Een Google Meet plannen

Inhoudsopgave:

Een Google Meet plannen
Een Google Meet plannen
Anonim

Wat te weten

  • Een vergadering plannen: Selecteer Nieuwe vergadering > Plannen in Google Agenda > stel de datum en tijd in.
  • Onmiddellijk ontmoeten: Nieuwe vergadering > Start een directe vergadering.
  • Ontvang een link om op elk moment een vergadering te starten: Nieuwe vergadering > Maak een vergadering voor later.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een vergadering opzet met Google Meet. U kunt een vergadering plannen met Google Agenda, direct een vergadering starten en een link pakken om later een vergadering te houden.

Plan een Google Meet in Google Agenda

De meeste vergaderingen worden van tevoren gepland om iedereen de kans te geven zich voor te bereiden en zichzelf bezig te houden voor die datum en tijd. Met Google Meet kun je eenvoudig een vergadering plannen in Google Agenda.

  1. Ga naar de Google Meet-site en log in met je Google-account. Selecteer Nieuwe vergadering en selecteer vervolgens Plannen in Google Agenda.

    Image
    Image
  2. Google Agenda wordt geopend met uw account in een nieuw tabblad. Voeg alle informatie over de vergadering toe aan het scherm met afspraakdetails. Voer een titel in, selecteer de datum en kies de begin- en eindtijd voor de vergadering.

    Image
    Image
  3. Voeg uw deelnemers aan de vergadering toe met hun e-mailadres onder Guests aan de rechterkant. U kunt de vakjes voor Gastrechten aanvinken als u deze wilt toestaan voor uw deelnemers.

    Image
    Image
  4. Optioneel kun je meldingen instellen, een beschrijving toevoegen en een kleur selecteren om de vergadering in je Google Agenda te coderen.

    Image
    Image
  5. Als u klaar bent, selecteert u Opslaan.

    Image
    Image
  6. Je wordt gevraagd of je e-mailuitnodigingen naar je gasten wilt sturen. Kies Terug naar bewerken om wijzigingen aan te brengen, Niet verzenden als u van plan bent de uitnodiging zelf met hen te delen, of Verzendenom de e-mailuitnodigingen te verzenden.

    Image
    Image
  7. Wanneer uw deelnemers de uitnodiging ontvangen, kunnen ze deze accepteren of weigeren, net als elk ander evenement waarvoor u ze uitnodigt met Google Agenda. Ze selecteren Deelnemen met Google Meet in de afspraak in hun Google Agenda of de link naar Google Meet in de e-mailuitnodiging om deel te nemen aan de vergadering.

    Image
    Image

Start een directe vergadering met Google Meet

Met Google Meet kun je ook meteen een vergadering starten. Dit is handig voor snelle gesprekken of als tijd van essentieel belang is.

  1. Bezoek de site van Google Meet en meld u aan met uw Google-account. Selecteer Nieuwe vergadering en selecteer vervolgens Een directe vergadering starten.

    Image
    Image
  2. Je ziet dan dat de Google Meet-pagina wordt vernieuwd, waardoor je centraal staat tijdens je vergadering. In het linkerdeelvenster staat de link naar de vergadering die u kunt kopiëren en plakken waar u ze nodig heeft voor uw deelnemers. Dit is handig om de link in Slack, een e-mail of een andere communicatie-app te plaatsen.

    Image
    Image
  3. U kunt ook Andere toevoegen selecteren om onmiddellijk een e-mail te verzenden. Het venster Mensen toevoegen verschijnt waarin u contacten kunt selecteren of de namen of e-mailadressen voor uw gasten kunt invoeren. Nadat u uw deelnemers heeft toegevoegd, selecteert u E-mail verzenden.

    Image
    Image
  4. Als je de functie Anderen toevoegen hierboven gebruikt, ontvangen je gasten de e-mailuitnodiging met "Nu gebeurt" in de onderwerpregel en hoofdtekst van het bericht. Ze selecteren Deelnemen aan vergadering of linken in de e-mail om deel te nemen.

    Image
    Image

Maak een vergadering voor later met Google Meet

Een laatste optie die je hebt om een vergadering te houden met Google Meet is om een link voor een vergadering later te verkrijgen. Dit is ideaal als u een enigszins directe vergadering wilt, maar wacht tot uw gasten beschikbaar zijn.

  1. Bezoek de site van Google Meet en meld u aan met uw Google-account. Selecteer Nieuwe vergadering en selecteer Een vergadering maken voor later.

    Image
    Image
  2. In een klein venster wordt een link naar uw vergadering weergegeven. Klik om copy de link te copy en sla hem op door hem in een notitie, e-mail of chatbericht te plakken. Hierdoor kun je de link delen met wie en wanneer je maar wilt.

    Image
    Image
  3. Als je klaar bent om af te spreken, plaats je de opgeslagen link in de adresbalk van je browser en start je de vergadering.

Als je je nog steeds afvraagt of Zoom een betere manier is om te vergaderen, bekijk dan onze handige vergelijking van Google Meet vs. Zoom.

Google voldoet aan tijdslimieten

Gratis Google Meet-gebruikers kunnen een-op-eengesprekken voeren die tot 24 uur duren en groepsgesprekken tot 60 minuten. Individuele Google Workspace-abonnees kunnen maximaal 24 uur lang groepsgesprekken hosten.

FAQ

    Kan ik een Google Meet plannen voor iemand anders?

    Ja. Organiseer de vergadering met uzelf als gastheer. Ga dan naar je

    Google Agenda, zoek de vergadering en wijzig de host.

    Hoe plan ik een terugkerende vergadering in Google Meet?

    Wanneer u de tijd voor uw vergadering instelt, selecteert u de pijl omlaag naast Does Not Repeat. Kies hoe vaak u de vergadering wilt herhalen.

    Hoe plan ik een Google Meet voor de les?

    Met Google Classroom kun je klasvergaderingen plannen, lesmateriaal delen en communiceren met leerlingen, allemaal op één platform.

    Hoe plan ik een Google Meet in Outlook?

    Ga naar Home > Browser Add-ins, zoek naar Google Meet, en installeer de Google Meet-invoegtoepassing voor Microsoft Outlook. Ga dan naar het Agenda-tabblad > Nieuwe vergadering > three-dots > Google Meet > Een vergadering toevoegen

Aanbevolen: