Chrome en Firefox bereiken Ver. 100 kan een probleem zijn

Chrome en Firefox bereiken Ver. 100 kan een probleem zijn
Chrome en Firefox bereiken Ver. 100 kan een probleem zijn
Anonim

Zowel de Chrome- als Firefox-webbrowsers zijn een paar versie-updates verwijderd van 100, en er zijn zorgen dat het derde cijfer sommige websites zou kunnen breken.

Ontwikkelaars en technici van zowel Google als Mozilla hebben een rapport uitgebracht waarin ze uitleggen waarom ze een beetje nerveus zijn over het feit dat hun respectievelijke browserversies de drievoudige cijfers naderen. Met Chrome klaar voor een openbare release eind maart en Firefox voor begin mei, is er niet veel tijd meer om voor te bereiden. Hoewel, eerlijk gezegd, het potentiële probleem niet echt een verrassing was.

Image
Image

Deze zorgen komen voort uit een probleem vergelijkbaar met de Y2K-bug van meer dan 20 jaar geleden: programma's die geen rekening houden met grotere aantallen. Specifiek, in dit geval zijn sommige websites ingesteld om te zoeken naar browserversienummers, maar kunnen ze mogelijk geen rekening houden met iets boven de 99.

Volgens het rapport deed zich een soortgelijk probleem ongeveer tien jaar geleden voor toen browsers voor het eerst dubbele cijfers kregen. De overtuiging is dat, omdat er wijzigingen moesten worden aangebracht om rekening te houden met één extra cijfer, sommige bedrijven vooruit dachten naar drie cijfers (of meer). En er is enig gewicht aan die bewering, aangezien verschillende tests hebben aangetoond dat sommige systemen de verandering zonder problemen accepteren, terwijl andere tegen problemen aanlopen.

Image
Image

Chrome en Firefox blijven beide tests uitvoeren en zullen alle fouten die ze tegenkomen oplossen tot hun respectievelijke versie 100-releases. Ze hebben ook back-ups gemaakt voor het geval de wijziging grotere problemen veroorzaakt dan verwacht. En er zijn ook manieren waarop we kunnen helpen.

Als je wilt helpen, hebben beide browsers een optie om websites te laten denken dat ze versie 100 zijn. Het enige wat je hoeft te doen is de optie aan te zetten, vervolgens je browser zoals gewoonlijk te gebruiken en te rapporteren eventuele problemen die u tegenkomt.

Aanbevolen: