Steam Deck is misschien de console waar modders op hebben gewacht

Inhoudsopgave:

Steam Deck is misschien de console waar modders op hebben gewacht
Steam Deck is misschien de console waar modders op hebben gewacht
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Valve heeft CAD-bestanden gepubliceerd om modders te helpen bij het maken van behuizingen en accessoires.
  • Vervangende onderdelen zullen beschikbaar zijn via iFixit.
  • Het gemak van modden zou eigenaren kunnen aanmoedigen om het deck naar hun eigen smaak aan te passen.
Image
Image

Valve's Steam Deck heeft consolemodders gehyped.

Al decennia lang hebben modders handheld-consoles aangepast en verbeterd door het ontwerp en de hardware van elke console te reverse-engineeren. De resultaten variëren van Retro Future's absurd brede Gameboy Advance tot PiBoy's echt bruikbare Game Boy-behuizing, maar in alle gevallen bleven modders achter zonder officiële ondersteuning. Het Steam Deck daagt die status-quo uit - en het is opwindend nieuws voor de mod-scene van de console.

"Doordat Valve echt open is over hoe ze het apparaat hebben ingesloten, zullen consumenten de behuizing van hun apparaat kunnen vervangen of er nieuwe versies van kunnen maken", zei tech YouTuber TheTerk in een videogesprek. "Je zou technisch gezien al het lef eruit kunnen rukken en het in een andere behuizing kunnen stoppen."

3D-printen maakt aangepaste behuizingen mogelijk

Valve verraste modders door op 11 februari 2022 een set CAD-bestanden voor de buitenkant van het Steam Deck vrij te geven, enkele weken voor de officiële lancering van de console.

De bestanden geven modders een basis voor het maken van case-modificaties of een geheel nieuwe behuizing, die vervolgens kan worden geproduceerd met een 3D-printer. Dit is een ongekend voordeel voor de mod-community.

Nintendo en Sony hebben nooit CAD-bestanden uitgebracht voor een draagbare console. De mod-gemeenschap heeft onofficiële CAD-bestanden gemaakt door zorgvuldige meting van bestaande consoles, maar dit kan tijdrovend zijn en de resultaten variëren afhankelijk van de vaardigheid, consistentie en voorkeuren van de modder die de metingen uitvoert. De officiële bestanden van Valve zouden modders moeten helpen om op de juiste manier te beginnen.

De basis-esthetiek van Game Gear is cool, maar ik denk dat een doorzichtige behuizing van acryl heel mooi zou zijn."

"Je zult veel consumenten zien die deze nieuwe chassis maken die geschikt zijn voor SSD's aan de achterkant, of extra batterijbanken aan de achterkant, en dingen om de algehele ergonomie te verbeteren, zoals het toevoegen van een standaard," zei The Terk.

Tito, een hardwaremodder die het YouTube-kanaal Macho Nacho-producties beheert, is ook optimistisch over het potentieel van het deck. "Ik moet zeggen dat de benadering van Valve tot nu toe met de SteamDeck redelijk open en onconventioneel lijkt", zei Tito in een e-mail. "Het feit dat ze een video hebben uitgebracht die je laat zien hoe je het deck uit elkaar ha alt en componenten zoals de SSD vervangt, in combinatie met de release van hun CAD-bestanden voor de shell, is zeer welkom."

En het zijn niet alleen hobbyistische modders en YouTube-creators die in actie willen komen. DBrand, een bedrijf dat skins en hoesjes voor de detailhandel maakt voor een verscheidenheid aan apparaten, heeft Project Killswitch geplaagd, een slagvaste hoes met een ingebouwde standaard.

Hardcore Modders geven om wat erin zit

De release van CAD-bestanden voor het Steam Deck werd gevolgd door meer goed nieuws: Valve is een samenwerking aangegaan met iFixit om enige tijd na de release officiële vervangende onderdelen te leveren. Ook dit is ongekend voor een grote handheld-console. Nintendo en Sony vragen klanten om een console op te sturen voor reparatie als deze defect of beschadigd is.

Gemakkelijk verkrijgbare vervangende onderdelen zijn handig als je je deck laat vallen, maar ook een sleutel voor hardwaremods. Hardcore modders kunnen experimenteren met minder angst om het hele apparaat permanent te beschadigen. Modders kunnen ook vervangende onderdelen gebruiken om een prototype van een mod te maken voordat ze deze in het deck plaatsen dat ze dagelijks gebruiken.

“Als je alleen maar naar het circuit kijkt, kunnen mensen dingen uittesten”, zei The Terk. "Als iemand een dochterbord wilde bouwen om de joysticks te vervangen, zolang de in- en uitgangen overeenkomen en de connectoren overeenkomen, kunnen sommige van deze componenten worden geüpgraded."

Display mods zijn een populair gespreksonderwerp geworden op het hardware mod-kanaal van de onofficiële Steam Deck Discord. Vroege beoordelingen prezen het LCD-scherm van het Deck, maar modders hopen dat ze een OLED- alternatief kunnen inruilen om het contrast en de kleurprestaties van het basisscherm te verbeteren. Sommigen hebben zelfs voorgesteld om een eInk-display te gebruiken om de levensduur van de batterij van het deck te verlengen.

Modding is persoonlijk

Image
Image

Het Steam Deck is aantrekkelijk voor hardcore modders die de hardware willen ruilen of upgraden, maar het gemak van het modden van het Deck zou het ook moeten openen voor diegenen die nog nooit een hardwaremod hebben geprobeerd. Veel modders duiken in de hobby om relatief kleine aanpassingen te maken die hun persoonlijkheid of voorkeuren weerspiegelen - en dat is waar TheTerk het meest naar uitkijkt.

“De basis-esthetiek van Game Gear is cool,” zei TheTerk, “maar ik denk dat een doorzichtige behuizing van acryl heel mooi zou zijn.”

Aanbevolen: