Hoe u Google Agenda kunt insluiten op uw website

Inhoudsopgave:

Hoe u Google Agenda kunt insluiten op uw website
Hoe u Google Agenda kunt insluiten op uw website
Anonim

Wat te weten

  • Selecteer in Google Agenda drie stippen naast een agenda > Instellingen en delen > kopiëren Insluitcode.
  • Kopieer de code voor de standaard agenda-instellingen of selecteer Aanpassen om de instellingen te wijzigen.
  • Kopieer de HTML-code en plak deze in de HTML voor uw webpagina.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een Google-agenda selecteert, aanpast en insluit op uw website. Instructies zijn van toepassing op desktops in elke browser.

Een Google-agenda insluiten op uw website

Gebruik de gratis Google Agenda om een openbare agenda op uw website te beheren en te delen.

Aan de slag: Instellingen

Image
Image

Om een agenda in te sluiten, logt u in op Google Agenda. Ga vervolgens naar het linkerdeelvenster en plaats de muisaanwijzer op de agenda die u wilt insluiten. Selecteer de drie puntjes die verschijnen. Selecteer in het uitgevouwen optievak Instellingen en delen.

Kopieer de code of selecteer meer opties

Image
Image

Scroll omlaag naar het gedeelte Agenda integreren. Kopieer de insluitcode onder Gebruik deze code om deze agenda in een webpagina in te sluiten. De standaardgrootte is een kalender van 800 bij 600 pixels met het standaardkleurenschema van Google.

Selecteer Aanpassen om instellingen te wijzigen.

Het uiterlijk aanpassen

Image
Image

Na het selecteren van Aanpassen, specificeert u de standaard achtergrondkleur die overeenkomt met uw website, de tijdzone, de taal en de eerste dag van de week. Stel de kalender standaard in op Week, Maand of Agenda weergave.

Agenda weergave is handig voor bijvoorbeeld een cafetariamenu of teamprojectplanning.

Je kunt ook aangeven welke elementen in je agenda worden weergegeven, zoals de titel, het afdrukpictogram of de navigatieknoppen.

De standaardgrootte is 800 bij 600 pixels. Dat formaat is prima voor een webpagina op volledige grootte met niets anders erop; als je je agenda echter toevoegt aan een blog of webpagina met andere items, moet je de grootte aanpassen.

Elke keer dat u een wijziging aanbrengt, geeft de site een live voorbeeld weer. De HTML boven je agenda verandert ook.

Als u tevreden bent met uw wijzigingen, gaat u naar de bovenkant van het scherm en onder Insluitcode, kopieert u (Ctrl+Cof Command+C) de HTML.

Plak je HTML

Image
Image

Plak (Ctrl+V of Command+V)de code in het relevante gedeelte van de HTML voor uw webpagina.

De kalender is ingesloten

Image
Image

Bekijk je laatste pagina om de live kalender weer te geven. Alle wijzigingen die u aanbrengt in afspraken in uw agenda, worden automatisch bijgewerkt.

Als het niet helemaal het formaat of de kleur is die je in gedachten had, ga dan terug naar Google Agenda en pas de instellingen aan, maar je moet de HTML-code opnieuw kopiëren en plakken. In dit geval wijzigt u de manier waarop de agenda op uw pagina wordt weergegeven, niet de evenementen.

Aanbevolen: