10 manieren om de iPhone-weer-app te gebruiken

Inhoudsopgave:

10 manieren om de iPhone-weer-app te gebruiken
10 manieren om de iPhone-weer-app te gebruiken
Anonim

De Weer-app van de iPhone is een uitstekende manier om op de hoogte te blijven van wat je kunt verwachten als het gaat om weersystemen die op je af komen. Hoewel het eenvoudig genoeg is om de basis te zien, is de weer-app verrassend krachtig onder de oppervlakte. Er zijn tal van leuke weertrucs om te leren, van begrijpen hoe je kunt zien waar het regent, het controleren van de luchtkwaliteit en het toevoegen van nieuwe locaties.

De volgende tips en trucs hieronder zijn geweldige manieren om het meeste uit de iPhone Weather-app te halen, helemaal gratis.

Hoe lees je het weer van Apple?

Image
Image

Het enige dat u hoeft te doen om het basisweerbericht op uw telefoon te bekijken, is op de Weer-app te tikken. U krijgt direct het weer voor uw omgeving met een heads-up over temperaturen en omstandigheden. Er is nog veel meer informatie waar we op in zullen gaan, maar die blik kan je waarschijnlijk genoeg geven.

Hoe voeg ik een locatie toe aan Apple Weather?

Image
Image

Als je een andere locatie aan Apple Weather wilt toevoegen, is het proces vrij eenvoudig, maar een beetje verborgen. Tik in de Weer-app op de drie lijnen in de rechterbenedenhoek van de app. Typ de naam van de locatie en wanneer deze verschijnt, tik je op Toevoegen om deze permanent aan je lijst met locaties toe te voegen.

Hoe zie ik een kaart met neerslag op Apple Weather?

Image
Image

Als het regent waar jij bent, is het mogelijk om precies te zien waar de neerslag hangt. Scrol omlaag naar neerslag en tik op de kaart die wordt weergegeven. Van daaruit kun je zien hoe erg de regen is. De kaart laat automatisch zien wat zich de komende uren waarschijnlijk zal ontvouwen, waarbij oranje en geel de zwaarste regenbuien zijn en blauw en paars wijzen op meer gematigde neerslagniveaus. Onthoud, zoals alle weerberichten, kunnen de omstandigheden veranderen, maar dit is een goede gids voor wat je kunt verwachten.

Hoe controleer ik de luchtkwaliteit ter plaatse?

Image
Image

Kennis van de luchtkwaliteit om je heen kan nuttig zijn, vooral als je luchtwegklachten hebt die een slechte luchtkwaliteit kan verergeren. Scroll naar beneden op de locatie en tik op Meer weergeven onder Luchtkwaliteit om alles te weten te komen wat mogelijk is. Het donkerder paars betekent een slechtere luchtkwaliteit, waarbij hogere cijfers wijzen op een slechte luchtkwaliteit. De app geeft ook aan of dit ongebruikelijk is in vergelijking met voorgaande dagen.

Hoe controleer ik de windrichting?

Image
Image

Je kunt de windrichting bekijken als je behoorlijk ver naar beneden scrolt. De windrichting kan de temperatuur beïnvloeden, afhankelijk van waar het weersysteem vandaan komt. De app geeft ook windsnelheid die u enig inzicht kan geven in hoe snel dingen waarschijnlijk zullen veranderen. Als de wind sterk is, is het weer onvoorspelbaarder en veranderen de omstandigheden snel.

Wat betekenen de balken in de iPhone-weer-app?

Image
Image

Onder de 10-daagse voorspelling zijn er balken naast de huidige temperatuur en de weersomstandigheden. Ze zien er misschien verwarrend uit, maar ze zijn erg handig als je eenmaal hebt geleerd hoe je ze moet ontcijferen. De balken bieden visueel inzicht in hoe laag of hoog de temperatuur vandaag waarschijnlijk zal worden. Ook suggereert een blauwe balk een ijskoude temperatuur, die verandert in tinten groen en oranje naarmate de temperatuur stijgt.

Wat betekenen de lijnen in de weer-app?

Image
Image

De Weer-app staat vol met verschillende regels. Er zijn lijnen voor de luchtkwaliteit en lijnen voor de UV-index, die aangeeft hoeveel zonbescherming je nodig hebt. Er zijn ook lijnen voor luchtdruk in een grafiek om aan te geven hoe hoog deze is. Een lijn van zonsopgang en zonsondergang laat ook zien hoe lang je moet wachten tot het een of het ander gebeurt.

Wat betekent de stip op iPhone Weather?

Image
Image

De stip op de lijn naast de voorspelling voor de dag is subtiel maar erg belangrijk. Het laat u zien waar in het temperatuurbereik u zich voor de dag bevindt. Als het helemaal links van de bar is, betekent dit dat het nu op zijn koudst is. Als het helemaal rechts is, heeft het de hoogste temperatuur bereikt die het voor die dag zal bereiken. Het is een praktische visuele gids om te weten wat u van de rest van de dag kunt verwachten.

Hoe ontvang ik meldingen van bepaalde weersomstandigheden?

Image
Image

Als je op de hoogte wilt blijven van extreme weersomstandigheden, kun je meldingen inschakelen, zodat je iPhone je op de hoogte stelt van een plotselinge verandering. Tik hiervoor vanuit de Weer-app op de drie lijnen in de rechterbenedenhoek en tik vervolgens op de drie stippen bovenaan voordat u op Meldingen tikt. Van daaruit kun je ervoor kiezen om meldingen in te schakelen voor alle of slechts enkele van je locaties die momenteel zijn opgeslagen.

Hoe wijzig ik de temperatuurinstellingen?

Image
Image

Als je iPhone is ingesteld op Fahrenheit of Celsius en je wilt deze wijzigen, is dat eenvoudig te doen (als het een beetje verborgen is). Tik op de drie lijnen in de rechterbenedenhoek voordat u op de drie stippen in de rechterbovenhoek tikt. U kunt kiezen tussen Fahrenheit of Celsius en alle weergegeven temperaturen zullen veranderen.

FAQ

    Wat is de beste weer-app voor de iPhone?

    Hoewel de ingebouwde weer-app van de iPhone uitstekende functies heeft en goed werkt, zijn er weer-apps van derden die meer functionaliteit toevoegen. Zes van de beste weer-apps voor de iPhone zijn AccuWeather, Weather Underground, Storm Radar, Tides Near Me, ForeFlight en OpenSummit.

    Hoe bewerk ik de Weer-app op de iPhone?

    Er zijn verschillende manieren om de ingebouwde Weer-app van de iPhone aan te passen. Om je steden opnieuw te ordenen, tik je op Meer > Lijst bewerken > versleep steden naar nieuwe plekken. Om de tekstgrootte te wijzigen (iOS 15 en hoger), tikt u op Instellingen > Toegankelijkheid > Instellingen per app> App toevoegen > Weer Om de animatie-effecten van de app te verminderen, gaat u naar Instellingen >Toegankelijkheid > Instellingen per app > Weer , tik op Reduce Motion > selecteer Uit

    Hoe repareer ik de Weer-app op de iPhone?

    Als de Weer-app onjuiste informatie lijkt weer te geven, ga dan naar Instellingen > Algemeen > Achtergrond-app vernieuwen en zorg ervoor dat het is ingesteld op W-Fi & mobiele data Je kunt ook proberen de privacy- en locatie-instellingen te resetten: tik op Instellingen > Privacy > Locatiediensten en zorg ervoor dat het is ingeschakeld en dat de Weer-app je locatie mag gebruiken.

Aanbevolen: