HTC's Vive Flow is licht in gewicht, maar niet kenmerkend

Inhoudsopgave:

HTC's Vive Flow is licht in gewicht, maar niet kenmerkend
HTC's Vive Flow is licht in gewicht, maar niet kenmerkend
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De nieuwe HTC Vive Flow virtual reality-headset ziet eruit alsof hij een stuk comfortabeler zal zijn om te dragen dan concurrenten.
  • Ik bezit de Oculus 2 van Facebook, en de grootste tekortkoming is dat hij groot, heet en omvangrijk is.
  • The Flow is bedoeld voor passief entertainment zoals films kijken en meditatie.
Image
Image

Met de nieuwe HTC Vive Flow virtual reality (VR)-headset zie ik er misschien uit als een insect, maar ik kijk er naar uit om het uit te proberen, want dan voel ik me in ieder geval op mijn gemak.

The Flow is een stuk lichter dan de meeste andere niet-professionele VR-rigs op de markt. Het laat een paar dingen vallen om zijn gewicht laag te houden, inclusief controllers, dus je moet in plaats daarvan je smartphone gebruiken. Experts zeggen dat draagbaarheid van vitaal belang is als het gaat om VR.

"Het is iets dat sommige mensen ook buitenshuis zouden kunnen dragen, zoals bijvoorbeeld in een vliegtuig", vertelde VR-expert Antony Vitillo aan Lifewire in een e-mailinterview. "Het is ook zeer comfortabel, dankzij de vele aanpasmogelijkheden, en aangezien het dioptrie-aanpassing heeft, kan het ook worden gedragen door mensen met oogproblemen zonder dat ze een bril hoeven te dragen."

Laat het stromen

The Flow is bedoeld om het ongemak van veel huidige VR-headsets tegen te gaan. Volgens HTC kunnen gebruikers de gadget gebruiken voor meditatie, ontspanning, productiviteit of licht amusement.

Ik bezit de Oculus 2 van Facebook, en de grootste tekortkoming is dat hij groot, heet en omvangrijk is. Als gevolg hiervan heb ik de neiging mijn gezicht pijn te doen tijdens lange sessies, en ik heb een ventilator nodig die blaast om oververhitting te voorkomen.

Vitillo is het daarmee eens. "De meest populaire VR-headset van dit moment, dat is Oculus Quest 2, ziet eruit als een schoenendoos die mensen op hun gezicht moeten dragen", zei hij. "Het is erg oncomfortabel om te dragen, en na maximaal een uur moet elke gebruiker een pauze nemen omdat je gezicht pijn doet."

Het ontwerp met dubbele scharnieren en de zachte pakking van de Flow zorgen ervoor dat hij kan worden neergeklapt tot een compacte voetafdruk voor draagbaarheid. Het heeft een scharnier dat is ontworpen om in veel verschillende hoofdvormen en -maten te passen. De Flow weegt slechts 189 gram, ongeveer evenveel als een chocoladereep. Het heeft ook een actief koelsysteem dat warme lucht van je gezicht wegtrekt. Zweterige VR-sessies behoren tot het verleden.

Hoogwaardige specificaties

De interne onderdelen van de Flow laten hem concurreren met andere stand-alone VR-headsets op de markt zoals de Oculus Quest 2. Het heeft een uitgebreid 100-graden gezichtsveld waardoor filmische schermen je onderdompelen in inhoud, een scherpe 3.2K-resolutie en een behoorlijk soepele verversingssnelheid van 75 Hz. Er is ook volledige ruimtelijke 3D-audio en in tegenstelling tot de Quest 2 kan de Flow ook verbinding maken met externe Bluetooth-oortelefoons.

VR wordt momenteel geconfronteerd met een grote toetredingsdrempel omdat veel mensen denken dat ze een gamer-pc, een dure VR-headset en technische kennis nodig hebben om virtuele ruimtes te betreden, Kelly Martin, van de in Tokio gevestigde virtual reality-startup Vket vertelde Lifewire in een e-mailinterview.

"Dit apparaat biedt een manier voor meer informele gebruikers om toegang te krijgen tot VR zonder duizenden dollars uit te geven of een high-spec gaming-machine te kopen," zei Martin.

Image
Image

Er is echter één groot voorbehoud bij de Flow in vergelijking met de Oculus. De Oculus kan uren werken op zijn interne batterij, maar de Flow is binnen enkele minuten leeg. Om het gebrek aan stroom te compenseren, wordt de Flow geleverd met een extern batterijpakket waarmee gebruikers hem uren achter elkaar kunnen laten werken, maar het is iets anders dat je moet sjouwen.

Aan de andere kant is de Flow niet bedoeld om te gebruiken als je in beweging bent, dus het batterijpakket is misschien niet al te veel ongemak. Het is bedoeld voor passief entertainment zoals films kijken en meditatie.

Ik breng het grootste deel van mijn tijd in VR door met dingen als Netflix kijken en door het nieuws bladeren, dus de Flow zou de perfecte rig voor mij kunnen zijn. Met $ 499 is de Flow een stuk duurder dan de $ 299 Oculus Quest 2, maar comfort is koning. Ik kan niet wachten om het uit te proberen.

Aanbevolen: