Smartphone-hacks zijn in opkomst, zeggen experts

Inhoudsopgave:

Smartphone-hacks zijn in opkomst, zeggen experts
Smartphone-hacks zijn in opkomst, zeggen experts
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Cyberaanvallen op mobiele apparaten nemen toe.
  • Criminelen worden steeds geavanceerder in de manier waarop ze mobiele apparaten hacken.
  • Maar experts zeggen dat je jezelf kunt verdedigen tegen hacks door unieke wachtwoorden te maken en andere stappen te nemen.
Image
Image

Hackers richten zich steeds meer op mobiele telefoons, maar experts zeggen dat er stappen zijn die je kunt nemen om jezelf te beschermen.

Een nieuw rapport van cyberbeveiligingsbedrijf Zimperium beweert dat vorig jaar meer dan 10 miljoen mobiele apparaten in 214 landen werden getroffen door mobiele bedreigingen. Het bedrijf identificeerde meer dan twee miljoen nieuwe soorten smartphone-malware.

"Of ze nu de bank-apps targeten voor financieel gewin, wachtwoorden en sms-berichten stelen, of de telefoon gebruiken om nietsvermoedende slachtoffers te bespioneren, de mobiele telefoon heeft het digitale aanvalsoppervlak van zowel ons persoonlijk als dat van de werkgever vergroot", Richard Melick, Director of Product Strategy, Endpoint bij Zimperium vertelde Lifewire in een e-mailinterview.

Je telefoon wordt aangevallen

Nieuwe gegevens van Zimperium tonen de groeiende dreiging aan van verschillende mobiele aanvallen zoals phishing. Van 2019 tot 2021 analyseerde Zimperium meer dan 500.000 phishing-sites en ontdekte dat het aantal mobiel-specifieke phishing-websites met 50% groeide. En in 2021 analyseerde 75% van de phishing-sites Zimperium specifiek getargete mobiele apparaten.

Er is geen enkele gebruiker van een mobiele telefoon die niet het doelwit is van een of andere vorm van oplichting…

In de afgelopen twee jaar hebben aanvallers ook steeds meer verfijning getoond in hun methoden voor het uitvoeren van phishing-aanvallen, zei Zimperium in zijn rapport. Zo is het percentage phishingsites dat HTTPS gebruikt gestaag gegroeid, van minder dan 40% in 2019 tot bijna 60% in 2021, waardoor het voor gebruikers steeds moeilijker wordt om deze sites van legitieme sites te onderscheiden.

Behalve phishing en social engineering-zwendel, zei Melick dat hackers zich steeds meer op mobiele gebruikers richten met mobiele malware. Wereldwijd heeft een op de vier mobiele apparaten in 2021 te maken gehad met malware en hij verwacht dat die trend zich de komende jaren zal voortzetten.

"Deze kwaadaardige applicaties richten zich op de bankgegevens van gebruikers, sociale media-accounts, e-mails en productiviteitstools op het werk, zoals Office 365," voegde hij eraan toe. "We zien ook een toename van spyware die is ontworpen om gebruikers te volgen, foto's en documenten te stelen en toegang te krijgen tot microfoons en camera's op het apparaat, allemaal zonder dat het slachtoffer het weet."

Historisch gezien kwamen exploits voor mobiele malware niet zo vaak voor als die gericht zijn op laptops en desktopcomputers, simpelweg omdat hier de meeste gebruikers hun financiële transacties uitvoerden, Austin Berglas, Global Head of Professional Services bij het cyberbeveiligingsbedrijf BlueVoyant en voormalig speciaal assistent-agent die de leiding heeft over de cyberafdeling van de FBI in New York. Maar naarmate meer mensen mobiele apparaten gebruiken, hebben cybercriminelen hun tactieken aangepast.

Image
Image

Deze nieuwe focus wordt eenvoudigweg gedreven door een verlangen naar financieel gewin en wordt mogelijk gemaakt door het steeds groter wordende veld van mogelijkheden met meer op internet aangesloten apparaten, zei Berglas.

"Mobiele apparaten zijn het epicentrum van ons leven", voegde hij eraan toe.

Je telefoon verdedigen

Iedereen moet zich bewust zijn van cyberbeveiliging om aanvallers te verijdelen, vertelde Dan Kirsch, de directeur van cyberbeveiligingsbedrijf Techstrong Research, aan Lifewire in een e-mailinterview.

"Er is geen enkele gebruiker van een mobiele telefoon die niet het doelwit is geweest van een soort van oplichterij - of het nu gaat om een verlopen autogarantie voor een voertuig dat u niet langer bezit of een meer geavanceerde aanval op maat", voegde Kirsch eraan toe..

Kirsch raadt mobiele gebruikers aan het volgende te doen om zichzelf te beschermen:

  • Controleer altijd wie contact met u opneemt wanneer een verzoek wordt gedaan om informatie vrij te geven of in te loggen op een pagina. Uw bank zal geen contact met u opnemen om uw bankgegevens te vragen. Houd er rekening mee dat het onwaarschijnlijk is dat een persoonlijk contact u om cadeaubonnen of creditcardgegevens zal vragen.
  • Wachtwoorden moeten complex en uniek zijn. Hoewel gebruikers beter weten, blijven velen dezelfde wachtwoorden gebruiken voor meerdere applicaties en accounts. Overweeg een wachtwoordbeheerder zoals LastPass te gebruiken om u te helpen bij het maken en beheren van uw wachtwoorden.
  • Denk na voordat je een nieuwe applicatie installeert. Apps van applicatiewinkels van derden of van onbekende ontwikkelaars kunnen spyware en malware bevatten. Als een applicatie enorme kortingen of gratis inhoud belooft, denk dan bij jezelf na of het zinvol is.

Experts zeggen dat er veel op het spel staat als je je telefoon niet beschermt.

"De grootste bedreiging is dat de identiteit van de gebruikers (voornamelijk gebruikersnaam en wachtwoord) wordt gestolen", zei David Stewart, de CEO van cyberbeveiligingsbedrijf Approov, per e-mail."En de activa in hun rekeningen, alles van betalingsmethoden tot gezondheidsgegevens via beloningspunten, zullen worden weergegeven en hergebruikt in andere instellingen."

Aanbevolen: