De 8 beste NAS (Network Attached Storage) van 2022

Inhoudsopgave:

De 8 beste NAS (Network Attached Storage) van 2022
De 8 beste NAS (Network Attached Storage) van 2022
Anonim

NAS-apparaten (Network Attached Storage) zijn in wezen harde schijven waartoe u op afstand toegang kunt krijgen via een netwerk in plaats van rechtstreeks op uw computer aan te sluiten. Ze maken het mogelijk om veel dingen te doen, zoals het opzetten van een Plex-server om een back-up te maken van belangrijke bestanden.

Het zijn doorgaans duurdere en complexere opslagoplossingen dan een eenvoudige externe harde schijf, maar ze geven je overal toegang tot je bestanden. NAS-apparaten hebben ook extra functies voor gegevensbeveiliging om uw bestanden veilig te houden. Velen zijn ook zeer uitbreidbaar, opwaardeerbaar en in staat om enorme bestanden en media te bevatten.

Of u nu op zoek bent naar een eenvoudige netwerkopslagoplossing voor het opslaan van films en muziek of een bedrijfsklare datakluis met enkele tientallen terabytes aan ruimte, hier zijn de beste NAS van topmerken.

Beste algemeen: Western Digital My Cloud EX2

Image
Image

De Western Digital My Cloud EX2 is verre van de meest geavanceerde NAS, de snelste of de meest veelzijdige, maar hij wint zijn plaats als de beste in het algemeen voor de meeste mensen omdat hij betaalbaar en probleemloos is. De My Cloud Ex2 is vrijwel plug-and-play en wordt geleverd met 8 TB aan opslagcapaciteit, wat voldoende is voor thuisgebruik. Het wordt ook geleverd met Plex Media Server ingebouwd, een digitale mediaspeler waarmee u eenvoudig uw favoriete media naar al uw apparaten kunt streamen.

Andere handige functies zijn onder meer de mogelijkheid om eenvoudig back-ups van meerdere apparaten te plannen en bestanden met anderen te delen door privékoppelingen te maken. Ongewoon voor een apparaat dat net zo eenvoudig te installeren is als een gewone externe harde schijf, wordt het ook geleverd met geavanceerde beveiligingsfuncties. We denken dat dit de beste NAS is voor de gemiddelde persoon die een eenvoudig apparaat wil.

Processor: Marvell ARMADA 1.3 GHz | Opslagcapaciteit: 8TB (meegeleverd) tot 36TB | Compatibiliteit: Windows, macOS | Poorten: Gigabit Ethernet, 2x USB 3.0

Beste budget: Buffalo LinkStation 210 NAS-server

Image
Image

Als je een krap budget hebt en niet veel gegevens hoeft op te slaan, is de Buffalo LinkStation 210 een geweldige optie. Volgens NAS-normen is de LinkStation 210 een absoluut koopje; het zit bijna in de prijsklasse van traditionele harde schijven (HDD) die je in veel computers aantreft. Buffalo beperkte dit apparaat echter tot slechts 2 TB tot 4 TB aan opslagcapaciteit, wat niet veel is voor een NAS. Ten tweede heeft het slechts een enkele, verouderde USB-poort, hoewel de Gigabit Ethernet-poort hier echt belangrijk is.

De LinkStation 210 is een NAS voor mensen die slechts een kleine hoeveelheid op afstand toegankelijke opslag nodig hebben voor back-up, het delen van bestanden en streaming. U kunt het instellen met een smartphone of tablet en het is perfect voor beginnende NAS-gebruikers.

Processor: Onbekend | Opslagcapaciteit: 2TB (meegeleverd) tot 4TB ︱ Compatibiliteit: Windows, macOS, iOS, Android | Poorten: USB 2.0, RJ45

Beste opslag: Synology DiskStation DS918+

Image
Image

Als u een enorme hoeveelheid gegevens moet opslaan, is de Synology DiskStation DS918+ het NAS-apparaat voor u. Dit kolossale NAS-apparaat biedt negen schijfsleuven, die, wanneer ze gevuld zijn met schijven met een hoge capaciteit, tot 48 TB aan opslagcapaciteit kunnen bieden.

Hoewel de DS918+ vrij duur is, krijgt u waar voor uw geld met de potentiële opslagcapaciteit. Het begint met 8TB opslag op de harde schijf en twee 128GB M.2 SSD's voor in totaal 256GB opslagruimte. Je krijgt ook 8 GB RAM, dat je kunt uitbreiden voor een snellere werking. Naast een krachtige processor maakt deze flexibiliteit de DS918+ tot een werkelijk indrukwekkend NAS-apparaat.

Processor: Quad-core | Opslagcapaciteit: 8TB (meegeleverd) tot 48TB︱ Compatibiliteit: Windows 7 en 10, macOS 10.11+ | Poorten: 2x USB 3.0, 2x RJ45, eSATA

Beste voor thuis: Western Digital My Cloud EX4100

Image
Image

De Western Digital My Cloud EX4100 lijkt veel op onze topkeuze. Het is gebruiksvriendelijk en bevat 8 TB aan opslagruimte, maar de EX4100 is beschikbaar in modellen met een capaciteit tot 24 TB als u die extra capaciteit nodig heeft.

De EX4100 heeft een krachtigere processor dan de EX2 en extra RAM voor betere prestaties. Het biedt ook een veiliger platform voor het opslaan van uw onvervangbare foto's en bestanden. Als u geïnteresseerd bent in het opzetten van een Plex Media Server om thuis te streamen, is dit een ideaal apparaat om te gebruiken. Over het algemeen is dit NAS-apparaat perfect als datahub waar uw hele gezin gemakkelijk toegang toe heeft, waar ze zich ook bevinden.

Processor: Marvell ARMADA 388 1.6GHz | Opslagcapaciteit: 8TB (meegeleverd) tot 24TB︱ Compatibiliteit: Windows, macOS | Poorten: 3x USB 3.0, 2x RJ45

Beste vuurvast: IoSafe 218 2-bay NAS-array

Image
Image

Als u bang bent voor de ondenkbare gebeurtenis van brand en het verlies van kostbare foto's of vervangbare of gevoelige gegevens die zijn opgeslagen op computers of externe schijven, neemt de IoSafe 218 2-Bay NAS die angst weg. Het ontwerp is 30 minuten brandveilig tot 1550 graden Fahrenheit. Het is ook onderdompelbaar tot 3 meter onder water gedurende 72 uur.

Dat soort serieuze bescherming brengt echter hoge kosten met zich mee. Hoewel deze NAS slechts een totale capaciteit van 8 TB bevat, kost het je een aardige cent. Houd er echter rekening mee dat u voor die prijs een zeer geavanceerd NAS-systeem krijgt met functies die net zo robuust zijn als de fysieke duurzaamheid.

Processor: Re altek RTD1296 Quad Core 1.4GHz | Opslagcapaciteit: 8TB (meegeleverd) tot 24TB︱ Compatibiliteit: Windows, macOS, Linux, Ubuntu | Poorten: 2x USB Type-A, USB Type-A

Beste uitgave: IoSafe 1517 5-bay NAS-array

Image
Image

Hoewel de IoSafe 1517 40TB 5-Bay NAS-array in de meeste opzichten bijna identiek is aan de IoSafe 218, varieert deze in één belangrijk opzicht. Het slaat vijf keer meer op dan zijn kleinere tegenhanger voor slechts iets meer dan het dubbele van de prijs.

Dat gezegd hebbende, voor 40 TB aan opslagcapaciteit vereist de IoSafe 1517 een investering. Als het echter essentieel is voor uw bedrijf om de veiligheid van uw gegevens te waarborgen, of als u veel geld heeft en gewoon wat gemoedsrust wilt kopen, dan heeft de IoSafe 1517 ruimte voor alles wat u nodig heeft om ergens veilig en gezond op te slaan.

Processor: Annapurna labs AI-314 | Opslagcapaciteit: 40TB︱ Compatibiliteit: Windows, macOS, Ubuntu | Poorten: 2x USB Type-A, 2x eSATA

Beste voor streaming: QNAP TS-251D 2-bay NAS

Image
Image

Een van de beste toepassingen voor een NAS is een streaming-hub voor verschillende media, en de QNAP TS-251D-4G kan gemakkelijk streamen. Het heeft Plex-integratie en een ingebouwde HDMI-kabel die je rechtstreeks op je tv kunt aansluiten en snel toegang hebt tot al je media op het grote scherm. Het beschikt ook over een ingebouwd, door AI aangedreven slim fotobeheer waarmee deze NAS uw foto's kan sorteren met behulp van gezichtsherkenning, geotagging en andere statistieken.

Het nadeel is dat je iets meer moet betalen voor de TS-251D-4G, en het ontwerp is dunner dan vergelijkbare NAS-apparaten. U zult ook opslagschijven voor de sleuven moeten kopen. Als u echter voornamelijk geïnteresseerd bent in het streamen van inhoud, is dit de NAS voor u.

Processor: Intel Celeron J4005 | Opslagcapaciteit: Tot 32TB (niet inbegrepen)︱ Compatibiliteit: Windows, macOS, Ubuntu, UNIX | Poorten: 3x USB 2.0, 2x USB Gen 3.2, RJ45, HDMI

Beste voor snelheid: Asustor Lockerstor 2 AS6602T

Image
Image

Hoewel het een beetje aan de prijzige kant is, vooral gezien het feit dat het niet wordt geleverd met schijven om de twee schijfsleuven te vullen, is de Asustor Lockerstor 2 AS6602T de beste keuze als snelheid een prioriteit is.

Naast een krachtige processor en een behoorlijke hoeveelheid RAM, bevat de Lockerstor 2 twee M.2 NVMe SSD-slots. Als u gebruik maakt van deze SSD-ruimte, kunt u de snelheid van de NAS aanzienlijk verhogen. Daarnaast krijg je ook twee HDMI-poorten, waardoor dit een geweldige NAS is voor streaming, en het ondersteunt ook een indrukwekkende bibliotheek met apps voor uitgebreide functionaliteit.

Processor: Intel Celeron J4125 | Opslagcapaciteit: Tot 36TB (niet inbegrepen)︱ Compatibiliteit: Windows, macOS, Linux, UNIX, BSD | Poorten: 3x USB 3.0, 2x 2.5 Gigabit Ethernet, HDMI

De Western Digital My Cloud EX2 (bekijken bij Amazon) is het NAS-apparaat dat we de meeste mensen aanbevelen. Het is gemakkelijk te gebruiken en bevat de meeste van de belangrijkste functies die u in een NAS wilt voor een redelijke prijs. Als u echter meer geavanceerde mogelijkheden en ondersteuning voor maar liefst 48 TB aan opslagruimte nodig heeft, is de DS918+ (bekijk op Amazon) de aanzienlijke extra kosten waard.

Waar u op moet letten bij Network Attached Storage

Extra schijfposities

Veel NAS-apparaten worden geleverd met een of meer extra schijfsleuven. Deze opstelling is ideaal, omdat u hiermee de opslagcapaciteit van de NAS in de loop van de tijd kunt uitbreiden en zelfs defecte schijven kunt verwisselen zonder gegevens te verliezen in sommige modellen.

Media Streaming-mogelijkheden

Je kunt de meeste NAS-apparaten gebruiken om media te streamen, maar sommige zijn er beter in dan andere. Sommige NAS-apparaten hebben zelfs een HDMI-poort en een afstandsbediening, zodat u ze rechtstreeks op een televisie kunt aansluiten zonder een mediacenter-pc of streamingapparaat als tussenpersoon te gebruiken.

Encryptie

NAS-apparaten met codering op hardwareniveau zijn veel sneller dan apparaten die afhankelijk zijn van software. Versleuteling, die wachtwoordbeveiliging op uw gegevens plaatst, is vooral belangrijk als u uw NAS gebruikt om een back-up te maken van gevoelige gegevens waarvan u niet wilt dat iemand er toegang toe heeft. Zelfs als je alleen toegang hebt tot je NAS via je thuisnetwerk, zal codering je beschermen als iemand het apparaat steelt.

FAQ

    Heb ik een NAS of een externe harde schijf nodig?

    Een NAS-apparaat is geweldig als u veel informatie en extra beveiliging voor uw gegevens moet opslaan. NAS-apparaten helpen u ook op afstand toegang te krijgen tot uw informatie. Niet iedereen heeft die voordelen nodig. Een eenvoudige en goedkope externe harde schijf kan een voordeligere keuze zijn als u niet veel foto's hoeft te back-uppen, geen gevoelige gegevens hoeft op te slaan of weinig interesse heeft in het opbouwen van uw bibliotheek met media-inhoud voor streaming.

    Hoe stel ik een NAS in?

    Afhankelijk van of uw NAS wordt geleverd met vooraf geïnstalleerde harde schijven of niet, moet u mogelijk beginnen met het plaatsen van harde schijven in de schijfsleuven van de NAS. Sluit vervolgens de stroom- en LAN-kabel (Local Area Network) van uw router aan op de NAS en schakel deze in. Hierna volgt u waarschijnlijk de instructies van de software die bij uw NAS is geleverd om de rest van het installatieproces te voltooien. Het omvat het lokaliseren, formatteren en andere stappen, afhankelijk van wat u van plan bent te doen met uw NAS.

    Wat is de snelheid van een NAS?

    NAS-snelheid varieert sterk, afhankelijk van veel factoren, maar verwacht dat ze aanzienlijk langzamer zijn dan een typische externe harde schijf. Dit zijn apparaten die vooral handig zijn voor het maken van back-ups en het opslaan van gegevens op de lange termijn, waarbij snelheid geen belangrijke factor is.

Over onze vertrouwde experts

Andy Zahn schrijft sinds 2019 voor Lifewire en heeft ervaring op het gebied van computertechnologie. Als fervent fotograaf is hij zich terdege bewust van het belang van het back-uppen van gegevens op een veilige en gemakkelijk toegankelijke locatie. Hij selecteerde alleen NAS-schijven die hij persoonlijk zou overwegen te kopen en koos modellen op basis van de integriteit van het merk, evenals de kenmerken en de prijs van de specifieke NAS.

Aanbevolen: