De 12 beste manieren om een Roku TV-afstandsbediening te gebruiken

Inhoudsopgave:

De 12 beste manieren om een Roku TV-afstandsbediening te gebruiken
De 12 beste manieren om een Roku TV-afstandsbediening te gebruiken
Anonim

Roku is een bekende maker van streaming-sticks en mediaspelers, maar er is een groeiend aantal tv's waarin Roku al is ingebouwd; van merken als TCL, Sharp, RCA, Philips, Hitachi, Hisense, Insignia en Element.

Image
Image

De afstandsbediening voor Roku TV's lijkt erg op de afstandsbediening die wordt geleverd met streaming-sticks en streamers, maar er zijn nog meer dingen die uw Roku TV-afstandsbediening kan doen.

Laten we eens kijken wat sommige knoppen op een Roku TV-afstandsbediening zijn en hoe ze te gebruiken.

Begin thuis

Image
Image
Roku TV Remote Home-knop en scherm.

Lifewire

Om erachter te komen wat je Roku TV kan doen nadat je hem hebt aangezet, heb je een startpunt nodig. Dat startpunt is het Startscherm.

Om naar het startscherm op een Roku-tv te gaan, drukt u gewoon op de Home button, die een pictogram heeft dat op een huis lijkt.

Eenmaal op het startscherm ziet u de belangrijkste operationele categorieën, evenals de lijst met ingangen en streaming-apps.

Als u op de startknop drukt terwijl u naar een tv- of streamingprogramma kijkt, wordt deze onderbroken, maar u kunt het startscherm niet weergeven terwijl u tv kijkt of inhoud streamt.

Ga terug

Image
Image
Roku TV-afstandsbediening terug-knop.

Lifewire

De Terug-knop is een snelkoppeling waarmee u automatisch teruggaat naar de vorige stap of het vorige scherm.

Als je bijvoorbeeld iets via een app bekijkt, kan de terug-knop je terugbrengen naar het vorige scherm voor inhoudselectie.

Als je iets op een tv-kanaal of invoer bekijkt, keer je terug naar het startscherm. In dit geval kan de knop overbodig zijn, aangezien de startknop je ook terugbrengt naar het startscherm.

Kanaal terugroepen/terugspringen, slaaptimer en meer opties

Image
Image
Roku TV Remote Channel Jumpback, Sleep Time en View More Options-knoppen.

Lifewire

Kanaal terugroepen/terugspringen: Als u tv-programma's bekijkt via de antenne-/kabelverbinding (geen box), gaat u terug naar het vorige kanaal. Als u streaming inhoud bekijkt, gaat u één positie terug. Als u aan het zoeken bent en zoektermen invoert, gaat u één letter terug.

Sleep Timer: hiermee kunt u bepalen wanneer de tv wordt uitgeschakeld. Tijdsintervallen omvatten 30 minuten, 1, 1,5, 2 en 3 uur.

Meer opties bekijken: Deze knop brengt je rechtstreeks naar een meer gedetailleerd menu met video- en audio-instellingen.

Verfijn je instellingen

Image
Image
Roku TV-afstandsbediening Meer opties-knop.

Lifewire

Als je op de More Options-knop drukt, krijg je toegang tot meer gedetailleerde instellingen voor zowel video als audio. Sommige hiervan zijn afzonderlijk toegankelijk vanuit de hoofdmenu-categorieën, maar opties zoals Picture Size, Audio Effect en Advanced Beeldinstellingen is alleen toegankelijk via Meer opties.

Het aantal en type geavanceerde instellingsopties kan variëren, afhankelijk van het merk en het specifieke modelnummer van de Roku TV, maar hier zijn enkele voorbeelden:

Beeldgrootte: Hiermee wordt de beeldverhouding aangepast. De selecties zijn Auto, Normal (16x9), Direct (4x3 of 16x9 afhankelijk van de inhoud), Stretch, en Zoom.

Audio Effect: Biedt voorinstellingen om de audiokwaliteit te optimaliseren voor verschillende soorten inhoud, waaronder Normal, Speech , Theater, Big Bass, High Treble en Music.

Deze instellingen zijn alleen van toepassing op de luidsprekers van de tv.

Geavanceerde beeldinstellingen: Met dit menu kunt u verschillende beeldparameters aanpassen, afzonderlijk voor elke ingangsbron, inclusief streaming. Naast de bekende instellingen, zoals de intensiteit van de LED-achtergrondverlichting, helderheid, contrast, enz., kunt u ook de kleurtemperatuur instellen, waardoor het beeld warmer of koeler wordt, evenals de Game Mode, die de invoervertraging vermindert voor een snellere respons, maar heeft een kleine invloed op de beeldkwaliteit.

De Meer opties knop werkt alleen als je inhoud bekijkt. Als u erop drukt terwijl u de startpagina bekijkt, werkt het niet.

Organiseer je kanalen

Image
Image
Apps opnieuw bestellen in het startmenu.

Lifewire

Elke keer dat je een app-kanaal aan je startscherm toevoegt, wordt het automatisch onder aan je vermeldingen geplaatst. U kunt het echter naar een betere plek verplaatsen als u dat wilt:

  1. Druk op de Home knop op je Roku TV Remote.
  2. Druk op rechts op het navigatiepad om de zenderlijst te openen.
  3. Gebruik het richtingstoetsenbord om het kanaal te markeren dat u wilt verplaatsen.
  4. Druk op de Meer opties knop.
  5. Selecteer Kanaal verplaatsen.
  6. Verplaats het kanaal naar de nieuwe locatie met behulp van het richtingstoetsenbord
  7. Druk op OK op de afstandsbediening.

Label uw broninvoer

Image
Image
Ingangen hernoemen in het startmenu.

Lifewire

Met behulp van het richtingstoetsenbord op de Roku TV-afstandsbediening kunt u de ingangen van de tv labelen zodat ze gemakkelijker te identificeren zijn. Dit betekent dat u in plaats van HDMI 1, 2, 3, AV en Antenne het menusysteem op het scherm kunt gebruiken om de ingangsnamen te koppelen aan het type apparaat dat u op de tv hebt aangesloten.

Gebruik op de startpagina van de tv de pijltjestoetsen op het toetsenbord en de OK-knop om de volgende stappen uit te voeren:

  1. Ga naar Instellingen.
  2. Selecteer TV-ingangen.
  3. Selecteer de ingang die u wilt hernoemen.
  4. Selecteer Hernoemen.
  5. Blader door de beschikbare lijst met namen en selecteer de naam die u wilt gebruiken door op OK op het richtingstoetsenbord van de tv-afstandsbediening te drukken.
  6. Herhaal deze stappen voor elke ingang die u wilt hernoemen.

Bedien je weergave

Image
Image
Roku TV Remote Playback-knoppen.

Lifewire

Als je vooraf opgenomen streaming-inhoud afspeelt, kun je deze knoppen gebruiken om het afspelen te regelen. Van links naar rechts zijn dit Reverse/Rewind, Play/Pause en Fast ForwardDeze werken net als de afspeelknoppen op een videorecorder, dvd, Blu-ray, Ultra HD Blu-ray-speler, DVR of andere mediastreamers.

Als je iets live bekijkt, werken deze knoppen niet. Op sommige live webcam-sites kunt u de videofeed mogelijk pauzeren, maar als u op afspelen drukt, gaat u verder met de livevideo. Je kunt een live video of tv-programma ook niet terug- of vooruitspoelen.

Aanbevolen kanaalsneltoetsen

Image
Image
Roku TV Remote Channel Shortcut Buttons.

Lifewire

Elke Roku-afstandsbediening, inclusief hun tv-afstandsbedieningen, heeft sneltoetsen waarmee je internetstreamingkanalen kunt selecteren, waaronder Netflix, Hulu, Sling TV en AT&T Now.

Deze selectie is afhankelijk van het merk en model van de tv. Netflix wordt altijd weergegeven, maar er kunnen andere snelkoppelingen worden opgenomen voor Amazon Prime, Google Play, Paramount+ (voorheen CBS All Access), VUDU of andere selecties.

Bedien je geluid

Image
Image
Roku TV Remote Mute- en volumeknoppen.

Lifewire

Aan de rechterkant van een Roku TV-afstandsbediening bevinden zich de Mute, Volume Down en Volume Omhoog knoppen.

Roku TV Enhanced Remote: gebruik spraakopdrachten

Image
Image
Roku TV Remote Sleep Timer vs Microfoonknop.

Lifewire

Als je een Roku-tv hebt die wordt geleverd met een verbeterde afstandsbediening, zie je misschien een Microphone-knop in plaats van de Sleep Timer knop.

Druk op de knop, wacht op de prompt op het scherm en spreek vervolgens een opdracht uit die Roku moet uitvoeren. Voorbeelden zijn:

  • "Zoeken (programma, video, app)."
  • "Lancering (app)."
  • "Ga naar (app)."
  • "Schakel de ingang naar HDMI 1."
  • "Overschakelen naar antenne-tv."
  • "Uitzendkanalen wijzigen Kanaal omhoog/omlaag."
  • "Laatste kanaal."
  • "Stem af op ABC."
  • "Stem af op kanaal 6 punt 1 (6.1)."
  • "Slimme gids starten."

Als je Roku-tv niet wordt geleverd met een verbeterde afstandsbediening, kan deze worden aangeboden als een upgrade-optie. Deze aanbieding verschilt per tv-merk.

Roku TV Enhanced Remote: luister privé

Image
Image
Roku TV Enhanced Remote koptelefoonaansluiting.

Lifewire

Aan de linkerkant van Roku Enhanced Remotes bevindt zich mogelijk een ministekker voor het aansluiten van oortelefoons, die bij uw Roku-tv en afstandsbediening worden meegeleverd. Hiermee kunt u privé luisteren naar de inhoud die op uw tv wordt weergegeven. De luidsprekers van de tv worden automatisch uitgeschakeld wanneer u de oortelefoons aansluit.

Als je tv-luidsprekers niet worden uitgeschakeld wanneer je de oortelefoons aansluit, kun je ze in- en uitschakelen via de categorie Audio-instellingen in je startmenu.

De luidsprekers van de tv worden weer actief wanneer u de oortelefoons loskoppelt.

Bonus Afstandsbediening Opties

Image
Image
Roku mobiele app.

Roku

Naast de afstandsbediening die bij je Roku TV wordt geleverd, zijn er drie extra manieren waarop je sommige of de meeste functies kunt bedienen. Deze opties werken met elke Roku TV.

  • Roku mobiele app: met deze iOS- en Android-app kun je je smartphone gebruiken om je Roku te bedienen.
  • Alexa via Quick Remote App: beschikbaar voor zowel iOS als Android, met deze app kun je sommige functies van je Roku TV bedienen met Alexa.
  • Google Home via Quick Remote App: met deze app voor Android kun je sommige functies van je Roku TV bedienen met Google Home of Google Assistant.

Aanbevolen: