De 8 beste GoPro-bewerkingssoftware van 2022

Inhoudsopgave:

De 8 beste GoPro-bewerkingssoftware van 2022
De 8 beste GoPro-bewerkingssoftware van 2022
Anonim

The Rundown

Beste algemeen: Adobe Premiere Pro CC bij Adobe

"Uitgebreid en krachtig, en integreert met Adobe's cloudplatform, Creative Cloud."

Beste voor Mac: Final Cut Pro X bij iTunes

"Integreert goed met de hardware en andere software van Apple en werkt prachtig op Mac-computers."

Beste voor beginners: Adobe Premiere Elements bij Best Buy

"Perfect voor beginners die misschien niet zo ervaren zijn in videobewerking."

Beste budget: CyberLink PowerDirector bij CyberLink

"Schoon en intuïtief, maar biedt toegang tot tal van krachtige tools."

Beste gratis voor Windows: Lightworks bij Lightworks

"Bekend om zijn intuïtieve en gebruiksvriendelijke interface, plus geweldige tijdlijnbewerkingstools."

Beste gratis voor Mac: iMovie bij iTunes

"De algehele interface is zeer goed ontworpen en supergemakkelijk te gebruiken."

Beste gratis voor professionele gebruikers: DaVinci Resolve bij Blackmagic Design

"Biedt een reeks professionele tools en blijft volledig gratis voor basisgebruik."

Beste voor speciale effecten: HitFilm Pro bij FxHome

"Het heeft een goede lijst met tools voor basisvideobewerking en heeft een aanpasbare interface."

Beste algemeen: Adobe Premiere Pro CC

Image
Image

Adobe Premiere Pro wordt grotendeels beschouwd als de beste videobewerkingssoftware voor consumenten, en terecht. Het is uitgebreid en krachtig, en het kan worden geïntegreerd met Adobe's cloudplatform, Creative Cloud, wat betekent dat gebruikers tijdig updates voor hun software, toegang tot cloudopslag en meer krijgen. Het is allemaal heel intuïtief en gemakkelijk te gebruiken.

Misschien is de belangrijkste reden voor velen om zich te abonneren op Creative Cloud het gebruik van Premiere Pro - de software wordt als de standaard beschouwd, dankzij functies zoals het enorme scala aan organisatorische hulpmiddelen, goede snelheid, het feit dat het ondersteunt onbeperkte videotracks, uitstekende videostabilisatiefuncties en meer. Het is veilig om te zeggen, of je nu GoPro-beeldmateriaal bewerkt of beeldmateriaal van een camera op bioscoopniveau, Adobe Premiere Pro CC is de juiste keuze, ondanks het feit dat het een beetje prijzig is. Adobe Premiere Pro CC is beschikbaar op zowel Windows als macOS.

Beste voor Mac: Final Cut Pro X

Image
Image

Mac-gebruikers die een krachtige videobewerkingstool willen, kunnen Apple's eigen Final Cut Pro overwegen voor hun videobewerkingsbehoeften. Er zijn genoeg redenen om Final Cut Pro X te verkiezen boven andere opties, namelijk het feit dat het goed integreert met de hardware en andere software van Apple, en prachtig werkt op Mac-computers.

Er zijn een heleboel unieke functies, waaronder een magnetische, ongebaande tijdlijn, uitstekende organisatorische hulpmiddelen en ondersteuning voor 360-graden video en HDR. Het is ook een geweldige optie voor degenen die een MacBook Pro met een aanraakbalk hebben, omdat deze tools heeft die compatibel zijn met deze hardware. Helaas is de software een beetje prijzig in vergelijking met sommige andere, maar als je het geld te besteden hebt, is het een uitstekende optie.

Beste voor beginners: Adobe Premiere Elements

Image
Image

Adobe Premiere Pro wordt beschouwd als de standaard in videobewerking, maar velen willen of hoeven zich misschien niet te abonneren op dergelijke hoogwaardige software. Voor die mensen is er een minder dure - maar nog steeds zeer uitgebreide - versie van de software. Het heet Adobe Premiere Elements en het is perfect voor beginners die misschien niet zo ervaren zijn in videobewerking.

Misschien is het beste aan Adobe Premiere Elements het feit dat het zo'n schone interface heeft en een aantal complexere functies heeft waar je in kunt duiken als je wilt. De software beschikt met name over een aantal video-effecten, plus een aantal uitstekende audiobewerkingsfuncties, wat belangrijk is om te overwegen voor elke goede video. De software is ook niet overdreven beperkend. Je krijgt nog steeds onbeperkte videotracks, bewegingsregistratie en ondersteuning voor 4K-video. Adobe Premiere Elements is beschikbaar op zowel Windows als macOS.

Beste budget: CyberLink PowerDirector

Image
Image

Als u op zoek bent naar uitgebreide en hoogwaardige videobewerkingssoftware en niet te veel geld wilt uitgeven, dan is CyberLink PowerDirector 365 wellicht de software voor u. Zoals je zou verwachten van moderne videobewerkingssoftware, is de interface van PowerDirector 365 schoon en intuïtief, maar biedt hij toegang tot tal van krachtige tools. Dit omvat een reeks video-effecten die beschikbaar zijn in de software.

Bovenop de mooie interface biedt CyberLink PowerDirector 365 functies zoals bewerking met meerdere camera's, de mogelijkheid om zowel 3D- als 4K-video te bewerken en bewegingsregistratie.

Beste gratis voor Windows: Lightworks

Image
Image

Niet iedereen wil geld uitgeven aan zijn videobewerkingssoftware, maar gelukkig is er nog steeds degelijke gratis software. Als u een Windows-gebruiker bent, denken we dat Lightworks de beste gratis videobewerkingssoftware voor u is. Lightworks staat bekend om zijn intuïtieve en gebruiksvriendelijke interface, plus geweldige tijdlijnbewerkingstools, wat altijd handig is in videobewerkingssoftware.

Naast die bewerkingstools kun je met Lightworks ook snel en eenvoudig je video exporteren naar diensten zoals YouTube en Vimeo, en het kan 4K-videobewerking aan. Het beste eraan is natuurlijk dat het gratis is. Je krijgt een proefperiode van zeven dagen van de software, waarna je je gratis kunt registreren om het te blijven gebruiken of te upgraden naar een "Pro"-licentie om toegang te krijgen tot alle bewerkingstools en exportformaten.

Beste gratis voor Mac: iMovie

Image
Image

Apple-gebruikers hebben hun eigen gratis videobewerkingssoftware: iMovie. iMovie is gemaakt door Apple en kan rechtstreeks vanuit de Mac App Store worden gedownload. iMovie heeft veel geweldige functies, namelijk het feit dat de algehele interface zeer goed ontworpen en supergemakkelijk te gebruiken is. Met andere woorden, als videobewerking nieuw voor je is en je een Mac hebt, dan is iMovie een uitstekende optie.

Hoewel iMovie gratis is, biedt het wel een aantal mooie geavanceerde functies. Het heeft bijvoorbeeld coole functies voor kleurafstemming, wat zorgt voor een consistenter uiterlijk. Bovendien heeft het een aantal geweldige audiotools, die ervoor zorgen dat je video er niet alleen goed uitziet, maar ook goed klinkt.

Beste gratis voor professionele gebruikers: DaVinci Resolve

Image
Image

Ben je een ervaren video-editor die op zoek is naar een gratis programma met meer geavanceerde functies? DaVinci Resolve biedt een reeks professionele tools en blijft volledig gratis voor basisgebruik, waardoor het een uitstekende keuze is voor diegenen die iets complexers willen.

Er zijn een aantal dingen die DaVinci Resolve zo geweldig maken. Zoals vermeld, zijn er honderden tools, effecten en functies om door te kammen, samen met goede kleurfuncties, speciale effecten en meer. Het enige nadeel is dat het behoorlijk ingewikkeld kan zijn om te gebruiken, dus als videobewerking nieuw voor je is, is het waarschijnlijk de moeite waard om vast te houden aan iets meer basaals. DaVinci Resolve is compatibel met zowel Windows- als macOS-besturingssystemen.

Beste voor speciale effecten: HitFilm Pro

Image
Image

Voor sommigen zijn speciale effecten een belangrijk onderdeel bij het maken van een video die klaar is om te uploaden of uit te brengen. Als dit deel uitmaakt van je bewerkingsstijl, is software zoals HitFilm Pro misschien wel de juiste keuze.

Er zijn een paar redenen waarom HitFilm Pro zo'n geweldige videobewerkingssoftware is. Om te beginnen heeft het een goede lijst met tools voor basisvideobewerking en heeft het een aanpasbare interface, wat betekent dat je het aan je behoeften kunt aanpassen. Waar HitFilm Pro echt uitblinkt, is echter in speciale effecten - het beschikt over honderden effecten en presets om in te graven, inclusief effecten in 3D. HitFilm Pro is beschikbaar voor zowel Windows als macOS.

Ons proces

Onze schrijvers hebben 4 uren besteed aan het onderzoeken van de meest populaire GoPro-bewerkingssoftware op de markt. Voordat ze hun definitieve aanbevelingen deden, overwogen ze 10 verschillende software in het algemeen, gescreende opties van 9 verschillende merken en fabrikanten, lees meer dan 30 gebruikersrecensies (zowel positief als negatief) en 3 van de software zelf getest. Al dit onderzoek leidt tot aanbevelingen die u kunt vertrouwen.

Aanbevolen: