Waarom ongewenste tracking in opkomst is

Inhoudsopgave:

Waarom ongewenste tracking in opkomst is
Waarom ongewenste tracking in opkomst is
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Apple onderneemt stappen om de privacywaarborgen op zijn AirTag-volgapparatuur te verbeteren.
  • De verhuizing komt nadat gebruikers ongewenste tracking hebben gemeld via AirTags.
  • Sommige experts zeggen dat de inspanningen van Apple niet genoeg zullen zijn om gebruikers te beschermen.

Image
Image

Het is nog nooit zo eenvoudig geweest om je bezittingen te volgen dankzij gadgets zoals Apple AirTags, maar ze dragen ook bij aan een groeiend privacyprobleem.

Apple zei onlangs dat het de beveiliging van AirTag zou verbeteren na meldingen van mensen die heimelijk werden gevolgd met behulp van AirTags. Sommige experts zeggen echter dat de inspanningen van Apple niet voldoende zullen zijn om gebruikers te beschermen.

"Zelfs met de persoonlijke veiligheidsgids die is uitgegeven door Apple, lopen consumenten nog steeds verhoogde risico's, omdat het consumenten alleen enkele hulpmiddelen geeft die ze kunnen gebruiken als ze vermoeden dat hun apparaat is gehackt", Nabil Hannan, algemeen directeur bij cybersecurity firma NetSPI, vertelde Lifewire in een e-mailinterview.

AirTags of CreepTags?

AirTags zenden Bluetooth-signalen uit die Apple-apparaten in de buurt kunnen detecteren. Veel mensen hebben beweerd dat ze zijn gevolgd door mensen die AirTags gebruiken zonder hun medeweten.

"AirTag is ontworpen om mensen te helpen hun persoonlijke bezittingen te lokaliseren, niet om mensen of andermans eigendom te volgen, en we veroordelen in de sterkst mogelijke bewoordingen elk kwaadaardig gebruik van onze producten", zei Apple in een persbericht.

Het bedrijf zei ook dat het steeds meer meldingen ziet van mensen die AirTags gebruiken om kwaadaardige redenen en schrijft dat het samenwerkt met wetshandhavers aan AirTag-gerelateerde verzoeken. Apple is van plan updates uit te brengen voor AirTags en het Zoek mijn-netwerk, te beginnen met nieuwe privacywaarschuwingen, waarschuwingen en documentatie. Er wordt ook gekeken naar de introductie van andere mogelijkheden voor een latere release, waaronder nieuwe tools voor het vinden van precisie en aanpassingen voor AirTag-waarschuwingen en -geluiden.

Gevolgd worden door een elektronisch bewakingsapparaat is geen nieuw probleem, aangezien GPS-trackers al tientallen jaren bestaan, aldus Sam Dawson, een digitale privacy-expert bij ProPrivacy, in een e-mail.

"Wat AirTags mogelijk maakt, is zeer nauwkeurige bewaking op korte termijn in een zeer licht en gemakkelijk te verbergen pakket tegen relatief lage kosten", zei hij. "De overheid zal je niet volgen met een AirTag, maar een dief kan er een voor een dag in de tankdop van je auto laten zitten om erachter te komen welke route je gewoonlijk neemt. De mogelijkheid om iemands locatie met hoge precisie te bepalen, opent de deur naar diefstal, intimidatie, stalking en vele andere vormen van privacyschending."

"Zelfs met de persoonlijke veiligheidsgids die is uitgegeven door Apple, lopen consumenten nog steeds verhoogde risico's…"

Apple is zich meestal bewust van privacy en heeft een systeem opgezet om frauduleuze AirTags te detecteren om ongewenste AirTags te helpen verwijderen, zegt Susan Morrow, een auteur die schrijft over cyberbeveiliging bij het Infosec Institute, via e-mail. Er is een AirTag-detectiesysteem op de iPhone, en er was een recente release van Apple van een app (Find My) die frauduleuze AirTag-detectie voor Android biedt.

Het heimelijke gebruik van AirTags als een methode van stalking is echter moeilijker te beheren, zei Morrow.

"Er zijn meldingen geweest dat AirTags bijvoorbeeld in wielkasten van auto's zijn geplaatst om de beweging van een auto te volgen die gereed is om deze te stelen", voegde Morrow eraan toe. "Hoewel 'Find My' een persoon kan waarschuwen voor de aanwezigheid van een AirTag, zijn er bepaalde situaties, bijvoorbeeld huiselijk geweld, waarin ze niet in staat zijn door te gaan met het verwijderen van de tag."

Veilig blijven

Er is geen eenvoudig antwoord als het erom gaat ervoor te zorgen dat ongewenste AirTags je niet volgen, zeggen experts.

Het uitschakelen van mobiele, Bluetooth- en Wi-Fi-radio's op een smartphone zal de trackingmogelijkheden beperken en de meeste functies op alle apparaten belemmeren, zei cyberbeveiligingsexpert Scott Schober via e-mail.

Fabrikanten en app-ontwikkelaars moeten transparant zijn over wat voor soort draadloze signalen en gegevens er op een bepaald moment worden uitgezonden en welk potentieel ze hebben om te worden gevolgd, zei hij.

Image
Image

"Als fabrikanten deze basisinformatie niet bekendmaken, zal de gemiddelde gebruiker geen privacykwesties uiten", voegde Schober eraan toe. "Wanneer gebruikers echter op de hoogte worden gesteld, kunnen ze een weloverwogen beslissing nemen over hun bereidheid om de potentiële beveiligings- of privacykwetsbaarheden te accepteren in ruil voor het gemak van services."

Een oplossing voor het probleem van digitale stalking zou zijn om informatie verzameld door apps te anonimiseren, waardoor het extreem moeilijk wordt om individuen te volgen, zei Marco Bellin, CEO van Datacappy, dat privacysoftware maakt, in een e-mailinterview.

"Fabrikanten moeten ook stoppen met het kopen of verkopen van informatie aan of van derden", voegde Bellin eraan toe. "Gegevensverzamelaars van derden zijn zo wijdverbreid dat het onmogelijk is om de 'recht om te worden vergeten'-wetten in Californië en Europa te gebruiken."

Aanbevolen: