van een brede inspanning om VR-headsets te transformeren.

"Het doel van de industrie is om de headsets kleiner, lichter en slanker te maken en tegelijkertijd het gezichtsveld en de beeldkwaliteit te vergroten", zei Emma Mankey Hidem, die een productiebedrijf voor virtual reality-inhoud runt, in een e-mailinterview met Lifewire.

Vrijwel niet aanwezig

Sony's nieuwe headsetontwerp pronkt met een 'orb'-look die overeenkomt met die van de PS VR2 Sense-controller om gebruikers een 360-graden gevoel te geven bij het gebruik van de headset. Het ontwerp is ook geïnspireerd op het PlayStation 5-productassortiment.

"Ons doel is om een headset te maken die niet alleen een aantrekkelijk onderdeel van je woonkamerinrichting wordt, maar je ook onderdompelt in je gamewereld, tot het punt waarop je bijna vergeet dat je een headset of controller, "zei Sony-directeur Hideaki Nishino in het persbericht.

De huidige VR-headsets zijn nog steeds ongemakkelijk en desoriënterend, zei Brad Quinton, de CEO van Singulos Research, dat onlangs een augmented reality-platform lanceerde, in een e-mail.

"De meeste gebruikers kunnen niet ontspannen terwijl ze VR-headsets dragen, omdat ze gedwongen zijn om zowel een 'geblinddoekte' versie van hun fysieke omgeving als een kunstmatige virtuele wereld te verwerken en te beheren", voegde hij eraan toe. "Totdat dit is opgelost tot het punt van gebruikerscomfort, zal het voor de meeste mensen erg moeilijk zijn om veel tijd in virtuele werelden door te brengen."

Terence Leclere is een acteur die optreedt in VR en de oprichter van metaforyou, een bedrijf dat meeslepende interactieve diensten levert. Hij zei dat de Oculus Quest-headsets die door sommige acteurs werden gebruikt zo oncomfortabel waren dat ze contragewichten gebruikten om de last in evenwicht te houden.

"De Oculus Quest is een op zichzelf staande, ongebonden machine is een briljant idee, maar het gewicht van zo'n instrument op je hoofd weegt nog steeds veel totdat je eraan gewend raakt", zei hij in een e-mail.

De toekomst is lichter

Apple is een van de bedrijven die naar verwachting een VR-headset zal uitbrengen, en het zou een stuk slanker kunnen zijn dan de huidige concurrenten. De aankomende Apple-headset, die virtuele en augmented reality combineert, zou een hybride lens met ultrakorte brandpuntsafstand kunnen gebruiken om zijn gewicht onder de 150 gram te houden, volgens een notitie van onderzoeksanalist Ming-Chi Kuo.

Kuo zei dat de lenzen van plastic zouden zijn en dat de headset Micro-OLED-schermen zou hebben. De Apple-headset heeft een geavanceerd eye-tracking-systeem dat kan detecteren waar de gebruiker kijkt, als hij knippert, en irisherkenning bevat die gebruikers automatisch identificeert.

Image
Image

Aankomende VR-headsets worden lichter, duurzamer en hebben een langere levensduur van de batterij, voorspelde Sam Bel Hyatt, de CEO van het VR-bedrijf Vnntr Cybernetics in een e-mailinterview. Nieuwe ontwerpen kunnen ook de toegankelijkheid verbeteren, waardoor mensen met een verminderd gezichtsvermogen of gehoor dingen als ruimtelijk geluid of op trillingen gebaseerde ervaringen kunnen ervaren. "Idealiter de Metaverse comfortabel maken voor iedereen", voegde Hyatt eraan toe.

Momenteel zien gebruikers VR-content met beperkt perifeer zicht. Maar Hidem zei dat toekomstige headsets je hele gezichtsveld zouden vullen en zelfs betere processors zouden hebben voor de complexe graphics en software waaruit VR-ervaringen bestaan, met name grootschalige games.

Hidem voorspelde ook dat AR- en VR-headsets zouden samensmelten. "In dit geval zouden gebruikers een slanke bril hebben die 'verduistert', om zo te zeggen, aan de buitenkant voor VR en waarmee je de wereld om je heen kunt zien voor AR. Ze zullen worden geleverd met ingebouwde en nauwkeurige handtracking zodat je geen omvangrijke controllers nodig hebt, " voegde Hidem eraan toe.

Uiteindelijk is de opkomst van alomtegenwoordige snelle draadloze 5G-netwerken vereist voordat VR-headsets lichter en comfortabeler kunnen worden, zei Amir Bozorgzadeh, de CEO van VR-bedrijf Virtuleap, in een e-mailinterview.

"Alleen 5G kan een groot deel van de huidige CPU- en GPU-last toestaan om rechtstreeks van de apparaten naar edge-servers te gaan, waardoor steeds kleinere ontwerpen mogelijk worden", voegde hij eraan toe.

Aanbevolen: