Hoe Facebook-berichten in bulk te verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Facebook-berichten in bulk te verwijderen
Hoe Facebook-berichten in bulk te verwijderen
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar je profiel en selecteer Berichten beheren, zoek berichten die je niet meer wilt en klik op Volgende > Berichten verwijderen > Klaar.
  • Selecteer in de mobiele app Activiteit beheren, stel filters in om berichten te vinden die je niet wilt, en Archiveer ze.

Hier leest u hoe u alle Facebook-berichten in één keer verwijdert en uw activiteit archiveert met de tool Activiteit beheren in een webbrowser of in de mobiele app.

Bulk berichten verwijderen met Facebook in een webbrowser

De eerste stap om je oude Facebook-berichten te verwijderen, is door de berichten te selecteren die je niet langer wilt (maximaal 50 tegelijk). Er zijn een aantal manieren om dat te doen, waaronder het filteren van berichten als je iets specifieks wilt verwijderen.

  1. Ga naar Facebook.com of open de Facebook-app en meld je aan bij je account. Selecteer je naam of profielpictogram in de zijbalk linksboven of in de menubalk om naar je profiel te gaan.

    Image
    Image
  2. Selecteer Berichten beheren onder de opsteller van het bericht.

    Image
    Image
  3. Selecteer Filters om de beschikbare opties te verfijnen. Je kunt specifieke jaren selecteren, wie het bericht heeft gemaakt, privacyniveaus en items waarin je bent getagd.

    Profiteer van de filteropties om de berichten te vinden die je wilt verwijderen. De filters zijn vooral handig om snel oude berichten te vinden zonder tijd te besteden aan het scrollen door je tijdlijn.

    Image
    Image
  4. Selecteer het vierkante selectievakje in de rechterbovenhoek van een berichtminiatuur die u wilt verwijderen.

    Je kunt maximaal 50 berichten tegelijk selecteren om te verwijderen.

    Selecteer de miniatuur van het bericht om het volledige bericht op Facebook.com te bekijken. Er verschijnt een venster met het volledige bericht, zodat je kunt beslissen of je het wilt behouden of verwijderen.

    Image
    Image
  5. Als je alle berichten hebt gekozen die je wilt verwijderen, selecteer je Volgende onderaan het scherm.

    Image
    Image
  6. Kies Berichten verwijderen en selecteer vervolgens Gereed.

    Verwijderen is permanent. Als je deze berichten niet permanent wilt verwijderen, verberg dan de berichten, zodat ze niet langer op je profieltijdlijn verschijnen. Selecteer Hide Posts op Facebook.com of tik op Hide from timeline in de app. Om deze berichten zichtbaar te maken, ga je naar het activiteitenlogboek op je profiel en selecteer je het tabblad Verborgen op tijdlijn.

    Image
    Image

Hoe u uw berichten in de Facebook-app kunt beheren

In het gedeelte Beheren van Facebook-instellingen kun je inhoud verwijderen, archiveren of herstellen. Deze functie is momenteel alleen beschikbaar in de mobiele Facebook-app.

  1. Selecteer het Menu pictogram in de rechter benedenhoek van het scherm.
  2. Kies Bekijk uw profiel bovenaan het volgende scherm.
  3. Selecteer More vertegenwoordigd door de drie puntjes (…) onder je profielfoto.

    Image
    Image
  4. Selecteer in de lijst Profielinstellingen Activiteitenlogboek.
  5. Selecteer bovenaan het activiteitenlogboek Beheer je berichten.

    Image
    Image
  6. Er verschijnt een lijst met je berichten.

    Selecteer bovenaan het activiteitenlogboek Filters en kies desgewenst een filter, zoals Categorieën of Datum.

  7. Selecteer het selectievakje naast de inhoud die u wilt archiveren.

    Je kunt gearchiveerde inhoud op elk moment herstellen door Archiveren te selecteren in het activiteitenlogboek, de inhoud te kiezen en Herstellen te selecteren. Als u inhoud echter naar de prullenbak verplaatst, verwijdert Facebook deze na 30 dagen permanent.

  8. Kies Archief. U kunt ook Prullenbak selecteren om de inhoud te verwijderen.

    Image
    Image

Kan sommige berichten niet verwijderen?

Misschien merkt u dat wanneer u enkele berichten probeert te verwijderen, de verwijderoptie grijs wordt weergegeven en u alleen de optie verbergen kunt selecteren. Dit kan gebeuren voor specifieke berichten, zoals updates van profielfoto's, berichten die niet door jou zijn gemaakt, of berichten met bepaalde privacy-instellingen.

Voor berichten die je niet kunt verwijderen met de optie berichten beheren, kun je die berichten afzonderlijk verwijderen. Zoek de berichten op je tijdlijn, selecteer de drie stippen in de rechterbovenhoek van het individuele bericht en selecteer Verwijderen.

Overweeg om je eerdere berichten in je instellingen te beperken, zodat eerdere berichten die je met vrienden van vrienden of het publiek hebt gedeeld, worden gewijzigd om alleen met je vrienden te worden gedeeld. Selecteer op Facebook.com de pijl-omlaag en kies vervolgens Settings > Privacy > Beperk eerdere berichten Selecteer Beperk eerdere berichten om te bevestigen. Deze instelling lijkt niet toegankelijk in de mobiele app.

FAQ

    Hoe verwijder je je Facebook-account?

    Als u uw Facebook-account permanent wilt verwijderen, kiest u de driehoek bovenaan Facebook en selecteert u Instellingen en privacy > Instellingen > Uw Facebook-informatieSelecteer Bekijken naast Deactiveren en verwijderen. Selecteer Mijn account verwijderen > Doorgaan naar account verwijderen > voer Facebook-wachtwoord in > Doorgaan > Account verwijderen

    Hoe verander je je naam op Facebook?

    Als u uw naam wilt wijzigen, kiest u de driehoek bovenaan Facebook en selecteert u Instellingen en privacy > Instellingen > Name > breng wijzigingen aan > Review Change > Save Changes.

    Hoe ontvriend je iemand op Facebook?

    Als je iemand op Facebook wilt ontvrienden, ga je naar hun profile en selecteer je het Vrienden-pictogram bovenaan. Selecteer vervolgens Unfriend. De gebruiker krijgt geen melding wanneer je de vriendschap met hem of haar ontneemt.

Aanbevolen: