Leer hoe u Twitter gebruikt in 15 minuten of minder

Inhoudsopgave:

Leer hoe u Twitter gebruikt in 15 minuten of minder
Leer hoe u Twitter gebruikt in 15 minuten of minder
Anonim

Wat te weten

  • Selecteer Aanmelden, vul het formulier in en kies voorkeuren. Voer de code in en maak een wachtwoord aan. Upload vervolgens een profielfoto en schrijf een bio.
  • Wijzig uw gebruikersnaam: Ga naar Home > More > Instellingen en privacy > Accountinformatie > Gebruikersnaam.
  • Uw profiel bijwerken: Selecteer Home > Profile > Profiel bewerken.

Dit artikel legt uit hoe je in 15 minuten of minder aan de slag kunt met Twitter. Je leert de basis van het gebruik van Twitter door je Twitter-profiel in te stellen, je eerste tweet te verzenden en te beslissen hoe je Twitter wilt gebruiken.

Vul het aanmeldingsformulier in op de startpagina van Twitter

Zo maak je een nieuw account aan op Twitter, voeg je een profielfoto toe en schrijf je een bio die je volgers zullen zien:

  1. Ga naar Twitter en selecteer Aanmelden. U kunt een e-mailadres/telefoonnummer of een Google-account gebruiken om uw account aan te maken. Mac- en iOS-gebruikers kunnen ook hun Apple ID gebruiken.

    Image
    Image
  2. Twitter geeft het eerste aanmeldingsformulier weer. Voer uw naam, uw telefoonnummer of email in voor verificatie en uw datum geboortedatum. Selecteer Volgende om door te gaan.

    Image
    Image
  3. Pas uw ervaring aan door u aan te melden voor het volgen van Twitter-inhoud op internet. Vink het vakje aan of verwijder het vinkje en selecteer Volgende.

    Image
    Image
  4. Je wordt gevraagd om je bio-informatie in te voeren. U kunt Skip for now. selecteren
  5. Schakel meldingen in. Selecteer Meldingen toestaan of Voorlopig overslaan.
  6. Selecteer welke onderwerpen je wilt zien.
  7. Voer de gewenste gebruikersnaam in en selecteer Done.
  8. Twitter stuurt een verificatiecode naar het telefoonnummer of e-mailadres dat je hebt opgegeven. Haal de code op en voer deze in de daarvoor bestemde ruimte in. Selecteer Volgende.
  9. Twitter vraagt je om een wachtwoord te kiezen. Kies een sterk wachtwoord en selecteer Next.
  10. Selecteer het profielfotopictogram en kies een profielfoto om te uploaden. Kies een duidelijke foto van jezelf zonder andere mensen als profielfoto.

    Image
    Image
  11. Je kunt de profielfoto die je hebt geüpload bewerken. Nadat u het hebt uitgelijnd zoals u wilt, selecteert u Toepassen.

    Image
    Image
  12. Je profielfoto wordt weergegeven in een voorbeeld. Als de manier waarop het eruit ziet je bev alt, selecteer dan Next.

    Image
    Image
  13. Voer een korte biografie in en selecteer Volgende.

    Image
    Image
  14. Twitter vraagt of je je contacten wilt importeren. Die keuze is helemaal aan jou. Om het over te slaan, selecteert u Niet nu.

    Image
    Image
  15. Kies de interesses waarover je tweets wilt zien, of selecteer Skip for now.

    Image
    Image
  16. Twitter stelt mensen voor die je kunt volgen. Selecteer Volg door degene van wie je wilt horen.

    Image
    Image
  17. Als je klaar bent, verschijnt je startpagina met je feed in het midden.

    Image
    Image

Kies je Twitter-gebruikersnaam

Je hebt misschien gemerkt dat Twitter je nooit naar je gebruikersnaam heeft gevraagd. Dat komt omdat er automatisch een wordt gemaakt op basis van uw naam. Je kunt je Twitter-gebruikersnaam zien, voorafgegaan door het @-symbool onder je naam naast je profielfoto in de linkerbenedenhoek van het scherm.

Als je het leuk vindt wat Twitter je standaard heeft gegeven, geweldig! U hoeft niets te doen. Anders is het veranderen van je gebruikersnaam niet moeilijk.

  1. Selecteer op je startscherm Meer.

    Image
    Image
  2. Kies Instellingen en privacy in het menu.

    Image
    Image
  3. Selecteer Accountinformatie. Twitter vraagt je om je wachtwoord te bevestigen om te verwerken. Voer het in en selecteer Bevestigen.

    Image
    Image
  4. Selecteer uw Gebruikersnaam.

    Image
    Image
  5. Voer je nieuwe gebruikersnaam in zonder de @. Als het beschikbaar is, blijft het vak eromheen blauw. Selecteer Opslaan om de wijziging officieel te maken.

    Image
    Image

Vul je profiel in

Je profiel geeft je volgers wat informatie over jezelf. Zo vult u het in:

  1. Selecteer Profile links van uw feed op uw startpagina.

    Image
    Image
  2. Selecteer op je profielpagina Profiel bewerken.

    Image
    Image
  3. Er verschijnt een venster met uw profielinformatie. Je hebt al een deel van de informatie toegevoegd, dus er is niet veel te doen. In de toekomst kunt u hier uw profielgegevens bijwerken.

    Image
    Image
  4. Selecteer het camera pictogram en kies een afbeelding als uw bannerafbeelding. Deze foto staat bovenaan je profiel. Gebruik een foto van iets waar je over tweet of volgt in plaats van een foto van jezelf. Als je bijvoorbeeld over reizen tweet, kies dan een foto van een plaats die je hebt bezocht.

    Twitter raadt 1500 x 500 afbeeldingen aan voor de banner.

  5. Vul je Locatie in. Je kunt zo specifiek of vaag zijn als je wilt. Je kunt zelfs een fictieve plek gebruiken. Niemand controleert op juistheid.
  6. Voeg een Website toe, als je die hebt.
  7. Selecteer Opslaan.

Stuur je eerste tweet

Nadat je je profiel hebt voltooid, stuur je je eerste tweet. Het lijkt een beetje op een Facebook-statusupdate, behalve dat de Twitter-berichten die u verzendt standaard openbaar zijn en kort moeten zijn.

Als je een tweet wilt verzenden, typ je een bericht van 280 tekens of minder in het tekstvak met de vraag: "Wat gebeurt er?" Het aantal tekens da alt terwijl u typt. Als er een minteken verschijnt, heb je te veel geschreven. Knip een paar woorden bij, en als u tevreden bent met uw bericht, klikt u op de knop Tweet.

Je tweet is nog naar niemand verzonden omdat niemand je volgt of zich heeft geabonneerd om je tweets te ontvangen. Toch is je tweet zichtbaar voor iedereen die je Twitter-pagina bezoekt, nu of in de toekomst.

Weersta de drang (voorlopig) om vreemde Twitter-taal te gebruiken. Je leert het jargon gaandeweg.

Beslis hoe u Twitter gebruikt, voor zakelijke of persoonlijke doelen

Nadat je deze Twitter-zelfstudie hebt voltooid, is je volgende stap om te beslissen wie je wilt volgen en wat voor soort volgers je hoopt aan te trekken. Je ervaring met Twitter is afhankelijk van hoe je Twitter gebruikt, inclusief wie je volgt en wat je tweet.

Aanbevolen: