8 Apple TV Remote Tips die je echt nodig hebt

Inhoudsopgave:

8 Apple TV Remote Tips die je echt nodig hebt
8 Apple TV Remote Tips die je echt nodig hebt
Anonim

Zelfs met slechts zes knoppen is de Apple TV Siri Remote een krachtige afstandsbediening, en het is heel gemakkelijk om te leren hoe je de basisfuncties ervan kunt gebruiken.

Image
Image

Als je verder gaat dan deze basisprincipes, kun je acht echt nuttige dingen doen met deze afstandsbediening (of zelfs een goed geconfigureerde alternatieve afstandsbediening). Deze kunnen een positief verschil maken in hoe u uw Apple TV gebruikt.

Snel opnieuw opstarten

Image
Image

Ontbrekend volume? Trage menu's? Stotterende spelletjes?

Maak je geen zorgen. U hoeft uw breedband waarschijnlijk niet te upgraden of uw Apple TV terug te sturen naar de winkel - u hoeft alleen maar het systeem opnieuw op te starten.

Er zijn twee manieren om dit te doen:

  • Navigeer naar Instellingen > Systeem > Opnieuw opstarten.
  • Druk op de knoppen Home en Play/Pause totdat de lampjes op de Apple TV knipperen en het slaapscherm verschijnt. Klik op Sleep om de Apple TV en alle aangesloten apparaten uit te schakelen. Druk op de Home knop om te herstarten.

Als een herstart de problemen niet oplost, moet je mogelijk onze geavanceerde tips voor probleemoplossing raadplegen.

Slaap op aanvraag

Image
Image

U kunt de afstandsbediening gebruiken om uw systeem en uw compatibele tv in de slaapstand te zetten. Het enige wat u hoeft te doen is de Home-knop ingedrukt te houden (degene die eruitziet als een tv-scherm) totdat het Sleep-scherm verschijnt. Tik op Slaap.

Tekstinvoerfouten herstellen

Image
Image

Als je de Siri Remote gebruikt om tekst in te voeren op Apple TV, kun je een fout maken, zelfs als je de tekst dicteert. De snelste manier om van fouten af te komen, is door de Siri Remote te gebruiken, op de Microphone-knop te drukken en Clear,te zeggen en Siri verwijdert wat je hebt geschreven zodat u opnieuw kunt beginnen.

Meer menu voor jou

Image
Image

De Menu knop doet deze dingen voor je:

  • Klik er één keer op om terug te gaan naar het vorige scherm.
  • Klik er twee keer op om naar het startscherm te gaan.
  • Tik er drie keer op om toegang te krijgen tot de snelkoppelingen voor toegankelijkheid, als je deze hebt ingeschakeld.

App Switcher voor eenvoudige navigatie

Image
Image

Apple TV-apps worden op de achtergrond uitgevoerd nadat je ze hebt gestart, zelfs als je ze niet gebruikt. Het zijn geen actieve apps en ze doen niets. Ze staan in de wachtstand tot de volgende keer dat u ze nodig heeft. Apple's tvOS, het besturingssysteem waarop Apple TV draait, is stabiel genoeg om achtergrond-apps aan te kunnen, en je kunt dit feit gebruiken als een snelle manier om tussen apps te schakelen. Zo werkt het:

Dubbeltik op de Home-knop om de App Switcher-weergave te openen. Het is als een carrousel van al je actieve applicaties die app-previews van elke app laat zien.

Nadat je in deze weergave bent, kun je naar links en rechts vegen tussen de apps, dubbeltikken op een app en deze meteen gebruiken, of een app-voorbeeld omhoog vegen om die app te sluiten. Dit is een veel snellere manier om te navigeren tussen de apps die u het vaakst gebruikt.

Quick Caps

Image
Image

Bij het typen in het tekeninvoerveld met uw Siri Remote, zorgt een snelle tik op de Play/Pause-knop ervoor dat het volgende teken dat u typt automatisch een hoofdletter krijgt.

Dat is een van de vele handige tips voor tekstinvoer voor de Apple TV. Een van de beste tips voor tekstinvoer is om de Remote-app op uw iPad, iPhone of iPod Touch te gebruiken voor tekstinvoer.

Ondertiteling terwijl een film wordt afgespeeld

Image
Image

Als je een film begint te kijken in een andere taal dan de jouwe, maar vergeten bent om ondertitels in te schakelen voordat je de film begon te kijken, hoef je de film niet opnieuw te starten.

Schakel ondertitels in terwijl een film op je Apple TV wordt afgespeeld. Je mist of herha alt geen moment actie:

  1. Veeg omlaag op het trackpad terwijl de film wordt afgespeeld om een menu boven aan het scherm weer te geven. Als je goed kijkt, zie je een reeks instellingen die je kunt aanpassen, inclusief bedieningselementen voor ondertitels, audio-instellingen en meer.
  2. Selecteer Ondertitels,en ze spelen met je film af.
  3. Veeg omhoog in het menu met uw afstandsbediening om het van het scherm te verwijderen.

Scrub door video

Image
Image

Misschien vind je het door een video schrobben met Apple TV een verworven vaardigheid, maar je moet volhouden. Als je snel tussen elementen in een film wilt wisselen, onthoud dan deze tips:

  • Druk op de Play/Pause-knop om te pauzeren waar je naar kijkt voordat je gaat schrobben.
  • Veeg naar links of veeg naar rechts om vooruit en achteruit te gaan in de video.
  • Schrobsnelheid reageert op de snelheid van uw vingerbeweging, dus een snelle veegbeweging gaat sneller door de video dan een langzame.

Aanbevolen: