Waarom Twitter gebruiken? Manieren voor beginners om aan de slag te gaan

Inhoudsopgave:

Waarom Twitter gebruiken? Manieren voor beginners om aan de slag te gaan
Waarom Twitter gebruiken? Manieren voor beginners om aan de slag te gaan
Anonim

"Wat is Twitter?" en "Waarom zou ik het gebruiken?" behoren tot de meest populaire vragen die onbekeerden hebben over de sociale netwerksite. Waarom is Twitter nuttig met sms-berichten, verschillende sociale netwerksites en blogspots?

Er zijn verschillende uitstekende zakelijke toepassingen voor Twitter, zoals het versturen van nieuwsberichten of adverteren voor de laatste vacature. Toch zijn er nog meer persoonlijke voordelen van Twitter.

Start een microblog

Veel mensen vergeten het oorspronkelijke gebruik van Twitter als microblogplatform. En het is nog steeds een van de beste voordelen. Het is gemakkelijk om snel een tweet te maken om de wereld te vertellen wat je aan het doen bent, hoe goed je ochtendkoffie smaakt of hoe slecht je lunch is geweest.

Image
Image

Snelle antwoorden krijgen

Het idee van crowdsourcing was nog nooit zo snel! Je kunt allerlei vragen stellen aan het Twitter-universum, van de hoofdstad van Alaska tot meningen over een bepaald merk babyvoeding. En hoe meer vrienden je hebt, hoe meer gedetailleerde antwoorden je krijgt.

Er zijn webservices ingesteld om van deze functie te profiteren, dus maak je geen zorgen als je niet veel volgers hebt. Je kunt je vraag nog steeds beantwoorden door te tweeten naar @answers.

Bottom Line

Of je nu ontslagen bent of je huidige baan beu bent, Twitter kan je helpen een nieuwe baan te vinden. U kunt aan de wereld aankondigen dat u op zoek bent naar werk, en veel bedrijven plaatsen vacatures op Twitter.

Blijf op de hoogte van het nieuws

Van kranten tot tijdschriften tot tv-stations en kabelnieuws, het lijkt erop dat iedereen Twitter adopteert als het coolste ding sinds gesneden brood. Het coolste is dat Twitter een geweldige manier is om het nieuws bij te houden.

Wil je op de hoogte blijven van het nieuws, maar wil je Twitter niet rommelig maken? Gebruik een Twitter-client zoals TweetDeck.

Een lunch regelen met vrienden

Twitter kan handig zijn om een tijd en plaats af te spreken om samen te komen. Het is als een telefonische vergadering met sms. Dus als je regelmatig luncht met een groep mensen of een bijeenkomst wilt organiseren, kan Twitter een geweldige manier zijn om een tijd en plaats te regelen die voor iedereen werkt.

Net als het volgen van het nieuws, kan het handig zijn om je vrienden in een lijst te ordenen als je veel volgers hebt.

Laat het eruit

We hebben allemaal zo'n dag gehad. Of het nu iemand was die voor ons reed in het verkeer of de verkeerde koffie geserveerd kreeg, deze kleine dingen kunnen ons soms de rest van de dag in een slecht humeur brengen.

Het wijze advies is om het uit te brengen, maar aan wie? Het is waarschijnlijk niet slim om je baas te luchten. Dat is waar Twitter nuttig kan zijn, omdat je ermee kunt razen naar miljoenen mensen. En misschien krijg je er ook wat sympathie-tweets uit.

Vergeet niet om naar de taal te kijken.

Blijf op de hoogte van je favoriete team

Twitter's zoekfunctie kan een geweldige manier zijn om trends te volgen of een bepaald onderwerp bij te houden. En als je een fan bent van sport, kan het een geweldige manier zijn om contact te maken met het team. Er zijn veel sporters op Twitter en je hebt de media en miljoenen fans om je op de hoogte te houden van het laatste nieuws.

Kun je niet naar een tv kijken als je favoriete team speelt? Volg de tweets op Twitter. Je krijgt regelmatig partituurupdates en leuk commentaar erbij.

Ontdek wat mensen denken over de nieuwste film

Zoals het bijhouden van je favoriete team, kun je ook de zoekfunctie gebruiken om te zien wat de buzz is over de nieuwste release in de theaters. Natuurlijk kun je kijken wat de critici te zeggen hebben, maar hun mening komt niet altijd overeen met wat de meeste mensen van de film vinden.

Twitter kan een geweldige manier zijn om te bepalen of een film een bom of een hit is, dus je hoeft je geld niet te verspillen aan een echte blindganger.

Betrokken raken bij de politiek

President Trump werd bekend door het gebruik van Twitter, en andere politici wenden zich steeds meer tot sociale-mediasites zoals Facebook en Twitter. Twitter biedt politici een manier om het woord naar buiten te brengen en in contact te blijven met hun kiezers. Wat is een betere manier om uw senator te vertellen wat u van een kritische stem vindt dan door ze een tweet te sturen?

Politics op Twitter gaat verder dan het volgen van politici. De metoo-beweging op Twitter verspreidde zich eind 2017 viraal als een beweging tegen seksuele intimidatie en aanranding. Daarvoor toonden politieke bewegingen zoals de verkiezingscrisis in 2009 in Iran wat een politieke kracht Twitter zou kunnen zijn. Het stelde Iraanse burgers in staat om door de muren te breken die Iran hoopte bij te houden tijdens de evenementen en liet mensen over de hele wereld hun steun betuigen door hun profielfoto's groen te maken.

Aanbevolen: