Hoe maak je een kaart in Minecraft

Inhoudsopgave:

Hoe maak je een kaart in Minecraft
Hoe maak je een kaart in Minecraft
Anonim

Minecraft-werelden zijn enorm, dus het kan erg handig zijn om te weten hoe je een kaart in Minecraft kunt maken. Om je kaart uit te breiden, heb je ook een cartografietabel nodig.

De instructies in dit artikel zijn van toepassing op Minecraft voor alle platforms, inclusief Windows, PS4 en Nintendo Switch.

Hoe maak je een kaart in Minecraft

Zo maak je een kaart in Minecraft vanuit het niets:

  1. Maak een Knutseltafel. Gebruik 4 houten planken van elk type (eikenhouten planken, karmozijnrode houten planken, enz.).

    Image
    Image
  2. Mijn 9 Suikerriet. Zoek naar stengels in de buurt van water in moeras- of woestijnbiomen en gebruik elk gereedschap om ze om te hakken.

    Image
    Image
  3. Zet je Knutseltafel op de grond en communiceer ermee om het 3X3 knutselrooster te openen.

    Image
    Image
  4. Maak 9 papier. Als u 3 suikerrietjes in de middelste rij van het knutselrooster plaatst, krijgt u 3 papier.

    Image
    Image
  5. Maak een kompas. Zet 1 Redstone Dust in het midden van het 3X3-raster en 4 Iron Ignots in de aangrenzende vakken.

    Redstone Dust kan worden gewonnen uit Redstone-erts met een ijzeren houweel (of iets sterkers). Om ijzerstaven te maken, maak je een oven en smelt je ijzererts.

    Image
    Image
  6. Plaats je Kompas in het midden van het knutselrooster en plaats 8 Paper in alle resterende blokken.

    In de Bedrock-editie van Minecraft kun je een Empty Map maken met 9 Paper. Om een locatiemarkering toe te voegen, moet je deze combineren met een Compass op een cartografietabel.

    Image
    Image
  7. Je hebt nu een Empty Locator Map die je aan je inventaris kunt toevoegen. Rust en gebruik de kaart, en loop dan rond om hem in te vullen.

    Image
    Image

Andere manieren om een kaart te krijgen in Minecraft

Kaarten kunnen worden gekocht bij een cartograaf voor 8 smaragden of gevonden worden in gezonken schepen, bolwerkbibliotheken en cartografenkisten. Om een cartograaf te maken, plaats je een cartografietafel voor een dorpeling die geen beroep heeft.

In de Bedrock-editie is er een eenvoudigere manier om kaarten te maken met behulp van een cartografietabel. Plaats 1 Paper op de cartografietafel om een lege kaart te maken. Voor een Empty Locator Map, combineer een 1 Paper en een Compass.

Image
Image

In de Bedrock-editie van Minecraft, activeer Starting Map onder Wereldvoorkeuren wanneer je een wereld maakt, om te beginnen met een kaart die al in je inventaris staat.

Image
Image

Hoe maak je een kaart op een cartografietafel in Minecraft?

Om een cartografietafel te maken, open je een Crafting Table, plaats 2 Paper in de bovenste rij en plaats 4 Wood Planks (elk type) in de onderstaande blokken. Je kunt ook cartografietabellen vinden in dorpen in het huis van je cartograaf.

Image
Image

Hoe maak je een grote kaart in Minecraft?

Elke kaart bevat slechts een klein deel van je Minecraft-wereld, dus je wilt deze zo veel mogelijk uitbreiden. Een manier om dit te doen is door je kaart in het midden van de werktafel te plaatsen en dan 8 Paper in de overige vakken te plaatsen.

Image
Image

Je kunt ook een cartografietabel gebruiken om je kaarten groter te maken. Combineer je Map met 1 Paper om een nieuwe, uitgezoomde kaart te maken. Herhaal een van deze methoden vier keer om de kaart te vergroten tot de maximale grootte.

Om een kopie van een kaart te maken, combineer deze met een lege kaart op je cartografietabel. Als je de kaart wilt vergrendelen zodat deze niet kan worden gewijzigd, combineer hem dan met een Glazen paneel om een vergrendelde kaart te maken.

Image
Image

Een kaartmarkering instellen in Minecraft

Je kunt locaties op je kaart markeren met banners. Plaats in een knutseltafel 6 Wool van dezelfde kleur in de bovenste rijen en plaats 1 Stick in het midden van de onderste rij.

Image
Image

Gebruik een aambeeld om de banner een naam te geven, plaats de banner op de grond en gebruik dan de kaart op de banner. Er verschijnt een stip met de naam en de kleur van de banner op je kaart.

Image
Image

Hoe maak je een 3X3 kaartmuur in Minecraft?

U kunt uw kaarten op itemframes plaatsen om één grote doorlopende kaart te maken. Zo maak je een 3X3 muurkaart:

  1. Maak 9 lege locatiekaarten. Volg de instructies in het eerste deel van dit artikel.

    Image
    Image
  2. Maak 9 Item Frames. Leg 1 leer in het midden van de werktafel en 8 stokjes in de andere dozen om 1 itemframe te maken.

    Image
    Image
  3. Ga naar waar je het midden van je kaart wilt hebben. Leg vervolgens 9 massieve blokken van elk type op elkaar in een vierkant van 3X3.

    Technisch gezien kun je je kaartmuur van elk formaat maken, zolang je maar genoeg materiaal hebt.

    Image
    Image
  4. Gebruik de Item Frames op de blokken om ze te monteren.

    Image
    Image
  5. Maak je uitrusting en gebruik een Empty Locator Map om het in te vullen, gebruik dan de Map op het middelste Item Frame.

    Image
    Image
  6. Kijk naar de kaart in je handen (deze zit nog steeds in je inventaris). Je ziet een groene stip die de locatie van je muur aangeeft en een witte pijl die je locatie aangeeft.

    Image
    Image
  7. Ga naar het zuiden naar de uiterste rand van de kaart, rust dan uit en gebruik een andere Lege lokalisatiekaart en vul deze in,

    Image
    Image
  8. Ga terug naar de muur en plaats de nieuwe kaart op het blok onderaan in het midden.

    Image
    Image
  9. Herhaal stap 7-8 voor het zuidoosten, zuidwesten, oosten, westen, noorden, noordoosten en noordwesten om je kaartmuur te voltooien.

    Image
    Image

FAQ

    Hoe groot is een Minecraft-kaart?

    De kaart op het laagste niveau die u in Minecraft kunt maken, beslaat 128 x 128 blokken. Je kunt het formaat verviervoudigen elke keer dat je het upgradet (door het op de Crafting Table te plaatsen met acht vellen papier). Na vier upgrades zal je kaart 2.048 x 2.048 blokken beslaan.

    Hoe download ik een Minecraft-kaart?

    Op verschillende sites kun je kaarten downloaden om te gebruiken voor je Minecraft-wereld. Enkele voorbeelden zijn Minecraft Maps, Planet Minecraft en MinecraftSix. Zodra je de bestanden hebt gepakt, sleep je ze naar je Minecraft-map Saves. De nieuwe kaart zal als optie verschijnen wanneer je het spel opstart.

Aanbevolen: