Nintendo plannen om de Wii U en 3DS eShops in 2023 te sluiten

Nintendo plannen om de Wii U en 3DS eShops in 2023 te sluiten
Nintendo plannen om de Wii U en 3DS eShops in 2023 te sluiten
Anonim

Nintendo sluit de eShop voor zowel de 3DS als de Wii U, waardoor de mogelijkheid om geld toe te voegen en nieuwe aankopen te doen eind maart 2023 wordt stopgezet.

Nu de tijd onvermijdelijk voortschrijdt, is het een gegeven dat we uiteindelijk afscheid moeten nemen van de 3DS en Wii U eShops. Het voelt misschien alsof het te vroeg is, en in sommige opzichten zal dat altijd zo zijn, maar beide systemen zijn ongeveer tien jaar oud en de Switch is een absolute krachtpatser geweest. Maar hoewel het tijdperk ten einde loopt, hoef je niet te klauteren om ervoor te zorgen dat al je gekochte games meteen zijn geïnstalleerd.

Image
Image

Vanaf 23 mei kun je geen creditcard of betaalpas meer gebruiken om geld toe te voegen aan je 3DS- of Wii U eShop-portemonnee. Het is echter mogelijk om je Nintendo Network ID-portemonnee (3DS, Wii U) te koppelen aan je Nintendo-accountportemonnee (Switch) om eventueel resterende saldo in de modernere eShop te gebruiken.

Beide eShops accepteren in augustus 2022 ook geen eShop-kaarten meer. Daarna kun je de kaarten niet meer gebruiken om downloadcodes in te wisselen of kaartwaarde aan je portemonnee toe te voegen. Vermoedelijk zullen de meeste winkeliers de relevante kaarten voor die tijd verwijderen/vernietigen, of kopers beginnen te waarschuwen, om verwarring te voorkomen als de zomer nadert.

Image
Image

Toegang tot eerdere downloads is nog steeds toegestaan nadat de eShops zijn gesloten, maar zoals Nintendo zei: "Zelfs na eind maart 2023, en in de nabije toekomst, is het nog steeds mogelijk om games en DLC opnieuw te downloaden, software-updates en geniet van online spelen op de Wii U en de Nintendo 3DS-systemen."

Aanbevolen: