De Spark Mini zou de perfecte oefenversterker voor gitaar kunnen zijn

Inhoudsopgave:

De Spark Mini zou de perfecte oefenversterker voor gitaar kunnen zijn
De Spark Mini zou de perfecte oefenversterker voor gitaar kunnen zijn
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Positive Grid's kleine salontafelversterker werkt op batterijen en wordt bestuurd door een smartphone.
  • Het is het kleine broertje van de originele Spark.
  • De Spark Mini lanceert voor pre-order op 2 maart.

Image
Image

Stel je een kleine gitaarversterker ter grootte van een handtas voor die meer functies en flexibiliteit biedt dan de chicste versterkers van een paar jaar geleden. Je hebt je net de Spark Mini voorgesteld.

De Spark Mini is de opvolger van Positive Grid's Spark, een combo-gitaarversterker, luidspreker en USB-audio-interface voor thuisopnameapparatuur. De mini maakt gebruik van prachtige moderne technologie waardoor kleine luidsprekers beter klinken dan grote luidsprekers uit het verleden. Qua functies krijgt het bijna alles goed, dus zelfs professionele gitaristen vinden een reden om een van deze kleine krachtpatsers aan te schaffen.

"Ik heb de originele Spark-het is echt leuk als oefenversterker. Verrassend luid ook, ik heb het meegenomen om te jammen met een vriend (geen drummer), en het was meer dan luid genoeg," gitarist en elektronische muzikant Porkloin vertelde Lifewire via forumpost.

"Ik ga waarschijnlijk [de Spark Mini] kopen omdat ik al een mooie versterker heb voor echte prestaties, en de mini is veel dichter bij wat ik nodig heb dan de originele Spark. Ik wil iets dat een batterij is -aangedreven, en ik kan gewoon dingen op een plank weggooien als ik het niet speel."

Totally Amped

In het begin gingen gitaarversterkers over het maken van een elektrische gitaar die luid genoeg was om op het podium te horen. Toen ontdekten gitaristen dat als ze tot het uiterste gingen, ze begonnen te vervormen, en dat vonden ze leuk. Het geluid van de elektrische gitaar was opwindend, vies en verslavend, maar het krijgen van die gebroken, knoestige tonen betekende volumeniveaus die de huurovereenkomst van je appartement zouden schenden en je buren gewelddadig zouden maken.

Er zijn veel oplossingen geweest om vervorming en override naar de gitaar te brengen op meer oor- (en buurman-) vriendelijke volumeniveaus, maar de belangrijkste vandaag is computermodellering. Zelfs je telefoon kan een overtuigende replica uitspugen van de meest expressieve vintage gitaarversterker, en dat is precies hoe de Sparks werken.

Met de Spark en Spark Mini kun je schakelen tussen vele, vele verschillende versterkermodellen en ook verschillende virtuele effectpedalen gebruiken om het geluid te veranderen. Dit wordt allemaal geregeld door een combinatie van knoppen op het apparaat en een bijbehorende app.

Bright Spark

Voor een gitarist biedt een goede versterker zowel klank als gevoel."Tone" is de term die wordt gebruikt om de kwaliteit van het geluid dat u krijgt aan te duiden. Het is vrijwel ondefinieerbaar, maar je weet wanneer je een goede toon hebt. En "voelen" is wanneer je denkt dat de versterker reageert op alle fijne kneepjes van je aanraking. Nogmaals, het is moeilijk te definiëren, maar absoluut essentieel.

Zodra die uit de weg zijn, is al het andere slechts een bonus.

Ik wil iets dat op batterijen werkt en dat ik gewoon op een plank kan opbergen als ik het niet speel.

De Spark Mini heeft een luidspreker van tien watt met volledig bereik die acht uur kan werken op zijn USB-opgeladen li-ionbatterij, net als een laptop. De bijbehorende Spark-app, voor iOS en Android, biedt gedetailleerde controle over versterker- en pedaalmodellen, maar laat je ook achtergrondtracks inbellen en kan zelfs AI gebruiken om een begeleiding te bedenken voor wat je speelt.

Voor mij is het beste deel de draagbaarheid. Als dit bijna net zo goed klinkt als het grotere model, dan is de combinatie van grootte, kracht en onafhankelijkheid op batterijen bijna net zo eenvoudig als het oppakken van een akoestische gitaar om te oefenen.

Negatief raster

Er is echter maar één nadeel aan dit alles. Kijk eens rond op internet en je zult zien dat Positive Grid de reputatie heeft zijn producten verrassend snel in de steek te laten. Huidige software gaat zonder updates, terwijl er bijvoorbeeld nieuwe versies worden gelanceerd. En met apparatuur die zo sterk afhankelijk is van software, kan dit een probleem zijn.

"Ik heb PG een tijdje geleden gedumpt toen ze iets zeiden als 'We kunnen de bugs in de huidige versie niet oplossen omdat we ons 100% op de volgende versie hebben gefocust. Zodra dat is gebeurd, kunnen we naar de oude versie kijken, '" zegt Audiobus-forumlid BigDawgsByte.

Image
Image

Maar de units zelf en de apps (als ze nog nieuw zijn) zijn van topklasse. En met de full-size Spark die $ 299 kost, lijkt het zeer waarschijnlijk dat de Mini betaalbaar genoeg zal zijn voor de meeste gitaristen om te gebruiken om te oefenen.

Er zijn ook veel andere opties. Yamaha's THR-II-serie is uitstekend en alom geliefd. Een andere optie is om te kiezen voor een gewone batterijgevoede luidspreker zoals iLoud van IK Multimedia en deze te koppelen met een simulatie-app voor smartphoneversterkers. Het klinkt net zo goed, zo niet beter, maar je hebt veel meer draden om mee te kampen. De Spark Mini ziet er dan uiteindelijk best goed uit.

"Verwacht niet de maan en de sterren", zegt Porkloin, "maar voor de prijs en het gemak denk ik dat ze het geweldig doen. En het verslaat zeker wat ik net had beginnen met mijn [vreselijke] oefenversterker en [een verschrikkelijke] Digitech multi-effectpedaal!"

Aanbevolen: