HTC introduceert autogebaseerde VR voor Vive Flow-headset

HTC introduceert autogebaseerde VR voor Vive Flow-headset
HTC introduceert autogebaseerde VR voor Vive Flow-headset
Anonim

Hoe vaak ben je al op een lange roadtrip geweest en wenste je dat je in plaats daarvan door de ruimte raasde of een lang verlaten themapark verkent?

Nou, je wens komt uit, dankzij de stoere HTC voor consumentenelektronica. Ze zijn een partnerschap aangegaan met een bedrijf genaamd Holoride om op auto's gebaseerde VR-ervaringen te ontwikkelen, zoals aangekondigd in een officieel persbericht.

Image
Image

Je hebt HTC's stand-alone Vive Flow VR-headset nodig om toegang te krijgen tot deze inhoud, maar de twee bedrijven zeggen dat ze mogelijke problemen met bewegingsziekte hebben opgelost door de headset te synchroniseren met de snelheid van de auto en andere relevante datapunten. Met andere woorden, hoe snel je in het echte leven reist, bepa alt de algehele teneur van de ervaring.

Over deze ervaring gesproken, Holoride zegt dat gebruikers een breed scala aan virtuele inhoud kunnen verwachten, van een ritje in een achtbaan, het verkennen van een themapark tot het bezoeken van verschillende virtuele werelden. Het bedrijf merkte ook op dat "2D-inhoud" beschikbaar zal zijn, wat alleen films en televisie kan betekenen.

"Vive Flow past in de palm van je hand en levert toch een adembenemende ervaring", zei Shen Ye, Global Head of Hardware bij HTC Vive, in de aankondiging. "In combinatie met de indrukwekkende technologie van Holoride, kun je autoritten veranderen in virtuele pretparken. We zijn erg verheugd om met Holoride samen te werken om de toekomst van passagiersentertainment vorm te geven."

De technologie zal te zien zijn en beschikbaar zijn voor demo's als onderdeel van de HTC Vive-beursstand op het Mobile World Congress (MWC) evenement dat volgende week in Barcelona, Spanje, plaatsvindt. Voor gewone consumenten wordt later in het jaar toegang verleend.

Aanbevolen: