Acer's HDMI 2.1-gamingmonitor is degene waar je op hebt gewacht

Inhoudsopgave:

Acer's HDMI 2.1-gamingmonitor is degene waar je op hebt gewacht
Acer's HDMI 2.1-gamingmonitor is degene waar je op hebt gewacht
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Acer's XV282K KV kan 4K/120Hz-gaming aan op de Xbox Series X en PlayStation 5.
  • Geprijsd op $ 899, het is de meest betaalbare HDMI 2.1-monitor tot nu toe.
  • Het verlagen van de prijs doet geen afbreuk aan de beeldkwaliteit van de monitor.
Image
Image

Gamers die honger hebben naar een verkrijgbare, mainstream HDMI 2.1-monitor hebben een nieuwe optie om naar uit te kijken.

Acer's XV282K KV is een 28-inch gaming-display met drie magische getallen: 4K-resolutie, een verversingssnelheid van 144 Hz en HDMI 2.1. Deze combineren om de nieuwste gamingmonitor van Acer een ideale kandidaat te maken voor gamers die verlangen naar één scherm om ze allemaal te regeren.

Toch is het belangrijkste nummer van de monitor misschien wel de adviesprijs, die uitkomt op "slechts" $ 899. Dat is het laagste tot nu toe voor een HDMI 2.1-monitor.

Sommigen noemen het misschien overkill. Ik noem het een monitor voor jonge professionals.

HDMI 2.1 die op uw bureau past

Je vraagt je misschien af waarom 4K, 144Hz en HDMI 2.1 ertoe doen. Het antwoord is te vinden in moderne gameconsoles zoals de Xbox Series X en PlayStation 5. Ze leveren vloeiende gameplay tot 120 frames per seconde bij een resolutie van 4K, maar alleen via HDMI 2.1.

Helaas is de weergavetechnologie achtergebleven bij consoles. Er zijn dit jaar maar weinig monitoren met HDMI 2.1 en de meeste die dat hebben, zoals de Asus ROG Strix XG43UQ en Gigabyte Aorus FV43U, zijn groot genoeg om een tv te vervangen. Acer's XV282K KV, met zijn tamme 28-inch scherm, past gemakkelijk op een bureau. Wat een concept!

De grootte betekent dat eigenaren deze monitor waarschijnlijk met zowel een pc als een console zullen gebruiken in een gameruimte, thuiskantoor of klein appartement. Acer leunt hier wijselijk op in met een focus op scherpe, levendige en toch nauwkeurige beelden.

Levendige games zoals Valorant en Overwatch lijken van het scherm te springen met overdreven, sterk verzadigde kleuren en prachtige details. Spelers die upgraden van 1080p zullen verrast zijn door de ingewikkelde details die zichtbaar worden in de karaktergeometrie en texturen. Dit geldt zelfs voor oudere titels zoals The Witcher 3. Je ziet elke maliënkolder en geborduurde leren stiksels in de beste pantsersets van Ger alt.

Dit past goed bij de uitstekende kleurnauwkeurigheid van de monitor en het bereik van goed gekalibreerde gamma-presets. Deze eigenschappen klinken misschien niet spannend, maar ze zijn een must-have voor creatieve professionals die ervoor willen zorgen dat het beeld dat ze zien er hetzelfde uitziet op andere schermen.

Het is ook handig in games die afhankelijk zijn van een meer realistische presentatie zoals Microsoft Flight Simulator. De cockpit van een Cessna Citation en het landschap daarbuiten hebben een gedetailleerde maar ingetogen uitstraling die levensecht aanvoelt.

Voeg de hoge verversingssnelheid toe, die snelle responstijden en soepele gameplay in competitieve titels oplevert, en je hebt een monitor die alles aankan wat je erop gooit. Sommigen noemen het misschien overdreven. Ik noem het een monitor voor jonge professionals.

Nog steeds enkele teleurstellingen

Nou… bijna alles.

De Acer Nitro XV282K KV is VESA DisplayHDR400-gecertificeerd, wat betekent dat hij een HDR-signaal kan accepteren en weergeven met een maximale helderheid van meer dan 400 nits. Dat is geweldig voor een monitor en veel, veel helderder dan je zou willen voor normaal gebruik. Toch is het niet helder genoeg om uit te blinken. HDR-inhoud zal een tikkeltje meer schittering en meer details bieden in heldere inhoud, maar het verschil tussen HDR en SDR kan moeilijk op te merken zijn buiten een zij-aan-zij vergelijking.

Image
Image

Er is ook niets bijzonders aan de kernweergavetechnologie van de monitor. Het is een IPS-paneel verlicht door LED's langs de randen van het scherm. Monitoren maken al meer dan tien jaar gebruik van deze combinatie van paneel en achtergrondverlichting, die berucht is vanwege de teleurstellende prestaties in donkere scènes.

De XV282K KV draait het script niet om. Donkere scènes in films kunnen details missen omdat de monitor moeite heeft om subtiele gradaties tussen donkergrijs en pikzwart weer te geven. U zult ook merken dat de randen van de monitor iets helderder zijn dan het midden.

Dergelijke gebreken zijn teleurstellend in een scherm dat bijna $ 1.000 kost, maar nauwelijks uniek is. Bijna alle monitoren hebben last van deze problemen. En hoewel verre van perfect, heeft de nieuwe monitor van Acer minder voor de hand liggende backlight-bleeding dan veel high-end gaming-schermen. Gamers op een monitor van enkele jaren oud zullen een verbetering zien.

Het nummer waar ik uiteindelijk naar terugkeer is de prijs: $ 899. Dat is geweldig voor een HDMI 2.1-monitor en kan concurreren met veel huidige 4K/144Hz-monitoren die dat niet hebben. Ik was bang dat Acer zou moeten bezuinigen om die prijs mogelijk te maken, maar dat is niet het geval. De Acer Nitro XV282KV scoort goed op de meeste gebieden en verslaat absoluut de kleurnauwkeurigheid, waar hij tot de beste van 2021 behoort. De grootte, resolutie en beeldkwaliteit van deze monitor zullen zeldzame waarde bieden wanneer deze later deze zomer in de winkels arriveert.

Aanbevolen: