USB 1.1: snelheid, kabels, connectoren en meer

Inhoudsopgave:

USB 1.1: snelheid, kabels, connectoren en meer
USB 1.1: snelheid, kabels, connectoren en meer
Anonim

USB 1.1, ook wel Full Speed USB genoemd, is een Universal Serial Bus (USB)-standaard, uitgebracht in augustus 1998. De standaard is vrijwel vervangen door nieuwere standaarden zoals USB 2.0, USB 3.0 en USB4.

Er zijn eigenlijk twee verschillende "snelheden" waarmee een USB 1.1-apparaat kan werken: lage bandbreedte met 1,5 Mbps of volledige bandbreedte met 12 Mbps. Dit is aanzienlijk langzamer dan USB 2.0's 480 Mbps en USB 3.0's 5, 120 Mbps maximale overdrachtssnelheden.

USB 1.0 werd uitgebracht in januari 1996, maar problemen in die release verhinderden brede ondersteuning voor USB. Deze problemen zijn verholpen in USB 1.1 en zijn de standaard die de meeste pre-USB-2.0-apparaten ondersteunen.

USB 1.1-connectoren

Image
Image
  • USB Type A: Deze stekkers en contactdozen worden officieel Serie A-connectoren genoemd en zijn de algemeen voorkomende, perfect rechthoekige USB-connectoren. USB 1.1 Type A-connectoren zijn fysiek compatibel met zowel USB 2.0- als USB 3.0 Type B-connectoren.
  • USB Type B: deze stekkers en contactdozen worden officieel Serie B-connectoren genoemd en zijn vierkant, behalve een afronding aan de bovenkant. USB 1.1 Type B-stekkers zijn fysiek compatibel met USB 2.0- en USB 3.0 Type B-aansluitingen, maar USB 3.0 Type B-stekkers zijn niet achterwaarts compatibel met USB 1.1 Type B-aansluitingen.

Plug is de naam die wordt gegeven aan een mannelijke USB 1.1-connector, en een stopcontact is wat de vrouwelijke connector wordt genoemd.

Bekijk onze fysieke USB-compatibiliteitstabel voor een referentie van één pagina voor wat-past-bij-wat.

Afhankelijk van keuzes gemaakt door de fabrikant, een bepaalde USB 3.0-apparaat wel of niet goed werkt op een computer of andere host die is ontworpen voor USB 1.1, ook al zijn de stekkers en stopcontacten fysiek met elkaar verbonden. Met andere woorden, USB 3.0-apparaten mogen achterwaarts compatibel zijn met USB 1.1, maar hoeven dat niet te zijn.

Afgezien van incompatibele problemen, zijn USB 1.1-apparaten en -kabels voor het grootste deel fysiek compatibel met USB 2.0- en USB 3.0-hardware, zowel Type A als Type B. Het maakt echter niet uit welke nieuwere standaard een deel van de USB-aangesloten systeem ondersteunt, u zult nooit een datasnelheid bereiken die sneller is dan 12 Mbps als u ook maar één USB 1.1-onderdeel gebruikt.

Meer informatie over USB 1.1

De introductie van USB 1.1 heeft ertoe geleid dat computers geen diskettestation en legacy-poorten hadden, ook wel "legacy-free pc's" genoemd.

USB 1.1 (evenals 1.0 en 2.0) gebruikt een "speak-when-spoken-to"-protocol. Dit betekent dat elk apparaat op verzoek van de host met de host communiceert. Dit verschilt van het apparaat dat de communicatie van zichzelf start, wat wordt ondersteund in USB 3.0.

Volgens de USB 1.1-standaard kunnen apparaten met een lage bandbreedte (zoals toetsenborden en muizen) een kabel gebruiken van wel 3 meter lang. Apparaten met volledige bandbreedte kunnen een kabel van dezelfde lengte hebben, ondersteuning voor high-speed USB 2.0-apparaten: 16 ft 5 in (5 meter).

Aanbevolen: