AfroFreelancer helpt zwarte ondernemers een baan te vinden

Inhoudsopgave:

AfroFreelancer helpt zwarte ondernemers een baan te vinden
AfroFreelancer helpt zwarte ondernemers een baan te vinden
Anonim

Toen deze twee zwarte vrouwen moeite hadden om contact te leggen met zwarte freelancers voor kleine bijbaantjes, begonnen ze een platform te bouwen om het probleem aan te pakken.

MJ Cunningham en Lillian Jackson zijn de medeoprichters van Afrofreelancer, een dienst met een marktplaats waar zwarte freelancers in contact kunnen komen met projecten.

Image
Image
AfroFreelancer-medeoprichters, MJ Cunningham (links) en Lillian Jackson (rechts).

AfroFreelancer

Gelanceerd in september 2020, laat AfroFreelancer freelancers een profiel maken om hun expertise te laten zien en contact te maken met carrièremogelijkheden. Bedrijven kunnen ook projecten plaatsen of hun behoefte aan freelancers ondersteunen door te kiezen uit beschikbaar talent. AfroFreelancer ondersteunt freelancers in negen hoofdcategorieën, waaronder programmeren, schrijven, digitale marketing en financiële diensten. Gebruikers kunnen de database van AfroFreelancer doorzoeken op locatie, freelancerprofiel, categorie of project.

"We wilden een gemeenschap van zwarte freelancers [bouwen] waar als iemand een bedrijf startte, ze alles wat ze nodig hadden in één keer konden vinden", vertelde Cunningham aan Lifewire. "Iemand om hun grafisch ontwerp te doen, hun website te lanceren, hun boekhouding te doen, uw sociale media te beheren, personeelsondersteuning te bieden, noem maar op. Dat bestond niet. Dus hebben we het gemaakt."

Snelle feiten

  • Namen: MJ Cunningham en Lillian Jackson
  • Leeftijden: Cunningham-35. Jackson-41.
  • Van: Cunningham-Compton, Californië. Jackson-Richmond, Virginia.
  • Random delight: Cunningham-"Ik ben een introverte parachutespringer." Jackson-"Ik ben een fervent bruncher."
  • Belangrijkste quote of motto: "Gedachten worden dingen, kies de goede."

Een leemte opvullen

Cunningham en Jackson hadden hun eigen bedrijf voordat ze samen kwamen om AfroFreelancer te lanceren. Cunningham runt een financieel en personeelsbedrijf genaamd Let's Make Cents, en Jackson was mede-oprichter van een evenementenreeks genaamd Brown Skin Brunchin'.

Cunningham zei dat ze naar sites als UpWork en Fiverr zou gaan als ze freelancers inhuurt. Ze had moeite om zwarte freelancers te vinden, dus werkte ze samen met Jackson en besloot ze een gemeenschap van zwarte freelancers op te bouwen en een platform dat hen in contact kon brengen met verschillende vacatures.

"We zouden letterlijk pagina na pagina scrollen en scrollen op zoek naar een zwarte freelancer," zei Cunningham."We kenden zoveel mensen met zoveel talent, maar dat we ze online konden vinden in een ruimte speciaal voor ons, van waar ook ter wereld. Dat bestond niet."

Cunningham zei dat ze altijd al van plan was een ondernemer te worden. Toen ze acht jaar oud was, verkocht ze kleurboeken, kettingen en snoep. Nadat ze was afgestudeerd aan het USC, begon Cunningham haar carrière in financiën op te bouwen en kreeg ze uiteindelijk contact met Jackson tijdens een brunch die ze organiseerde. Cunningham nam het bedrijf van Jackson eigenlijk als klant aan voordat ze samen aan hun oprichtersreis begonnen.

Image
Image
AfroFreelancer-medeoprichters, MJ Cunningham (links) en Lillian Jackson (rechts).

AfroFreelancer

Cunningham heeft altijd de boekhouding gedaan en de boekhouding gedaan voor een handvol klanten, dus het starten van een financiële onderneming leek de perfecte match voor AfroFreelancer. Jackson is een marketing- en techgoeroe die in haar vrije tijd graag leert coderen. Samen werken ze ijverig om een leemte op te vullen voor zwarte professionals en bedrijven die hun personeelsbestand willen diversifiëren.

Vrijheid creëren

AfroFreelancer heeft een team van ongeveer tien medewerkers en is momenteel op zoek naar meer contentschrijvers, personeelsvertegenwoordigers, coördinatoren van sociale media en financiële professionals. Cunningham en Jackson laten hun team en bedrijf organisch groeien. Helaas hebben ze nog geen durfkapitaal opgehaald.

"We zijn geen groot bedrijf of agentschap. We hebben ons eigen geld gebruikt om dit mogelijk te maken omdat we niet vooraf de financiering konden krijgen die we wilden, geen sponsors, geen grote merken," zei Jackson. "We hebben dit op de ouderwetse manier gedaan: onze creditcards maximaal gebruiken, gunsten vragen, te veel slapeloze nachten om te tellen, meerdere hoeden dragen en onze vrienden binnenhalen om te helpen. Samen hebben we een ruimte gebouwd waar iedereen kan gedijen en leren."

Cunningham en Jackson hebben zelfs extra klanten aangenomen voor hun andere bedrijven om geld in te zamelen om AfroFreelancer te ondersteunen. De medeoprichters zeiden dat een van hun meest lonende momenten in het bedrijfsleven was toen ze het marketingmateriaal voor hun eerste zakelijke expo kregen. Cunningham en Jackson zeiden dat dit hun "we doen dit echt!" moment, en dat herinneren ze zich wanneer ze door de obstakels heen werken.

"We kenden zoveel mensen met zoveel talent, maar dat we ze online konden vinden in een ruimte speciaal voor ons… Dat bestond niet."

"AfroFreelancer's missie is om vrijheid te creëren. De vrijheid om precies te zijn wie je bent, de dingen te doen waar je hart blij van wordt en de rockster te zijn die je bent gemaakt om te zijn," concludeerde Cunningham. "We willen dat je van het leven geniet, tijd doorbrengt met degenen van wie je houdt, vanaf het strand werkt en de wereld blijft laten zien wat je superkracht is."

Het komende jaar gaan Cunningham en Jackson op volle kracht vooruit om AfroFreelancer op de kaart te zetten. De medeoprichters willen deelnemen aan HBCU-tours om contact te maken met Griekse organisaties en andere door zwarten geleide groepen om zwarte professionals te helpen contact te maken met carrièremogelijkheden.

Aanbevolen: