Hoe Dr. Rachel Angel studenten helpt een carrière te vinden

Inhoudsopgave:

Hoe Dr. Rachel Angel studenten helpt een carrière te vinden
Hoe Dr. Rachel Angel studenten helpt een carrière te vinden
Anonim

Toen Dr. Rachel Angel merkte dat er een significante kloof was in de loopbaantrajecten voor studenten in Ohio, maakte ze zelf een carrièreswitch om hen te helpen kansen te bieden via een technologieplatform.

Angel is de oprichter en CEO van Peerro, ontwikkelaar van een app en een managementsysteem voor loopbaantrajecten dat jongeren in contact brengt met werkgelegenheid en beroepsopleidingen. Angel werd geïnspireerd om haar bedrijf in 2018 te lanceren nadat ze de uitdagingen had gezien waarmee studenten uit minderheidsgroepen in de klas en daarbuiten worden geconfronteerd.

Image
Image
Rachel Angel.

Cherie Arvae

Hoewel het bedrijf zich voornamelijk richt op jonge studenten, staat het platform van Peerro open voor alle werkzoekenden van elke leeftijd. Gebruikers hebben toegang tot Peerro's platform via de iOS- en Android-apps, die de nieuwste vacatures en opleidingsmogelijkheden in hun regio laten zien.

"Ik wil helpen efficiënter en effectiever te zijn", vertelde Angel aan Lifewire in een telefonisch interview. "Ik zag uitdagingen waar de kinderen geen controle over hadden. Ik zag dat de non-profitsector erg politiek en moeilijk te navigeren was, dus werd ik een ondernemer om technologie te creëren die jonge mensen efficiënt en effectief kon helpen en hen blootstelde aan nieuwe carrières."

Snelle feiten

Name: Rachel Angel

Leeftijd: 34

Van: Cleveland, Ohio

Favoriete game(s) om te spelen: Resident Evil, NBA 2K en Grand Theft Auto

Belangrijkste citaat of motto: "Een wijs man weet dat hij helemaal niets weet."

Studenten vroeg inspireren

Angel zei dat ze voor het eerst per ongeluk in het ondernemerschap brak nadat ze op 24-jarige leeftijd een doctor in de farmacie had behaald aan de Hampton University. Daarna begon ze vrijwilligerswerk te doen op de Martin Luther King Jr. High School in Cleveland, waar ze studenten hielp bij het bedenken uit welke carrièrepaden ze wilden volgen.

"Ik heb altijd een omgeving willen creëren waarin ik ondernemer kan worden en kan investeren, en ik denk dat ik, net als veel zwarte mensen, het berouw van een overlevende heb geërfd en anderen wil helpen", zei Angel. "Nadat ik was afgestudeerd aan de apotheekschool, had ik het gevoel dat als ik voor mensen zoals ik kon komen, ze aangemoedigd of gemotiveerd zouden kunnen worden om hetzelfde te doen."

Met Peerro wil Angel jonge studenten inspireren op een eerder onderwijsniveau, zodat ze niet overweldigd worden door deze grote carrièrebeslissingen als ze eenmaal naar de universiteit gaan. Peerro is op een missie om duidelijkere loopbaantrajecten voor jonge volwassenen te creëren en hen te helpen interviews af te nemen voor wat ze op het platform leren. Het bedrijf helpt werkzoekenden ook om certificeringen te behalen, contact te leggen met mentoren en meer.

Image
Image
Rachel Angel.

Cherie Arvae

"Wat in dat traject zit, is het met elkaar verbinden van alle dingen die betrokken zijn bij de ontwikkeling en opleiding van jonge mensen die zich voorbereiden op het werk," zei Angel.

Met vooruitgang komen uitdagingen

Peerro's team bestaat uit zes fulltime medewerkers en acht gecontracteerde ontwikkelaars die aan het platform werken. Het bedrijf heeft tot nu toe $ 1,3 miljoen aan durfkapitaal opgehaald en Angel zei dat het bedrijf plannen heeft om tegen het einde van dit jaar meer financiering op te halen.

Ondanks het werven van fondsen, zei Angel dat het nog steeds een strijd is om het als een minderheidsoprichter te doen. Ze zei dat ze vanwege haar huidskleur vaak een bedriegersyndroom had als ze bepaalde kamers binnenliep.

"Het is echt interessant om naar de financieringsdynamiek te kijken. Het is een uitdaging voor minderheidsvrouwen en zwarte mensen in het algemeen om te navigeren in een samenleving die ons al in een emmer heeft geplaatst, "zei Angel. "Over het algemeen is het vanuit financieel oogpunt nog uitdagender om door dezelfde problemen te navigeren als zwarte oprichters."

Of het nu gaat om het creëren van technologie of partnerschappen, we willen ervoor zorgen dat alle systemen die succes vereisen voor jonge mensen op het platform van Peerro met elkaar verbonden zijn.

Angel zei ook dat vooroordelen en gebrek aan toegang tot middelen zich over de hele linie vertalen voor ondernemers uit minderheden. Een van die vooroordelen is dat investeerders denken dat zwarte ondernemers niet zo verantwoordelijk zijn als hun blanke tegenhangers als het om financiering gaat.

"Als je op zoek bent naar verandering, kan het vermogen om met deze problemen te praten je uit de voortgang duwen die je probeert te maken, en dat is niet goed," zei ze.

Vooruitkijkend zei Angel dat ze de staat Ohio wil verzadigen met Peerro's werk.

"We moeten ervoor zorgen dat de paden robuust zijn," zei Angel. "Of het nu gaat om het creëren van technologie of partnerschappen, we willen ervoor zorgen dat alle systemen die succes vereisen voor jonge mensen op Peerro's platform met elkaar verbonden zijn. En dat is een grote klus die we in de staat Ohio willen doen."

Aanbevolen: